29 Mart 2016 Salı

Gençleşmekten Bahsediyoruz, Medyada Gönderilecek Futbolcular Listesinde İlk Sırada Jose Rodriguez


Galatasaray'ın bir değişim yaşaması gerekli, bunu her fırsatta dile getiriyoruz ki yönetim de farkında. Fazla açılmadan, uygun rakamlarla kadroyu gençleştirmek gerekecek. Nasıl yapılır bilmiyorum ama doğru futbol aklından geçiyor bu işler, şu ana kadar da bu yönde bir hamle göremedim. Tabii anlatmak istediğim bu değil, kadronun gençleşmesinden, değişimden bahsediyoruz ama medyada gönderilecek futbolcular diye listelere baktığımızda ilk adı geçen futbolcu Jose Rodriguez. 21 yaşında, İspanya Ümit Milli Takım'ının futbolcusu. Bonservis bedeli ödenmeden takıma kazandırılmış, doğru bir adım. Tutup tutmaması değil konu, böyle bir adımı neden attı dememeli kimse ki kaybedilen bir şey yok, siz futbolcuyu geliştirmeye bakın. Gelecek sezon için de gençleşiyorum dedikten sonra Jose Rodriguez'i gönderilecek futbolcular listesinde ilk sıraya koyamazsınız. En zayıf halka bu futbolcu değil, Rodriguez'e kadar sayabileceğim birçok isim var. 

2 yorum:

  1. Katılıyorum. Takımda ön libero olmadığı için, Selçuk'u göbekten ön liberoya çekmeye kimsenin de gücü yetmediği için bu çocuk ön libero oynatıldı. Fena da başlamadı. Osmanlıspor ve Mersin maçlarında çok iyiydi meselâ. Ama sonra hata yapmaya başladı. Çünkü bu adam defansın önündeki ilk adam olarak oynamaya uygun değil. Risk alıyor, Selçuk gibi işlevsiz pas vermiyor. Tutarsa pozisyon oluyor, tutmazsa pozisyon veriliyor. Zâten çok yırtıcı, sert, kesici bir oyuncu değil. Savunma performansının bir 6 numara performansı gibi olmasını bekleyemezsin. Selçuk'un yerinde, 8 numarada oynaması gerek. Fakat ikinci yarı bir dakika bile oynatılmadı hiçbir lig maçında. Şimdi de gönderilmesi konuşuluyor. Bizdeki bu sabır(!) ile daha çok Joseler yollarız. Böyle taraftar ve camiaya müstehak...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sezona iyi başladı, iyi devam ederken takımdan kesildi ve uzun süre oynamadı. Uzun zaman ardından ilk oynadığı maç da Rize deplasmanı, Selçuk İnan sakatlandığında girmişti. Sonra da toparlayamadı zaten ama dediğiniz gibi hata kendisinden bir 6 numara olmasını beklemek. Jose Rodriguez aksine topla iyi dikine çıkan, kilit pas özelliği yüksek bir futbolcu. Noksanı şut, hiç denemiyor ama 6 numaraya dönüşmesi imkansız. O sertliği, agresifliği yok. Maalesef ki beklenti farklı, o da bunu karşılayamaz ama gençleşiyoruz diyerek ilk göndereceğiniz futbolcunun Jose Rodriguez olması da büyük tezat.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir