23 Mart 2016 Çarşamba

2000 - 2004 Yılları Arasında Galatasaray'ın Gündemine Gelmediği Bir Transfer Sezonu Yok

Mohamed Kallon. 36 yaşında futbolu bıraktığını açıkladı ve eski anılar tekrar canlandı. 2000 - 2004 yılları arasında Galatasaray'ın gündemine gelmediği bir transfer sezonu yok. Hakan Şükür'ün Inter'e gittiği zaman Inter'in bize takas olarak önerdiği bir isimdi ama o gün istemedik, sonrasında her transfer dönemi talip olduk ama alamadık. 

İyi bir Inter kariyeri vardı, forvet olmasına rağmen giydiği 3 numarayla akıllarda kaldı. Inter sonrasında da Monaco kariyeri var, orada da 3 sezon forma giydi ama sonrası düşüşlerle dolu. Katar'a gitti, sonra Yunanistan yaptı, tekrar Katar derken Afrika'ya döndü ve son olarak oynadığı takım FC Kallon. Sierra Leone'de kendi kurduğu bir takım. En son orada görülmüş. 

Özellikle Fatih Terim'in gözdesiydi, istedi ama aldıramadı. Keşke Galatasaray'da görmüş olsaydık. Bu vesileyle de geçmiş yıllarda Galatasaray'ın gündemine ısrarla gelmiş ama transferi gerçekleşmeyen isimleri yorum bölümüne yazarsanız tartışırız, biraz nostalji deriz..

18 yorum:

  1. Roma da oynayan brezilyalı Aldair vardı. 90 'lı yılların başında transfer gündeminin hep ilk sıralarında yer almıştır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O çok eski, ben onu hatırlayamam :) Aldair'e dair bildiğim tek şey, Roma efsanesi olduğu. Javier Zanetti Inter için neyse Aldair da Roma için o. Ama Galatasaray'a gelmiş olsaymış, büyük bir efsane bizi onurlandırmış olurdu.

      Sil
  2. kily gonzalez ve Nuno Gomes ilk aklıma gelenler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nuno Gomes de Terim'in gözdelerinden. Fiorentina'ya aldırmıştı ama Galatasaray'a o dönem bir türlü gelemedi.

      Kily Gonzalez ise çaptan düştüğü dönemlerde hep istendi ama o da olmadı. Sol taraf için ısrarla her dönem ismi yazılırdı.

      Sil
  3. Mehmet Cansun döneminde gündeme gelen Michael Laudrup..Barcelona Real'e gitmesin diye biz vermeye pek niyetliydi. Oyuncu kanadından gelen haberler de imkansız olmadığı yönündeydi. Cansun dolar kuru fırladı vb bahaneler sığındı ama ardından Jardel, Bülent Akın, Serkan gibi saçma transferlere çuval dolusu paralar saçıldı. ardından gittiği R.Madrid'de bayağı iş yaptı.
    bu arada Kallon iyiki gelmemiş. Tam manyaktı adam. En iyi zamanında S.Arabistan'a gitmişti sanırım. Kariyerini aşama aşama yok etti. En azından başka takımlara fatura etti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kallon en iyi zamanında değil düşüşe geçince gitti. En iyi zamanında Katar'a giden isim Asamoah Gyan :)

      Jardel, Serkan Aykut ve Bülent Akın da Faruk Süren ' in son senesi geldi bir de :) Laudrup konusunda haklısın ama.

      Sil
    2. Jardel, Bülent Akın, Serkan Aykut 2000-2001 transferleri o zaman da Mehmet Cansun vardı. UEFA kadrosundan Hakan Şükür ve Terim'in ayrılıp yerlerine Jardel ve Lucescu gelmişti.

      Sil
  4. http://webarsiv.hurriyet.com.tr/2002/07/07/149204.asp
    http://www.rerererarara.net/sozluk.php?t=serkan+aykut
    http://www.transfermarkt.com.tr/mohamed-kallon/profil/spieler/3509
    Gran Canaria fiyaskosundan sonra gene mi baltayı taşa vurdum diye kontrol ettim. jardel dışındakilerde haklılığım ekteki delillerle ispatlı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eldeki delillerinde ispatli değil. 2000 2001 sezonunda Jardel, Bülent Akın ve Serkan Aykut transfer edildi ve başkan Faruk Süren'di.

      2001 2002 sezonunun başında ise olağanüstü kongre ile Mehmet Cansun 8 aylığına geldi. Sezon bitmeden de Özhan Canaydın seçildi.

      Bunu kanıtlamama gerek yok. 2000 2001 sezonu takım fotoğrafına hatta Süper Kupa fotoğraflarına bakarak da görebilirsin ki çok iyi bildiğim dönemler.

      Yanlış anlama sakin beni :)

      Sil
    2. Hatta; http://www.cimbombom.8k.com/busezonf/gs%202001.jpg

      Bülent Akın o sezon Rangers'a gol attı mesela. Serkan Aykut ise Jardel ' le birlikte rekor ücrete geldi Samsunspor'dan. 2000 2001 sezonu.

      Mehmet Cansun dönemi değil. Mehmet Cansun dönemi 2 . Lucescu sezonu. Fleurquin, Perez gibi isimlerin geldiği ve cok para harcanmadigi dönem.

      Sil
    3. O kadar net hatırlıyorum ki İsmail Uyanık'la Serkan transferi sonrası fotoğrafını. hatta uzun vadeye yayılmıştı 8 milyon dolarlık bonservis bedeli. Süren'in 2. başkanıydı aynı zamanda . Sanırım dönemler o nedenle karışıyor bende..

      Sil
    4. O doğru. Mehmet Cansun 2. Başkandı o dönem. Bülent Akın ve Serkan Aykut karışıyor, geçen twitter'da da yaşandı :)

      Sil
  5. robert pires için az tercüman gazetesi almadım pazartesi gelcecek salı gelecek fena keklemişlerdi bizi

    YanıtlaSil
  6. Rui Costa tek geçerim :)

    YanıtlaSil
  7. O kadar yorum var ama kimse Gallardo'yu yazmamış.Çok beklemiştim gelmesini

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir