19 Şubat 2016 Cuma

Savunma Dedik, Savunamadık; Galatasaray 1-1 Lazio


Mustafa Denizli, Beşiktaş'ın başındayken Manchester United deplasmanında kullandığı 11'in bir benzerini Galatasaray'ın başında Lazio'ya karşı denedi. Ölümüne savunma kadrosu diyelim biz buna, tek önceliği gol yememek olan, 1-0 gibi bir skoru da öpüp başına koyan. 

Böyle bir kadro yapısı günümüzde pek kalmadı. Galatasaray'ın alternatif şansının az olduğunun ben de farkındayım, özellikle de hücum anlamında ama alternatifsizlik ölümüne savunma demek olmamalı. Bu kadroyu sahaya sürdüğünüzde eğer gol yerseniz başarısız oldunuz demektir ki gol yemeyi geçtim, çok fazla pozisyon verdik, her duran topta rakibe kafayı vurdurduk, agresif değildik, Lazio çok rahat oynadı. 1-1'i istediler, hücumu düşünselerdi galibiyeti de alırlardı.

Mustafa Denizli'nin büyük hayal kırıklığı olmasından söz ediyoruz ama geçmişte yakaladığı tüm doğruları da unutması artık teknik direktörlük yapmaması gerektiğinin en büyük kanıtı. Savunma dörtlüsünü doğru buldum ama Chedjou, Donk, Selçuk İnan orta sahasıyla hangi üretkenliği düşünmüş acaba? Onu geçtim, bu üçlünün 90 dakikayı tamamlaması da inanılmaz olan. 

Selçuk İnan da kötüydü maçta, haliyle bu orta sahanın hücumda üretken olma şansı yok. Donk bir kere rakip savunma arkasına sarktı ve asist yaptı, oysa bunları sürekli denemesi gerekiyordu, denemedi. Chedjou ruh gibiydi, hiç göremedim. Sneijder sol kanatta ezildi, ortaya çekilmedi, sağ kanatta Sabri Sarıoğlu oynadı, belki defansif anlamda işini yaptı ama hücumda gol dışında o da yoktu derken hücum yapan bir kişi bile yoktu. Podolski bazı zamanlarda sorumluluk alayım dedi, yalnız kaldı. Topu içeri çıkardığında bir Galatasaraylı yoktu ceza sahasında. Haliyle de 1-1 iyi diyorum.

Bilal Kısa diye bağıran bir maçtı ama 90 dakika kenarda bekledi. Carole iyiydi, hatta hücumda çıkan tek oyuncuydu, kanadını iyi savundu, Candreva girdikten sonra varlığı daha da önemliydi ama Olcan Adın'la değişti. 89'da ise Sneijder & Yasin Öztekin'le değişiyor, golü aradığımız dakikalar. Mustafa Denizli gerçek anlamda iflas etti, bu maç onun zirvelerinden biri.

İşin özü, Lazio istediğini çok rahat bir şekilde aldı. Top belki Galatasaray'daydı ama rakip sahada hangi Galatasaraylı topu alsa etrafında en az iki kişi vardı. Çok fazla pas hatası yaptık, bu pas hataları da pozisyon olarak döndü derken Muslera'nın kurtardığı bir maç oldu. O kadar çok savunmacı vardı ki kim nerede duracak, ne yapacak bilmiyordu. Haliyle savunamadık, bu kadar savunmacı bolluğunda da hücum yapamadık, top tutamadık. Muslera, Koray Günter, Denayer ve Carole dışında kimse yoktu sahada, ben göremedim.

Hadi burada 1-1'i kurtardık, bu kafa yapısıyla İtalya'da ne yapacağız, nasıl ayaklanacağız. Tur şansımızı büyük oranda yitirdiğimizi düşünüyorum. Bu futbolla orada kazanmak ya da gollü beraberlik çok zor, orada gol atmak zorundayız ama ne hücum yapabiliyoruz, ne savunabiliyoruz..

1 yorum:

  1. G.Saray a iki yeni isim katıldı. M.Denizli ve Donk. Her ikisininde en doğru seçim olduğuna inananlar vardı. Görüyoruz ki ikisi de çok büyük hayal kırıklığı. M.Denizli nin artık zerre kadar inandırıcılığı olmayan geleceğe yönelik umut saçan açıklamalarına inanmak saflık olur. M.Denizli nin tekrar takımın başına getirilmesini istemeyenlerdendim ama bu kadar saçmalayacağını tahmin etmemiştim.
    Bir diğer felaket Donk. Transfer döneminde o kadar yücelttiler ki Donk ile takım sanki rayına oturacaktı. Bence takımın şu anda en kötüsü. Lazio maçında özellikle dikkat ettim, zerre kadar hırs yok,rakibe basma rahatsız etme mucadele hak getire, sahada ruh gibi dolaşıyor, kaptırdığı ezdiği topun haddi hesabı yok. Yenilen golde gereksiz faulu yaptı, ortalanan topa uzun boyuyla çıkma zahmeti göstermeyip golü yedirdi.Bilal Kısa hatta Emre Çolak ve Rodrigez in Donk dan çok daha verimli olacağına inanıyorum.
    Donk gibi futbolcuya 2,8 milyon euro verildiğini görünce bu G.Saray ın neden ekonomik olarak batak da olduğuna şaşmamak gerekiyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir