7 Mayıs 2016 Cumartesi

Aminu Umar da Samsunspor'un Ribery'si


Askerdeydim, Türkiye'de oynanan U20 Dünya Kupası maçlarından bir haberim doğal olarak. O dönem ülkemize gelen çoğu isim bugünün yıldızları. Şampiyonada parlayan isimlerden biri de Umar Aminu ama şaşırtıcı olan futbolcuyu Samsunspor'un alması, herkesin gözünden kaçırması. Biz de yine şampiyonada boy gösteren Bruma'yı aldık mesela, 12 milyon avro'lara dayanan bir bonservisle.

Bu futbolcuyu Samsunspor'un görüp almasına takılıyorum ama bu transferi kim yaptıysa tebrik etmek gerekiyor. Geldiğinde tabii 18 yaşında, çok toy bir isim ama potansiyel. O sezon playoff finali oynayan takımın önemli isimlerinden biriydi, Adilovic'le iyi bir uyum vardı. 

Genelde sıfırlanan kadrolara şahit oluruz, Samsunspor bir sonraki sezonda kadroyu korumayı seçti ve bu isimleri talipleri olmasına rağmen takımda tuttu. Hikaye de burada başlar. Talipler vardı, uçuk rakamlar olmasa da Samsunspor güzel kazanabilirdi, bu yola gitmedi. Oysa sezon içerisinde maddi sorunlar yaşandı, Umar da parasını alamadığı için sezonun ortasında gitti. Üstüne bir de Fifa'ya başvurdu ve Samsunspor transfer yasağı yedi. 

Şimdi Osmanlıspor'da, yaş 21 ve geldiği seviye inanılmaz. Samsunspor'da potansiyeldi ama bizim Bruma misali sağ kanada hapsedilmiş, sadece hızı kaynaklı kullanılan bir isimdi. Fizik anlamda güçsüzdü, ayakta kalamıyordu ve maç içerisinde çok kopmalar yaşıyordu. Anlık patlamalarıyla etkili bir isimdi ki Samsunspor'da 46 maçta 8 gol 9 asisti vardı yine. 


Osmanlıspor'da ise 44 maçta 10 gol 9 asist ama daha serbest oynuyor. Forvet bölgesinde, daha özgür. Haliyle de yetenek ortaya çıkıyor ve Osmanlıspor'un bu sezonunda N'Diaye gibi Umar'ın da faydası yüksek. Daha güçlendi, ayakta kalıyor ve şut özelliği kazandı, daha sık pozisyona girip gol buluyor, güçlenmesiyle alakalı da tekniği daha da anlamlı. Zaten çok hızlı isim, bir anlamda durdurulması güç.

Osmanlıspor'un elinde de önemli bir koz. 21 yaşında henüz, büyük paralara da satılması mümkün bir isim. Sürekli gelişme halinde ve Samsunspor'un bu futbolcuyu bulması kadar bu adamdan 1 lira bile kazanamaması ve sadece 50 bin avro'ya aldığı bu ismin parasını ödemediği için transfer yasağı yemesi. Gerçekten büyük bir yöneticilik başarısı, Galatasaray'ın Ribery skandalı kadar büyük bir olay..

1 yorum:

  1. hocam o değilde para biraz bozuyor oyuncuyu.maddi hedefi kalmıyor oyuncunun genelde.büyüklere gelen çoğu oyuncunun imza attığı anda olayı kapanıyor bence.ama anadoluda hedefleri oluyor genelde.ispat ve para hedefi.onunçün ben her zaman söylerin.bonservisin yüksek olması sıkıntı değil.oyuncuya verilen rakamlar yüksek oldumu sıkıntı yaşanıyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir