3 Nisan 2016 Pazar

Bu Sezon İlk Değil, Son da Olmaz Ama Nedeni Nedir?


Eskişehirspor'un ilk golü. Semih Kaya'dan muhteşem bir savunma performansı ve sonuç 1-1. Devamı da geldi zaten, Galatasaray'ın önde bastığı, rakip yarı sahada kaptırdığı her top kontra oldu ve sonuç gol. Ofsaytı bozması, Bokila'yı tutamaması hepsi bir yana, bu sezon yedirdiği gollerden sadece biri. Eksikleri zamanında da vardı ama böyle bir stoper değildi, Semih Kaya & Dany ikilisiyle Şampiyonlar Ligi çeyrek finali de gördü Galatasaray. Mesele bu değil, Semih Kaya'nın şu an geldiği hatta bittiği nokta tartışılmalı. Sık sakatlıklar, idman ve maç kaçırması, hoca değişiklikleri ya da ben oldum diyerek çalışmayı bırakması. Nedenini bilmiyorum, size sorayım?

2 yorum:

  1. Bazi yetenekler yonlendirilmeden ne yapacaklarini bilemezler. Semih iyi oynadigi zamanlar kendisini motive eden bir teknik heyet vardi ayni zamanda Fatih terim gibi bir otorite hata yapma luksu yoktu. simdilerdr ise hata yapsa bile umursamiyor cunku cekindigi bir isim yok kulubede.

    YanıtlaSil
  2. Öncelikle Semih Kaya son derece vasat bir stoper.Yaşına göre ağır,kolay çalım yer, adam kaçırır, zamanlama hataları yapar,kora kor mücadelelelerin çoğunu kaybeder.Ayrıca bir stoper olarak yeterince sert ve yıldırıcı değil, rakip forvetlerin sevdiği yumuşak, efendi stoper tipidir.Ayağı iyi olmadığından geriden oyunda kuramaz.Hiç mi artısı yok.Bana göre efendiliği dışında yok, ama yine de en iyi yaptığı şey ayağındaki topu en yakınındaki arkadaşına vermek.İşte G.Saray ın vazgeçemediği stoper bu.
    S.Kaya nın oynadığı maçlarda G.Saray ın yediği gollere dikkat edin çoğu onun bireysel hatasındandır.PTT 1.lig ayarında bir futbolcunun bunca hataya rağmen hala G.Saray da forma giymesine şaşmamak elde değil. Benim bir başka iddiam da G.Saray ın geçen sene şampiyonluğu Semih Kaya borçlu olduğudur.Hatırlarsınız geçen sene 2.yarı başında Semih sakatlandı uzun süre oynayamadı, takım çoğu tek gollü seri galibiyetler alarak son haftalara gelmişti.Hiç unutmam Semih düzeldi takıma girdi eyvah dedim.Telekom arena da Semih in düzelip oynadığı Gençlerbirliği maçı 1-0 galibiz son dakikalar, Semih altı pasta yine daldı ayağının altından topu kaçırdı Stancu dokunsa gol gitti şampiyonluk, neyse ki Stancu böyle bir ikram beklemiyordu iyi vuramadı.Şayet hatasız maçı pek olmayan Semih sakat olmayıp 2.yarı sürekli oynatılsaydı, geçen sene şampiyonluk gelmezdi.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir