1 Nisan 2016 Cuma

Muslera & River Plate İddiaları, Sadece Gülüyorum


Son zamanların gözde haberi, Muslera için River Plate'nin ilgi duyduğu. Unutulan bazı şeyler var, Muslera'nın bu saatten sonra +10 milyon avro üzerine satılacağına ihtimal vermiyorum ama böyle bir rakam River Plate'den çıkar mı. Hepsi bir yana, Muslera 3.5 milyon avro kazanıyor ve bu fiyat 4 milyon avro'lara dayanacak. Avrupa'nın da en çok kazanan kalecilerinden biri, hatta yanılmıyorsam ilk 5 içerisinde. Nereye alıyor, nasıl alıyor ve bu haberler nasıl ciddiye alınıyor. İlginç.

Muslera'nın formsuzluğundan bahsedenlere, bu sezon hangi futbolcu formda ki? Evet, Muslera da eski bildiğimiz Muslera'nın uzağında görünebilir, bu sezon Sneijder dahil takımın geneli gibi. Takım savunması anlamında büyük çöküş yaşayan, kötü gidişatının da temeli bu doğrultuda olan bir takım Galatasaray. Haliyle Muslera da etkileniyor, ne kadar kurtarırsa kurtarsın bir noktada kesiliyor, biraz da odak meselesi. Daha iyi bir takım, daha iyi bir Muslera.

Ayrılacağına ihtimal vermiyorum, satılmasının da çok fazla mantığı olmayacak. Dediğim gibi, o tren kaçtı ve 10 milyon avro üzeri bir teklif gelmez. Böyle bir rakama satsan, Muslera'nın yerini doldurmak için de böyle bir para harcaman lazım ki anlamsız iş. Zaten iyi kazanıyor, bu paraları bulması da zor diyebiliriz, dev takımların da ilgisi azaldı ve Muslera'nın Galatasaray'da geleceği çok daha uzun. Çok uzun yıllar bu takımdan ayrılacağına ihtimal vermem.

Bir de Taffarel haberleri var, onun da sözleşmesi bitiyor, Galatasaray tutmak istiyor ama Brezilya Milli Takım'ında daha rahat, garanti bir işi var. Ortam da malumunuz, takımın bu sezon yaşadıkları ise Taffarel'i çok yıprattı. Fatih Terim, Mancini, Prandelli, Hamza Hamzaoğlu, Mustafa Denizli ve Riekerink. 6 tane teknik adam gördü, arada takımın başında durduğu zamanlar da oldu ama en büyük sorumluluğu bu sezon aldı, haliyle de yıprandı. Bence gidecek ama umarım tutarız, Taffarel sadece bir kaleci hocası değil, bu takımın hafıza kartlarından biri. Muslera için de Taffarel gerekli, bu uyumu bozmanın bir mantığı yok..

1 yorum:

  1. Yalan haber konusunda spor basınımız binlerce örnek vermiş vermeye de devam etmektedir. Muslera-R.Plate haberi bunlardan biri. Ama aralarında en efsane olanı Bilbao Burak Yılmaz'ı transfer edecek haberiydi. Burak'ın Basklı genleri varmış da haberimiz yokmuş. Öyle ya bırak yabancı oyuncuyu Basklı olmayan İspanyol oyuncu bile oynatmayan Bilbao Burak'ı başka türlü neden transfer etmek istesin ki?

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir