3 Nisan 2016 Pazar

Kendi İzlediğim Dönem Açısından, En Kötü Galatasaray Sezonu


Avrupa'ya katılım hakkı, ligde en azından ilk 5 diyoruz ya, puan durumuna bakınca 9. veya 10. olmak hayal değil gibi. Bu anlamda 2010-2011 sezonunun içinde bulunduğumuz sezondan daha kötü olmadığını düşünüyorum. En azından kendi izlediğim yıllar için konuşayım, yaşadığım en kötü Galatasaray sezonu. Kötü kadro, bol sakat, inancını kaybetmiş, giydiği formanın ağırlığı kalmamış, ruhsuzlar topluluğu. 

Asıl hikaye ise başka, çok da olası. Hamza Hamzaoğlu eğer Bursaspor'un başında ligi Galatasaray'ın üzerinde tamamlarsa bu uzun yıllar konuşulur, unutulmaz. Hikaye budur, senin sezon içerisinde gönderdiğin teknik adam (liderle aranda 5 puan varken) küme düşme potasında aldığı takımı (14 puanla), Avrupa potasına soktu ki eski takımını geçmesi de olası. Galatasaray'ın bir maçı eksik ama arada 1 puanlık fark var ki Bursa'da oynanacak bir Galatasaray maçı var.

Sadece o da değil, Konyaspor bence 3. olmayı garantiledi. Başakşehir de 4.'lüğe kapağı attı ve eğer Fenerbahçe Türkiye Kupası'nı kazanırsa lig 5.'si de Avrupa bileti alacak. Bunun için de Akhisar, Osmanlıspor, Bursaspor, Kasımpaşa ve Trabzonspor gibi takımlar aday. Galatasaray da bu potada ama hangi rakiple nerede oynarsa oynasın "kazanırız" diyemediği için geleceği karanlık görüyorum.

Bu yüzden de ligi 9. veya 10. bitirmek olası ki her anlamda 2010-2011 sezonundan çok daha kötü bir dönem. O gün sportif enkaz için Adnan Polat'ı indirenler, aynı tabloda (hatta daha kötü tabloda) Dursun Özbek'e destek oldu. Galatasaray'ı böyle insanların yönettiğini bilmek de gelecek adına bir diğer karanlık nokta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir