21 Mart 2016 Pazartesi

Gelirken Ne Umuyordu, Geldiğinde Ne Buldu?


Linnes'i düşündüm bir an. Ülkenin yaşadığı üzücü olaylar, derbinin ertelenmesi, bir de Galatasaray'ın aldığı men cezası ve üzerine çoğu maçta yedek oturması. Büyük umut ve beklentilerle geldiğine eminim, Galatasaray'ı bir sıçrama tahtası olarak düşündü ama maalesef ki şartlar ne kulüp ne de ülke açısından iyi değil derken hayal kırıklığı yaşadığını düşünüyorum. Aslında sadece Linnes için de değil, İstanbul, Ankara gibi şehirlerdeki çoğu yabancı da böyle düşünüyor olabilir ve haklarıdır da. Bir şey diyemem, herkes önce kendisini düşünmek durumunda.

Linnes'den şu ana kadar umduğunu bulamayan bir kesim de var ama şöyle diyeyim, ne bekliyorduk. Molde'nin iyi veya kötü bir sistemi vardı ve sistem içerisinde de Linnes'in hücum opsiyonunu iyi kullanıyorlardı. Linnes'den de beklentimiz hücum anlamında, sağ kanadı domine etmesi üzerine. Galatasaray'ın bir sistemi var mı, tabii ki yok. Daha çok doğaçlama, yetenekli oyuncuların sahne almasıyla etki yaratmaya çalışan bir takım var. Allah'a emanet bir anlayış, haliyle de Linnes'i sistemli bir şekilde kullanmanın imkanı yok. 

Bu anlamda Linnes adına konuşmak için erken. Beklemek zorundayız, özellikle de yeni sezon için. Türkiye Kupası'nda Gaziantepspor'la oynanan bir maç var, Sinan Gümüş'le birlikte sağ kanadı müthiş kullandıkları. Beklentimiz o yönde, umarım önümüzdeki dönemde bunu izleriz. Her ikisi de ileriye dönük, yetenekli futbolcular. Sinan Gümüş'ün de dönüşü belki Linnes'e olumlu yansır.

Linnes'i başka pozisyonlarda da izledik aslında. İlk maçını sağ açık olarak oynamıştı ve beğenmiştim. Orta sahada da denendi, kötü değildi. Sağ bek ama başka opsiyonları da var, değerlendirilebilir. Zaten en kötü hali bile takımın en iyi orta yapanı, boş ortasını hatırlamıyorum. İyi bir forvet bunları bitirebilir. Çizgiye kadar inen, hatta çizgiden içeri kat eden özelliğini de gördük ama maçın geneline yansıtamadığı için kötü görünüyor. Savunmada da aksıyor, dengeyi henüz kuramadı. Dediğim gibi, sistemli bir takım içerisinde Linnes faktörü fark yaratır, beklemek lazım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir