26 Mart 2016 Cumartesi

Chuck Davis'den Gelen Ekstra Katkı


Geçen sezona göre daha düşük bir bütçe ama ortada daha iyi bir takım. Sınırlar içerisinde hareket ettik, en iyisini yapmaya çalıştık ki bunu da başardığımızı düşünüyorum. Sezon içerisinde "ödeme" gibi sorunları duymadan devam ediyoruz ve sorunsuz bir takımın da (doğru kadro mühendisliğiyle) neler yapabildiğinizi izliyoruz. Bütçe mühim, keşke daha geniş imkanlar olsaydı ama en önemlisi basketbol aklı. Ergin Ataman da meseleye odaklandığında, geçen sezon olduğu gibi "yan" sorunlar ortaya çıkmadığında hedefe doğru emin adımlarla yürüyoruz.

Bu ekonomik çerçevede de sezon ortasında yapılması gereken bazı hamleler anlamında elimiz çok rahat değil. Gelen isimlerden ziyade yeni isimler alınabilmesi önemliydi ki maddi şartlar düşünülerek bazı hamlelerin "kumar" olması kaçınılmazdı. Curtis Jerrells böyle bir hamleydi, tutmamış görünüyor ama Jerrells'ın ücretinin sadece yüzde 30'unu ödüyoruz. Yapabilecek bir şey yoktu, neden Jerrells diyemem.

Chuck Davis için de aynı durum geçerliydi. Banvit'ten tanıdığımız, hemen hemen herkesin çok beğendiği bir isimdi ama dizlerinden dolayı yaşadığı sakatlık onu 1 sene basketboldan uzak tutmuştu. Bu hamle daha büyük bir kumar mesela ama onu Jerrells'den ayıran iki özellik var. Biri sorunsuz bir basketbolcu olması, diğeri sağlam olduğunda neler yapabileceğini bilmek. Maddi imkanlar bizi böyle bir kumara sürükledi ki Chuck Davis'in ayakta kaldığında ve oynama alışkanlığını yeniden kazandığında neler yapabildiğini izliyoruz.

Caleb Green de sakatlıktan döndü mesela, bir süre yoktu ama 2 aylık sakatlığı hala atlatamadığını, kendisini bulamadığını görüyoruz. Chuck Davis ise 1 yıllık sakatlığın izlerini atlatıyor, her geçen zaman daha da üzerine koyuyor. Euro Cup'ta Abdi İpekçi'de oynanan Karşıyaka maçını büyük oynamıştı, son Bayern maçında ise ibrenin rakibe döndüğü anlarda sorumluluk alıp, koyduğu karakterle maçı yeniden Galatasaray'a çevirdi. Son oynanan Konyaspor maçında ise 3. çeyrekte rakibin bizi yakaladığı ve hava bulduğu anlarda yine sahneye çıktı, takımı oyunda tuttu.

Bu anlamda kumar tuttu, beklenen katkının da üzerinde bir verim alıyoruz. Euro Cup'ta Lasme'nin arkasında görüntü vermesini beklerken, eski günlerinden pasajlar sunuyor bizlere. Micov ve Schilb bu takımın en büyük basketbol akılları. Onlardan biri sahada olmadığında takımın hücumda tıkandığını, oyunu iyi kurgulayamadığını görüyoruz ama Chuck Davis'in en büyük artısı oyuna yeni bir akıl sunması. Topu ona verdiğinizde, kendi oyununda da (müthiş bir bire birci), sırtı dönük topu aldığında pas aksiyonunda da önemli bir silah.

Umarım yeni bir sakatlık yaşamaz ve böyle devam eder. Chuck Davis'den gelen katkı gerçekten ekstra oldu ki Euro Cup ve lig şampiyonluğu yolunda elimizi güçlendirdi..

2 yorum:

  1. Geçen seneden özlediğim tek şey sinanın formu ve arroyo

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir