17 Mart 2016 Perşembe

Kalan Haftalarda Beklentim, Yerli - Yabancı Ayrımından Uzak, Hak Edenin Forma Giydiği Bir Galatasaray


Riekerink'in teknik direktörlüğüne yönelik çok fazla bilgi elimizde yok. Kendisinin antrenörlük yılları daha çok altyapılarda geçmiş, genç futbolcular üzerine çalışmış. Daha çok Ajax'ın altyapısında kendisini görüyoruz, uzun ama aralıklı yıllarda görev alan bir isim. Bu süre zarfında da Sneijder, Van Der Vaart gibi isimlerin onun tedrisatından geçtiğini görebiliyoruz. Porto'da bir sezon yardımcı antrenörlük deneyimi var, Genk ve Emmen gibi takımlarda da 1. adam olmuş ama son teknik direktörlük deneyimi (kulüp bazında) 2005 yılında. Son yıllarda da Çin'in U16, U19, U20 gibi takımlarında çalıştığını görüyoruz. Diğer bir konu da verdiği danışmanlıklar. Van Gaal, Koeman gibi teknik adamlara transfer konusunda danışmanlık yapıyor.

Galatasaray'da ne yapar sorusunun cevabı bende yok. Bilmiyorum, görmek gerekecek. Ligi tamamlaması bekleniyor ama hala hedefi olan, ayağa kalkması gereken bir Galatasaray var. Avrupa bileti alınmak zorunda. İlk maçı da Fenerbahçe karşısında olacak ki şu şartlarda Galatasaray'ın teklifini kabul edecek teknik adama "deli" denmesi gerektiğini söylemiştim, Riekerink sorumluluktan kaçmadı ve başa geldi. Unutulmaması gerekir ki, kendisi altyapıyı düzenlemesi için geldi ve koordinatörlük yapacak ama ilk etapta takımı yeniden ayağa kaldırma görevi var.

Mevcut durumdan daha kötü olmayacağını ben de düşünüyorum. Başakşehir karşısında galibiyet ararken Emre Çolak & Tarık Çamdal değişikliğini yapan (o ana kadar maçın adamı olan Emre Çolak) bir Orhan Atik gerçeği var, kendisiyle gitmeyeceği belli oldu ki geçici de olsa yeni teknik adam arayışına gidildi. Bence en doğrusu Riekerink ile devam etmekti ama 2-3 haftayı yalandan kaybettik. Bülent Ünder, Bülent Korkmaz gibi isimlerin bile reddettiği bir ortam bu, arayışla zaman kaybetmeden, kendi içimizden böyle bir çözüm en mantıklısıydı. Dua edelim ki Mustafa Denizli'nin varlığında bu göreve atanmış, yoksa saçma arayış ve teklifleri izlemeye devam edecektik.

İlk icraatı da Sneijder ve Selçuk İnan'la görüşmek olmuş. O da klasik yoldan yürümüş, köklü bir değişiklik yapmasını da beklemiyorum zaten. Sadece doğru oyuncular doğru yerlerde oynasın, ilginç değişiklikleri izlemeyelim, en önemlisi de yerli - yabancı ayrımından uzak, hak edenin forma giydiği bir Galatasaray olsun. Kalan haftalarda umarım Avrupa bileti alınır.

Fotoğraf ise çok eski yıllardan, twitter'da Taro Misaki paylaşmış. Riekerink, Ajax altyapısındayken Sneijder'li kadrosuyla çektirdiği takım fotoğrafı..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir