28 Şubat 2016 Pazar

İsyan. Bugünlerde Biz Galatasaraylılar İçin En Uzak Kelime


Avrupa'dan men cezası alacağız gibi görünüyor ki cezanın hudutları birkaç gün içinde belli olur. Men cezası gelmese bile bazı yaptırımlar olacak ki umarım Galatasaray bu süreci en az hasarla atlatır. Tabii bu cezanın en hasarla atlatılması, ilerisi adına güvenli ve doğru adımlar atmak adına yeni bir yönetim gerekecek. Umarım Mart ayı güzel durumlara gebedir, mali kongre olacak ve bu başarısız tablonun ardından da genel kurulda isyan olmayacaksa şubeyi kapatıp gidelim.

Peki şu an hedef ne, ligde 3. olabilmek ve Türkiye Kupası. İkisinin ortak noktası da Avrupa bileti almak, ceza gelmesi durumunda da bunu gelecek sezon atlatabilmek. Futbol kötü, 3.'lük yarışında Konyaspor, Başakşehir gibi takımların bizden daha iyi oynadığını düşünüyorum. Türkiye Kupası'nda görüntü iyi görünüyor ama yarı final geldiğinde ne olacağını kestirmek güç. İşin özü, Mustafa Denizli ile hala devam etmenin mantığı nedir inanın anlamıyorum. Takımı aldığı nokta ile getirdiği yer arasında dibe doğru büyük bir uçurum var ki takımın şu an ihtiyaç duyduğu şey de kulübe anlamında yaşanacak bir şok. Ayağa kalkmak ve sezonu en az hasarla bitirmek.

Gaziantepspor deplasmanına çıkıyoruz, Sneijder ve Podolski gibi isimlerin de cezalı olduğunu ekleyelim. Kadro zaten dar, alternatifler sınırlı, hele ki hücum anlamında hamle ihtimalin bile yok. Kulübede tek kozun Bilal Kısa görünüyordu ama hoca da onu düşünmüyor. Durum bu. Bu cezalar sonrasında Bilal Kısa 11 başlar, Olcan Adın'ı da kanatlarda izleriz, belki Linnes'i de sağ açık başlatabilir. Sabri Sarıoğlu'ndan sahte 9 yapmaya çalışan bir teknik adam gerçi, neyi konuşuyoruz. Bu anlayış 2000'lerin başındayken bile çağ dışı bulunurken 2016 yılında denenmesi dahi facia.

Galatasaray'ın isyana ihtiyacı var ama takım kaptanının ruhsuz hali beni iyice düşündürüyor. Kim kaldıracak bu takımı ayağa. Kötü sonuca isyan eden isimlerin başında Sneijder geliyor. Formsuz olduğu doğrudur, süper futbol oynamıyor ama takım öylesine Sneijder'i anlayamayacak yapıda ki onun oyun aklı gidişatın önüne geçemiyor. Bize de teselli kalan Sneijder'in kafasında çıkan damar oluyor. İnanın çok kötü bir görüntü var..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir