14 Nisan 2016 Perşembe

2010-2011 Sezonundaki Takımı Daha Çok Beğeniyordum, Galatasaray 0-0 Fenerbahçe


Bugün Beşiktaş'la oynamadığımız için şanslıydık, Fenerbahçe maçının görüntüsünde Beşiktaş gibi bir takım çok farklı sonuçlar elde edebilirdi. Oynanan futboldan, düşülen durumdan ben utandım şahsen. Kendi sahamızda Fenerbahçe derbisi bu, maçı sadece bir şutla bitirmek ne demek. Baskın oynayan, pozisyonlar bulan ama bitiremeyen taraf Fenerbahçe'ydi, geçen haftalarında olduğu gibi. Van Persie, Nani gibi isimlerin kötü görüntüsü, Pareira'nın Fenerbahçe'yi sabote eden değişiklikleri olmasaydı ne konuşacaktık? Şu futbola beraberlik iyidir ama bu beraberliğe sevinecek değilim, kendi sahamda Fenerbahçe karşısında düştüğüm bu durum beni fazlasıyla üzüyor.

Pareira formasyon değiştirmiş, 4-4-2 gibi başladı maça, Nani & Van Persie çift forveti, Volkan Şen ve Alper Potuk da kanatlarda. İyi de başladılar, ilk 10 dakikada 0-2 geriye düşebilirdik. Hakan Balta & Olcan Adın'ın ortası maden gibiydi, iki kere oradan hem Nani hem de Van Persie kaçtı, Muslera'nın ani çıkışları golü önledi ki Muslera libero kaleciliği maç boyunda Galatasaray için değerliydi. Sonra Hakan Balta toparladı ama Fenerbahçe kanatlardan iyi geldi, bu anlamda Caner Erkin'in yokluğu büyük avantajımız oldu. 

İlk 11'de sağ bek Semih Kaya'yı görünce Volkan Şen karşısında yapamayacağını düşünüyordum ama hakkını verelim, ancak bu kadar iyi sağ bek oynayabilirdi ve oynadı. Volkan Şen yine geldi, Fenerbahçe'nin en etkili anlarında da sahne onundu ama fatura Semih Kaya'nın değil takım savunmasının. Galatasaray'ın savunma anlayışı konuşulmalı. Denayer'i hem stoper hem de defansif orta saha olarak izledik, Donk'un açıklarını kapatması adına. Selçuk İnan'ın da mücadelesi değerliydi, en çok pas arası yaptığı maçtı ama bu adamların görevi bu değil, maalesef Donk felaket durumda.

Chedjou'yu da aradık, geriden top çıkaramadık maalesef. Van Persie ve Nani gibi iki basmayan hücumcu karşısında bile stoperlerimiz top kullanamadı, daha doğrusu Donk topu aldığında 5 metreye dahi isabetli pası yok ve o pas hatalarıyla kaç tane hızlı hücum yediğimizi sayamadım. Bugün gol yemediysek önce şans, sonra Denayer, Muslera ve Semih Kaya. 

Ayrıca bizim sağ tarafımız felç olur diye beklerken sol tarafımızı koridor gibi kullandılar. Emre Çolak ayakta kalamadı, Gökhan Gönül ikili mücadele kazanma rekoru kırdı. Alper Potuk da etki etti, sağlıklı bir Markoviç olsaymış neler olacaktı acaba. 

Bize gelirsek, herhangi bir hücum etkisi yok. Selçuk İnan savunmaya çalışmaktan hücumu doğal olarak düşünemedi, Donk'un pas hataları, geriden oyun kuramamak, Podolski'nin forvette yalan olması, daha doğrusu Sneijder'in de ayakta kalamaması büyük handikaptı ki hücumda kalamadık. Yasin Öztekin kendi yarı sahasından top çıkarıyordu, oysa ceza sahası etrafında topla buluşması gereken isim. Emre Çolak da yok derken iyi bir tane hücumcu sayamıyorum, nasıl pozisyon bulacağız ya da yaratacağız. Podolski'nin ofsayt diye iptal edilen buz gibi golü var bir tek, başka bir şey sayamıyorum.

Riekerink maalesef değişikliklerde geç ve hatalı, geçmiş iki maçta da böyleydi. İhalenin Linnes'e kalmış olmasına anlam veremiyorum, Sabri Sarıoğlu oyuna girerken göbeği gördünüz. Linnes'i 11 düşünmesini geçtim sonradan oyuna dahi dahil etmiyor, oysa hücumun sağında etkili olabilirdi. Donk'a 90 dakika dayanması, Bilal Kısa'yı oyuna geç sokuşu, Umut Bulut'u forvete alıp Podolski'yi kanada çekmeyi düşünmemesi gibi tonla şey var. Fenerbahçe stoperleri de topu oyuna iyi sokamıyor, en hafif baskıda bile panik olduklarını gördüm, maalesef önde hiç basmadık. Çok imkan vardı, Galatasaray'ın topu kazandığında büyük boşluklar yakaladığını ama pas hatalarıyla bunu başaramadığını görmek beni daha çok üzdü. Sinan Gümüş'ü arıyorum, sağdan topu aldığında en kötü sola çekip, isabet sağladığı şutlar var. Galatasaray şut dahi atamadı, bu kabul edilemez.

4 yorum:

  1. Maçı trübunden izledim.Öncelikle eşiniz, sevgiliniz, kız arkadaşınızla maça gidecekseniz tiksinti veren iğrenç küfürlerin maç boyu eksik olmadığı bir ortamda maç izleyeceğinizi unutmayın.
    Ben yalnız gittim.Etrafımda maça gelmiş birçok bayan seyirci vardı.İnanın bir G.Saray lı olarak kendi seyircimden, hatta insanlığımdan utandım. Deşarj olmak taraftarın hakkıdır,anlarım ancak etrafında onca bayan seyirci varken bir delikanlı olarak bu derece adileşmenin izahı olamaz.Küfür edenlere bakıyorum hepsi çağdaş görünümlü şehir çocukları. Bu görünüşteki gençleri bu kadar seviyesizleştiren sosyal yapı, psikoloji nedir merak ediyorum. Aynı ortamda kendi kız kardeşleri, anneleri, sevgilileri olsa buna tahammül edebilirlermi ? Kendilerine bunu nasıl yakıştırıyorlar.
    Maça gelirsek çok uzun yıllardan beri derbi izlerim. G.Saray ın bu kadar aciz kaldığı kendi sahasında oynadığı bir maçta taç olsa da vakit geçirip berabere kalsak anlayışında olduğunu hatırlamıyorum. Beraberliğe sevindim tabiki.Çünkü F.Bahçe daha maçıN başında çok net pozsiyonları değerlendirebilseydi belki bugün çok ağır bir hezimetin üzüntüsünü yaşıyorduk.
    Oyun, taktik, futbolcu konuşulmayacak kadar kötü bir G.Saray varken, bu seneyi unutup, yapılan hatalardan ders alarak şimdiden geleceğin planlarını yapmak en doğru yol olacakdır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama o yolu bulamayıp, hala plan olmaması en acı taraf..

      Sil
  2. Donk ve semihin fenerin hava hakimiyetini engellemek amaciyla kullanildigini dusunuyorum. Donk her ne kadar pas hatalari ve umursamaz tavirlariyla bizi cileden cikarsa da fenerin hava hakimiyetini engelledi. Semihi kadroda dahi gormek istemiyordum ama mactaki sag kanat performansi gayet iyiydi bazen onyargili davranmamak gerekiyor. Olcanin sol kanat performansi beni cok sasirtti zorlanacagini dusunmeme ragmen bu kadar acik verecegini ve kanadin koridora donusecegini dusunmemistim. Emre cok etkisizdi, sabri degisikligi yerine linnes dusunulebilirdi. Bence Umutun oynatilmasi hem kendisi icin hem de takim icin psikolojik olarak bir yikima donustu bazi seyleri fazla zorlamamak lazim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hava hakimiyeti noktasında çok haklısın, Donk havadan süpürdü ama geriden oyun kurma konusunda felaket kötüydü ki 5 metreye pas atamadı. Selçuk İnan ve Denayer de onun savunma açığını kapatmak için çok uğraştı, kısmen de başarılı oldu ama Donk için başka artı yok. Bildiğim Donk bu değil, nerede bu adamın dikine çıkışları, pas oyunu. Hepsi kayıp.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir