6 Mart 2016 Pazar

Galiba Tehlikenin Farkında Değiller, Galatasaray 3-3 Başakşehir FK


Başakşehir bir sistem takımı. Doğru veya yanlış bulmak önemli değil, bir planları, sistemleri var ve bu doğrultuda da başarılılar. Topu rakibe veriyorlar, bekliyorlar ve kaptıkları toplarla hızlı gelerek etki yaratıyorlar. Visca bu anlamda fark yarattı, aynı katkıyı Doka'dan da alsalardı ilk yarı 2-0 değil de daha farklı sonuçlanabilirdi. Galatasaray'da ise Emre Çolak'ın orta sahada yarattığı serilik var, başka iyi bir yön yok.

Bu yüzden de sistem takımı ile ne yaptığını bilmeyen bir takımın mücadelesini izledik. Galatasaray, yüzde 70 oranla topa sahip olabilir ama organize olabildi mi, hayır. Sneijder'in oyun aklı yüksek ama onu algılayamayacak hücumculara sahibiz, bu durumda nasıl organize olabilirsiniz. Emre Çolak müthiş serilik kattı, hızlı oynadı, Sneijder'i de oynattı (özellikle 2. yarıda) ve her noktada bastı ama Selçuk İnan düşen temposuna bir de kötü futbolunu eklediğinde bu çocuk tek başına ne yapabilirdi? Kendisini 18'e dahi almayanlar utansın diyelim, başka yorum yapamam.

3 gol atıp da kaçıncı kazanamadığımız maç acaba. Kafadan 3 maç saydım ama daha detaylı bakıp, üzerine düşünürüz. Sezonun özeti de bu değil mi. İyi bir hücum takımıydık, tüm yetersizliklere rağmen. Gol atıyorduk ama savunamıyorduk, bu uğurda da Hamza Hoca gönderildi. Mustafa Denizli geldiğinde ise yine savunamadık, üstüne hücumu da kaybettik. Orhan Atik'le ise hücum anlamında Hamza Hoca'nın kadrosuna benzer 11'ler çıkar oldu ama hücum benliğini yitirmiş, daha önemlisi ruhunu, öz güvenini kaybetmiş bir Galatasaray var.

Ama bir teknik adamdan neden olmayacağının cevaplarını da alıyoruz, oyuncu değişikliklerine bakmak yeter. Galatasaray'ın kulübesine baktığımda oyunu değiştirebilecek tek bir ismin dahi olmadığını biliyorum, içi boşaltılmış bir kadro ama kenardan yapılan hamlelere baktım da. 3-2 geriye düşüyoruz, Emre Çolak'la Tarık Çamdal değişiyor. O ana kadar takımın en iyisi Emre Çolak. Olcan Adın sağa geçiyor, Tarık Çamdal ise hangi tarafa, ne diye geçti bilmiyorum. Sonrasında maç 3-3'e geliyor, dakika 87. Umut Bulut'un burnunda kanama oluyor ve 2-3 dakika kenarda resmen ameliyat ediliyor, o ara takım 10 kişi sahada. Oysa biz galibiyet istiyoruz değil mi? Peki ne oluyor, 90+2'de Donk'la değişiyor. Madem değişecekti neden bekleniyor, kenarda ameliyat ediliyor? Böyle mi maç kazanılacak?

Tehlikenin farkında değiller galiba. Bu sezon Avrupa'ya katılım hakkı elde edemezsek ceza otomatik olarak 2 yıla çıkacak. Yani, gelecek sezonları planlayalım ama bu sezonu kimse çöpe atamaz, öyle ya da böyle bu sezon bitmek zorunda. Ama Galatasaray'ın geldiği nokta öyle ki sezon bitmiş tadında, 2010-2011 sezonu tadında olduğumuzu kabul ediyoruz da o sezon girdiğimiz havadan acilen çıkmak zorundayız. Önümüzde de Gençlerbirliği deplasmanı ve Fenerbahçe derbisi var. Gerçekten çok zor.

Şu ortamda 2-0'dan 2-2'ye dönmek gerçekten mucizeydi, Yasin Öztekin bu sezon ilk defa bu denli etki etti belki de. 2-2'den 3-2'e düşmek ise Galatasaray klasiği, 3-3'ü bulmak da bambaşka. Başakşehir'in sistemini överken 2. yarıda oyun bitti havasına girmeleri ve biraz da Galatasaray'ı küçümsemeleri onlar adına acı faturayı çıkardı. Mehmet Batdal'la kontra aradılar mesela, oysa Galatasaray savunması da çok açık veriyordu. En iyi özellikleri savunmak ama savunamadılar. Kaybedebilirlerdi, Galatasaray'ın bireysel silahları 2. yarıda iyi çalıştı. Emre Çolak'ın elinden geldiğince yarattığı tempo da Galatasaray adına en iyi şey. Galatasaray'ın kazanamaması ise Avrupa hedefi yönünde alınan büyük yara. 

5 yorum:

  1. Avrupaya gitme yolunda pek takmiyorum kafami. Iyimser dusunuyorum. Kupada rizeyi geceriz ve finalde fbnin rakibi oluruz. Boylelikle fb direk avrupaya gittigi icin lig besincisinede avrupa yolu gozukuyor. Bu senede ligi altinci bitirmeyiz heralde burak nediyosun?

    YanıtlaSil
  2. Kasımpaşa ve Akhisar ciddi rakip. Haftaya Gençlerbirliği de bizi yenerse onlar da potada. Buyur cümbüşe :)

    YanıtlaSil
  3. G.Saray neden bu kadar çok gol yiyor ? Neden gol atamıyor ?
    1- G.Saray bu kadro yapısıyla her zaman gol yer. Çünkü takım savunması son derece zayıf. Defansı kastedmiyorum ama orta saha ve ileri uç karşı takımı rahatsız etmeyen pres özelliği olmayan futbolcular. Podolski Selçuk,Bilal. Sneijder ,Yasin hiç birinin savunma yönü güçlü değil. İlk on birinde en az 6 tane rakibi rahatsız eden, pres yapmayan oyuncun varsa tablo bundan farklı olmaz.
    Aslında bir diğer sorunda Podolski. Şu an belki gol sayısı olarak taraftarın gözünde bir değer belki ama G.Saray ı her maç 10 kişi oynattığı kesin.

    YanıtlaSil
  4. paranın adamı olmuş oyuncularla, bir zamanlar imkansızlıklar arasında yüreğiyle oynayanlar arasındaki farkı bugünkü Galatasaray'ın haline bakarak görebiliyoruz. yorum yapacak ya da maçın analizini yapacak ta bir durum yok.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir