8 Nisan 2016 Cuma

Emre Güral'ı Kulübe İçin Düşünüyordum, Eren Derdiyok'u İse 11 İçin


Bir sonraki sezon sözleşmesi bittiği için Kasımpaşa'nın Eren Derdiyok için gelen tekliflere yok demeyeceğini düşünüyorum ki onlar da bu piyasayı oluşturmaya başladı. Para kazanmak istiyorlar, Donk için gelen talih kuşu Eren Derdiyok için gelmeyebilir. Yarım sezon daha Kasımpaşa forması giymesi (6 ay sonra sözleşmesi biteceği için) onun bonservisini düşürecektir, bu yüzden bir piyasa değeri yarattılar ve yaz dönemi tekliflere bakacaklar.

2 sezondur Kasımpaşa forması giyiyor ama geçen sezonu neredeyse sakat geçirdi, son haftalarda forma giymeye başladı. Bu sezon ise sağlıklı kaldığında neler yapabileceğini gösterdi ki zaten kariyerli bir isim. Bundesliga ve İsviçre Milli Takım'ından biliyoruz. Kasımpaşa'ya gelmesi benim için sürprizdi ama Babel misali Kasımpaşa kendisi için iyi bir bonservis ödedi ve karşılığını da bence alacak.

4 milyon avro istedikleri söyleniyor, bence ederi var ve mutlaka bu parayı da biri verir. Keşke Galatasaray verse, o ayrı nokta. Emre Güral'ı kulübe için düşünürken Eren Derdiyok'u 11 adına isteyebilirim (tabii bu şartlarda daha uygun bir isim varsa kimse hayır diyemez). Sneijder, Podolski ve Sinan Gümüş'ü düşünerek 4-2-3-1'in forveti servis yapabilen, sırtı dönük oynayan ve hava hakimiyeti olan bir futbolcu olmalı. Galatasaray'ın bir pivotu yok, forveti top tutamıyor ama 4-2-3-1'in hücum üçlüsü gol özelliği olan futbolculardan oluşmuş durumda. Eren Derdiyok veya bu tarzda bir forvetten beklentim de gol atmasından öte arka üçlüye yapacağı servis. 

Aranan tarz bu, mutlaka Galatasaray da istiyordur ama 4 milyon avro düşündürüyor. Donk transferinde Umut Bulut'u istiyorlardı, belki para + takas bir derece ama Fenerbahçe'nin daha yüksek bir ilgisinin olduğu söyleniyor ki doğru iş yapmış olurlar. Fernandao ile Eren Derdiyok'ın futbol aklını kıyasladığımızda arada büyük bir fark var ve Van Persie'yi ideal tamamlayacak isim.

Dominant bir oyuncu, ön alanda mücadeleci, çok koşan ama futbol aklı yüksek bir futbolcu. Kimse için yeni Elmander denmez ama benim aklıma bu tarzda çok fazla futbolcu gelmiyor. Umut Bulut'un futbol aklı her zaman düşüktü, mücadelesiyle kapatırdı ama artık yaş itibariyle mücadelesi de düştü. Burak Yılmaz hep eleştirildi, 4-2-3-1'in forveti anlamında o da doğru tarz değildi (çift forvet oynadığımızda gerçek kimliği ön plana çıktı). 

Yani Galatasaray'ın atımlık kurşunu varsa bunu kullanacağı iki pozisyon var, forvet ve defansif orta saha. Bakalım transfer dönemi bizlere ne getirecek..

5 yorum:

  1. Eren GS için net nokta atışı olur. Çok golcü değil ama ideal takım oyuncusu, attığından fazla gol atılmasına katkı sağlar. Değerlendirmenin sondan önceki paragrafında “futbol aklı” olarak tanımladığın yönü Hakan Şükür’den beri arayıp bulamadığımız özellik. Bu yönü Selçuk, Sinan kalırlarsa Sneijder ve Podolski ile aynı dili konuşmasını sağlar. Gözümün önüne Sneijder’in son birkaç maçta da Sinan’ın Burak’la yapmayı umduğu ve sonuçsuz kalan verkaç çabaları geliyor Burak yerine Eren’i koyuyorum o resme offf ki off. Şayet alınabilirse Sinan, Sneijder ve Selçuk’la lale devri yaşarız. Özbek biraderler ve İçbeceremez faktörünü düşününce karamsar havaya bürünüyor ve FB hatta Trabzon devreye girerse imza törenini izleyen taraf oluruz diyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takımın gol yükünü Podolski çekiyor zaten. Sinan Gümüş de gol özelliği çok yüksek bir kanat. Sneijder'i de işin içine katınca bizim aradığımız forvet bulduğunu atan ama öncelikle arka üçlüye servis yapacak, önde mücadele edecek bir isim. Eren Derdiyok tanıma uyuyor bence.

      Sil
  2. Volkan Babacan
    Linnes Ranocchia Hakan B. E.Albayrak
                Selçuk İnan
                   
    Ndiaye              Lawal

    Sinan                           Orkan       
                 E.Derdiyok

    Cenk Gönen
    Sabri Sarıoğlu
    Koray Günter
    Ryan Donk
    Yasin Öztekin
    Aatıf Chahechohue
    Hugo Rodallega

    YanıtlaSil
  3. GK

    Volkan Babacan
    Cenk Gönen
    Eray İşcan

    Defans

    Martin Linnes
    Sabri Sarıoğlu
    Eren Albayrak
    Lionel Carole
    Ranocchia
    Hakan Balta
    Koray Günter
    Semih Kaya

    Orta Saha

    Selçuk İnan
    Bilal Kısa
    Emre Çolak
    Ryan Donk
    Raheem Lawal
    Ndiaye
    Aatıf Chahechohue
    Yasin Öztekin
    Sinan Gümüş
    Emrah Başsan
    Orkan Çınar


    Forvet

    Eren Derdiyok
    Hugo Rodallega
    Emre Güral


    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir