25 Mart 2016 Cuma

Kötü Kadro Mühendisliği, Temelde Bu Var


Öncelikle Galatasaray'ın bu vizyonla yönetildiğini belirteyim, sonra futbol konuşmaya başlayalım..

Cengiz Özyalçın: "Real Madrid gibi bir kulüpten Rodriguez’i aldık. Arda Barcelona’da oynuyor diye yer yerinden oynuyor."

Habere dönersek. Doğru mu yanlış mı bilmiyorum, hatta kaynağı da fotomaç gazetesiymiş. Mesele ise haberin doğru veya yanlış olmasından ziyade mantıklı söylemler var, çoğuna da katılıyorum. Temele indiğimizde de kötü kadro mühendisliğinin eseri.

Muslera'nın alternatifi yok denilmiş, bu doğru. Ama performansının kötü olma nedeni takımın kötü durumda olması ki o da konsantrasyon kaybı yaşadı. Buna rağmen kötü bir performans yok, yine iyi ama bildiğimiz Muslera çıtası çok yukarıda. Alternatifinin olmadığı doğru ama maalesef doğru yedek kaleciyi yıllardır bulamadık.

Beklerimizin yetersiz kaldığı da doğrudur. Carole savunmacı bir bek, hücum katkısı alamıyoruz. Fenerbahçe'ye bakıyorum Caner Erkin, Hasan Ali Kaldırım, Beşiktaş'ta ise İsmail Köybaşı oyunun her iki tarafında. Telles'in kiralanması bu anlamda mantıksız ki bonservisi de henüz alınmadı. Olcan Adın'dan ise istikrarsız bir hücum katkısı alıyoruz, bek olarak güvenemezsiniz. Sağ tarafta ise Linnes doğru adımdı ama sistem içerisinde kullanabildiğinizde katkı verebilecek bir isim. Kaos oyunu oynuyoruz, haliyle katkısı kısıtlı kalıyor. Denayer zaten sağ bek değil, Sabri Sarıoğlu'na ise uzun vadede güvenmek imkansız, anlık performanslarla karşımıza çıkıyor.

Tarık Çamdal ve Jose Rodriguez bu takımda olmamalıydı denilmiş, yine kısmen haklı bir durum. Kısmen tarafı da Jose Rodriguez'den kaynaklı. Genç, yetenekli de bir arkadaş ama mevzudan çok çabuk koptu. Sezona iyi başlamıştı, önce Bilal Kısa sonra da Selçuk İnan'ın yokluğunda katkı verdi, dikine iyi çıkan, kilit pas özelliği olan ama yanlış mantıkla oynatılan bir isim. Defansif orta saha gözüyle baktık ki öyle değil, üçlü orta sahada oyunun iki yanını oynayan isim olsa ya da biraz daha 8 numara gibi oynatılsa neyse ama kullanılmadı. Sezona iyi başlamıştı, forma da ondan alınıp uzun süre kendisine verilmeyince oyunla ilişkisi kesildi, hiç piyasada yok. Kiralanması daha mantıklı olur, oynarken görmek lazım. Tarık Çamdal için ne yazsak boş, belki de tarihin en kötü Galatasaray transferi.

Sezon sonuna kadar santraforsuz oynamanın zararlarını çok yazdık, daha fazla üzerinde durmaya gerek yok. Israrla forvet almadılar, haliyle tablo bu. Koskoca Galatasaray'ın iyi bir forveti yok, durum bu. 

Stoper tespiti çok yerinde. Kağıt üzerinde bakınca Denayer, Chedjou, Hakan Balta, Koray Günter, Semih Kaya gibi isimler var ama hangisi doğru ikili, bunu bir türlü yakalayamadık. Beşiktaş'ın Marcelo ve Alexis ile şampiyonluğa gittiğini görüyoruz, Fenerbahçe'de ise Kjaer gerçeği var ama yanındaki partneri sürekli eleştiriliyor. Galatasaray'ın ise kağıt üzerinde iyi stoperleri olmasına rağmen doğru ikiliyi bulamadı ki en uyum yakalanması gereken pozisyon.

Sahada takımı ateşleyecek isimlerin de olmadığı doğrudur. Sadece Sneijder'i agresif görüyorum, onun dışında isyan eden kaç futbolcu var?

Bazı Türk futbolcuların yabancılarla sorunu olduğu da doğrudur, yılların değişmez gerçeği. Galatasaray'ın aşması gereken en büyük mesele.

Son olarak, Yasin ve Podolski'yi zorlayacak kanat oyuncusu yok denilmiş. Şöyle değiştireyim, Sinan Gümüş sakat olduğu için hesaba katılmamış olabilir ama Galatasaray'ın zayıf bir kanat rotasyonu olduğu doğrudur. Bu noktada da Bruma'nın kiralanmasını mantığım almıyor, yerini de dolduramadık ve şu an alternatifsiz durumdayız. Podolski'yi de forvet oynatma zorunluluğu doğacakken kanatlarda kimsenin kalmadığını görüyoruz. Haliyle zayıf rotasyonda da Yasin Öztekin ne kadar kötü durumda olursa olsun şans buluyor, tablo bu..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir