4 Mart 2016 Cuma

Başarı İçin Tek İhtiyacı Olan Şey, Somut Başarıyı da İçeren 1-2 Yıllık Tecrübe

Galatasaray'ın son zamanlarda her teknik direktör arayışında Tayfun Korkut'un ismi mutlaka geçiyor ve bu dönemde de adının anılacağını tahmin ediyorum. Favre'nin ardından Almanya'dan kopmadan Tayfun Korkut'la devam ediyoruz..


Galatasaray'da her dönem gündeme gelen bir teknik adam ve kendisinin de sürekli potansiyelinden bahsedilir. Sence nasıl bir teknik adam?

Tansu Gürsel: Ben Tayfun Korkut'un, parlak geleceğe sahip bir teknik adam olduğu inancındayım. Zaten bu potansiyelini Bundesliga'da genç yaşta takım teslim alarak gösterdi. Belki takımı kötü bir dönemdeyken görevden ayrıldı fakat başarılı dönemleri de oldu. İlerisi için kesinlikle ışık verdi.

Almanya'da yaptıklarıyla çok konuştuk ama orada da istikrarlı bir görüntü henüz sergileyemedi ama yolun başında olduğunu düşünüyorum. Tayfun Korkut'u potansiyelli kılan özellikleri neler?

Tansu Gürsel: Tayfun Korkut'un başarılı olma ihtimalini en çok artıran özelliği, Almanya'da yetişmiş olması, çalışkanlığı ve öğrenmeye açlığı. Hatırlayanlar olacaktır. Tayfun Korkut futbolculuğu döneminde öyle müthiş bir yetenek değildi. Daha ziyade sahadaki ağır işleri yapan, kısıtlı yeteneğine rağmen üst düzey futbol oynamış bir futbolcuydu. Çok koşar ve çalışırdı. Kendisine çok iyi baktığı için çok yapılı olmamasına rağmen sert ve fizik olarak dayanıklı bir oyuncuydu. İşte bu çalışma, gelişme ve öğrenme açlığı teknik direktörlüğüne de yansımış diyebiliriz. İşin teorisine müthiş kafa yoran, bu alanda yeni olan ne varsa öğrenmeye çalışan bir hoca. Algıları sonuna kadar açık.

Galatasaray'a gelmesi durumunda yapabilir mi yoksa çok mu erken?

Tansu Gürsel: Şu haliyle Galatasaray'da uzun vadeli bir başarı yakalayacağını pek sanmıyorum. Belki heyecanı ve hırsı ile kısa vadeli bir canlanma getirebilir fakat henüz teknik direktörlük melekeleri tam yerine oturmadı gibi geliyor bana. Sanki biraz daha olgunlaşıp somut olarak başarılı kabul edilebileceği bir iş daha yapması gerekiyor gibi. Kendisinin futbolculuğu döneminde Fenerbahçe ve Beşiktaş forması giymesinin Galatasaray'da kabullenilmesine engel olacağını söyleyenler de var fakat ben bu yoruma katılmıyorum. Tayfun Korkut hangi takımda oynarsa oynasın hep rakiplerine karşı saygılı olmuş, ortamı geren hareketlerden kaçınmış bir futbolcuydu. Teknik direktör olarak da rasyonel davranacağını, aidiyet duygusundan ziyade doğru kariyer adımlarını atmak için çaba harcayacağını tahmin ediyorum. Bu bağlamda mental olarak kuvvetli olması kendisi adına bir avantaj. Başarı için tek ihtiyacı olan şey, somut başarıyı da içeren 1-2 yıllık tecrübe...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir