26 Şubat 2016 Cuma

Takımı Hangi Şartlarda Aldığı Belliydi, Kadromuz Zayıf Söylemi Mazeret Değil


Mustafa Denizli, her başarısız sonucun ardından "kadromuz zayıf, alternatiflerimiz kısıtlı, yeterli değil" gibi söylemleri kullanıyor. Göreve gelirken kendisine ne gibi sözler verildi bilmiyorum ama transfer sözü verilmiş bile olsa, Ocak ayında yaptırdığı veya transferini düşündüğü isimlere bakarak da iflası görebiliyoruz.

Sözleşmesinin bitimine 6 ay kalmış Donk için 2.5 milyon avro bonservis ödendi mesela ve Donk'un şu ana kadar gösterdiği performans da hayal kırıklığı. Bunda mevcut formasyonun da etkisi var tabii, Kasımpaşa'da Castro etkisi, daha kalabalık bir orta saha gibi etmenler oldu ve ligin ilk yarısında fark yarattı. Galatasaray'da ise 4-2-3-1 düzeninde Selçuk İnan'ın yanında defansif orta saha olarak düşünüldü ve yapamadı. Yapamaması doğal ama gamsızlığı, fizik avantajına rağmen hava toplarına dahi çıkamayışı gibi etkileri düşününce hayal kırıklığı olduğunu söylemek ayıp değil ve Mustafa Denizli'nin dün yaptığı açıklama şu "beklediğimizin gerisinde bir Donk vardı". Kendisi 85 dakika oyunda kaldı ama, maç 3-1 ve Bilal Kısa hala kenardaydı.

Benitez mevzusunu da çok konuştuk. 8 milyon avro'dan kapı açıldı ve transfer edemedik. Kendisi için haftalar harcandı ki (bilenler söylüyor), Benitez o paraları edecek bir isim değildi. Saint Etienne formasıyla Tannane'yi izliyoruz mesela, bizim de gündemimize gelmişti ve 21 yaşında, 1.5 milyon avro'ya transfer oldu. Gençleşmek, değişim diyorduk ya Benitez'e o paraları vermeyi düşünene kadar sayısal anlamda 8 milyon avro'lara kaç futbolcu alırdık siz hayal edin.

Bir de ligde yüzüne bakmadığı Linnes konusu var ki hiç girmeyelim bile. Van Rhijn, Kevin Diks gibi isimleri istediği konuşuluyor, Linnes ise scout ekibinin hamlesi olmuş ve oynatılmama nedeni de bu yüzden. Tam da 40 yılın başı iyi, makul bir hamle yaptık derken. Ara transfer döneminde Linnes misali 3-4 isim daha alabilirdik, imkan vardı ki Tannane o isimlerden biriydi işte. Kendisi düşünülmediyse burada sorumlu Mustafa Denizli'dir. Uefa mektubu demesin kimse, o mektuba kadar geçen 20-25 gün var.

Bu sebeple, Mustafa Denizli'nin kadromuz yetersiz, transfer yapamadık gibi söylemlerine katılamam. Takımı ne şartlarda aldığı ve hangi noktaya sürüklediği ortada. Şu tabloda da istifa etmemenin ne ifade ettiğini sizler daha iyi biliyorsunuz. 1.5 yıllığa 4.5 milyon dolar karşılığında alınan kariyer riski diyelim.

3 yorum:

  1. Şampiyonluk sonrası sıkıntılı geçen bu sene yeniden yapılanma için fırsat senesiydi. Son dört senede 3 şampiyonluk yaşanmış klüp ekonımik darboğaz da,UEFA cezaları kapıda.İşte tam bu sırada taraftara camiaya gerçekler çok net olarak anlatılıp, hatta eldeki bazı yıldızlarda ( Burak ın satılması gibi) satılarak ilerisi için başarıya aç yetenekli gençlerden Beşiktaş gibi yepyeni bir takım kuralabilirdi. H.Hamzaoğlu da aslında bu tip sürecin en ideal hocasıydı.Ancak G.Saray klübü olabilecek en büyük yanlışı yaparak Denizli lüksünü tercih etti.
    Bugün geldiğimiz durumda hem G.Saray hem Denizli kaybetmeye devam ediyor. Lig sonuna kadar çok daha kötü sonuçlar alınacak. Gidişat onu gösteriyor. Bu takımın kupada F.Bahçe ye karşı galip gelebileceğine inanan taraftar varmı bilmiyorum. Bırakın F.Bhaçe yi olası eşleşmede Başakşehir maçlarının bile pamuk ipliğine bağlı olduğu ortada.
    Bunun sebebi de Denizli nin bugüne kadar takıma olumlu anlamda hiçbir katkısı olmayıp takımı olduğundan daha da kötü noktaya getirmesi.
    Kadro istikrarı yok. Sahada gezinenlerden çok daha verimli olacakların yüzüne bakmıyor. Adaletsiz. Kötü giden oyuna müdahale etmiyor. Yapması gereken değişiklikleri son 10 dakika da yaparak iyice şaşırtiyor. Kadro yetersiz diyor. Lucescu 2001 de sezona Viktoria,Floriqien, Perez ile başlarken herkes baştan ilk üçe girmeyi başarı olarak kabul ederken takımı şampiyon yapıp avrupa kupalarında üst turlara taşıdı.O zamanda ekonomik sıkıntı vardı, üstelik takımda bir Sneijder,Podolski,Muslera,Chedjou kalitesinde yıldızlarda yoktu.Denizli 'malzeme bu diyor'.Evet malzeme bu ama sen bu malzemeyi nasıl kullanacağı bilmezsen, ligin en zayıf takımları karşısında bile mahkum oynayıp, karşı kaleye gitmek de zorlanarak gol pozisyonuna giremiyorsan bu klüp sana 5 milyon euro yu neden verdi.

    YanıtlaSil
  2. denizli kadro zayıf bişey yapamam diyorsa o zaman niye senelik 3 milyon avro alıyor hafız.o parayı şapkadan tavşan çıkarsın diye veriyorlar.yoksa alt yapıdan geçici biri gelip sezon sonuna kadar idare ederdi.

    YanıtlaSil
  3. Yerinde tespitler hepsine katılıyorum. Denizli ilk geldiği günden bu yana o kadar saçmalıklara imza attı ki; ağzını açamaz. Oyuncu tercihleri, takıntıları, Hakan Balta’dan solbek, Sabri’den sağ açık yaratmaya çalışmalarını bir yana bırakıyorum. Kadro kötü, golcü yok, taraftar-takım arasında, futbolcuların kendi arasında sevgi, güven kalmamış. Yönetim ne yapacağını bilmez ahmaklar sürüsü. Eldeki malzemeyi bilip geldin. Ne yaptın? Rıza Çalımbay, Donk için Umut’u istedi. Al sana fırsat. Ver Umut’u Donk bedava. Umut’un altı aylık maaşını ekle 900.000 avro al sana bütçe. Benitez adını ağzına alma. Latinler genç oyuncuları yıldız diye kakalamakta usta, zaman kaybetme. Ayrıca yönetim aynı taktiği haziranda da yaptı. Geliyor, geldi derken aldığı oyuncuya lisans çıkaramadı. Bonservisle alamıyorsan büyük takımların kadrolarında yer bulamayan maaşının bir kısmını ödeyerek bile alacağın tonla isim var. Bunları yapma bildiğin başka yolla çöz sorunu. Ama hoca da şunu yaptı diyelim. Ne yaptı hoca. Kocaman hiç...Israrla istediği tek adam Donk şu ana kadar fos çıktı, yarın için de olabilir diyemiyoruz. Yüksek olasılıkla oturup maaş alanlar arasına katılacak. Kısaca hoca önüne sunulan 3.000.000 avro maaşı almaya gelmiş. En ufak risk alacak cesareti, günümüz futbolunu anlayacak, doğru hamlelerle takımı az da olsa ileri götürecek vizyonu da kalmamış. Bütün bunların ışığında ben UEFA yetkilisi olsam bu ahmaklardan savunma bile almadan şunları söylerim; “maaşı düşür zararını azalt dedik. Siz futbolcunuza % 100 zam yaptınız(Sabri), takıma sözleşmede yazmayan şampiyonluk primi dağıttınız(5 milyon avro), 1.5 alan hocayı gönderip yerine 3’e hoca getirdiniz. Sözleşmesi 6 ay sonra sona erecek adamı 2.5 milyon avroya aldınız. Men cezasını hücrenize kadar hak ettiniz”

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir