19 Şubat 2016 Cuma

İşte Koray Günter


Hakan Balta'ya duyduğum saygı ve beğeni büyük ama Chedjou & Denayer ikilisinin oynaması gerektiğini düşünenlerdenim. Rotasyonda da ilk tercih Hakan Balta olur, sonra Koray Günter'e dönersin ama şu form ve kalite yapısıyla Semih Kaya'yı düşünmezsin. 

Ama Emre Çolak'dan bu kadar kolay vazgeçip, 18'e dahi almazken (alternatifin dahi yokken), Semih Kaya bu kadar bol ve iyi alternatif içerisinde forma şansını bulabiliyor. Denayer sağ bek oynamak zorunda kaldı bu uğurda ya da Koray Günter'e şans yeni yeni gelmeye başladı. Şubat'ın 19'una geldik, neredeyse sezonu bitireceğiz. 

Lazio karşısında da Koray Günter'i 11 oynatmak bana göre şaşırtıcı bir gelişme değildi, önceden gerçekleşmesi gereken bir durumdu, geç kalındı. Asıl sürpriz Chedjou'nun orta saha oynaması ama o başka bir konu.

Değinmek istediğim başka bir konu var. Maç başında çoğu yorumcunun tek bir ağızdan söylediği bir şey var "Koray Günter'i oynatmak hata, büyük kumar". Semih Kaya bu kadar hata ve yanlış arasında yüceltilirken ısrarla Koray Günter'i gömdüler ama Lazio karşısında performansı herkesi susturmuş olmalı. Belki müthiş oynamadı ama doğru yerde doğru zamandaydı. 

Bu adamın üzerinde 11 ısrarı yok, her maç oynamıyor. Eksiği de vardır, en önemlisi oynayarak gelişmesini beklediğiniz bir isim ama oynayamıyor. Buna rağmen en kritik yerde şans bulduğunda bile sırıtmadı, en kötü Semih Kaya'nın o kadar üzerinde bir performanstı ki. 

Galatasaray'ın elinde iyi isimler de var yani, yeter ki üzerinde durulsun. Koray Günter bu takımın gelecek beklediği isimlerden biri olmalı, Sinan Gümüş için olduğu gibi. İşte o vakit Galatasaray'ın yarını üzerine konuşmaya başlarız..

1 yorum:

  1. G.Saray ın bu koşullarda olması gereken stoperleri Chedjou ve Denayer dir.Son derece vasat bir futbolcu olan Semih Kaya yı değil stoper de G.Saray da bile görmek istemem.Stoperde olması gereken seri,çabukluk ve sertliğe sahip olmayan ancak top kullanma becerileri iyi olan H.Balta ve Koray da mecburiyetten forma verilecek stoperler.
    G.Saray ne yapıp yapıp çok üst düzey bir yabancı stoper almalı.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir