21 Mayıs 2016 Cumartesi

Emrah Başsan & Galatasaray, Yeni Serdar Özkan'a Hazırlanın


Uzun zamandır konuşuluyordu ama gerçekleşmemesini diliyordum, hala da umarım gerçekleşmemesi adına bir umut vardır. Galatasaray'ın vizyonunun bu noktaya düştüğünü görmek beni üzüyor, bedava diye her futbolcuya takip olabilmek. Maddi anlamda sıkıntı yaşamanız size akılcı hareket etmenizi emreder, maliyetler bu tip hareketlerle düşmez. Aksine gereksiz yük anlamına gelir.

Emre Çolak'ın Deportivo ile anlaştığı haberleri geliyor. Sonrasında daha uzun yazarım ama kendisi için en doğru karar olur ama Galatasaray adına o kadar doğru bir hareket değil bu. Hele ki giden Emre Çolak'ın yerine gelen isim Emrah Başsan oluyorsa nerede bunun kalite yükselimi, nerede gençleşme. 25 yaşında ve daha yetenekli olan isim gidiyor, 24 yaşında olan isim geliyor. Gidenin de bonservisi yok bu arada, ortada bir kazanç da göremiyorum. Emrah Başsan da en az Emre Çolak kadar kazanacak.

Emrah Başsan'a gelirsek. Uzun zamandır kendisini Antalyaspor formasıyla hatırlarız. Süper Lig'de oldukları dönem potansiyeli konuşulan bir isimdi, takım küme düştüğünde de Antalyaspor'dan ayrılmadı ve takımının lige çıkmasında pay sahibiydi. Antalyaspor ve Ümit Milli Takım'dan kendisini biliriz. Yetenekli ama bir türlü olmamış bir kanat oyuncusu ki yaş 24 oldu, genç futbolcu olarak da kabul etmek mümkün değil. Bu sezonuna bakınca da forma şansı bulmakta zorlanan, Serdar Özkan'ın dahi arkasına düşmüş bir rotasyon oyuncusu.

Emre Güral'ı istiyorum mesela, çünkü ihtiyaç var. O da büyük patlamalar yapamadı, yaşı 27 oldu ama hakkı yeterince verilmeyen, oynadığı takımlarda da iş gören bir isim ki büyük de bir yetenek olduğunu düşünüyorum. Emrah Başsan potansiyeldi, hala yapamadı. Engin Bekdemir daha yetenekli mesela, bu sezon kendisini de kanıtladı diyebilirim. Galatasaray'ın kanat rotasyonuna da bakıyorum, kanatları yedekleyecek isim de kendisi değil. Bruma dönsün derken Emrah Başssan'ı transfer etmek pek de akıllıca bir hareket değil.

Hatta daha da ileri gideyim, takımın yeni Serdar Özkan'ı olur, beklentim bu. Hatırlarsınız Serdar Özkan ne verdi Galatasaray'a. Emrah Başssan konusunda da sıkıntı var, beklentim düşük ve ön yargım var. Galatasaray bu tarz hamleler yapmak yerine biraz daha gözlem yapıp, genç ve maliyetsiz isimlere yönelebilir. Gözümüzün önünde, olmamış bir futbolcuyu alması hata. 

9 yorum:

  1. mesele yetenekli oyuncudan yararlanabilmek aga.serdar özkan da olur gökhan töre de.kulübün sağlıklı işleyişine ve teknik direktöre bağlı birazda.volkan şen trabzonda ağlayarak sahadan çıktı.geldi bursaspora kariyer zirvesi yaptı.keza yasin öztekin de benzer.

    kulüp sağlıksız olursa kulüp tarihinin en iyi kalecisi muslera kulüp tarihinin bir sezonda en fazla gol yiyen kaleci olarakta tarihe geçebilir.

    emrah başsan a gelirsek.yetenekli oyuncu.net

    işlenmesi gerekiyor.

    YanıtlaSil
  2. Emre Çolak'ın da işlenmesi gerekiyordu. O neden gitti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. emre çolak ın dolu dolu oynatıldığı bir sezon göremedik maalesef.formayı verdiklerinde kaç gol kaç asist yapacağını kestiremiyorum.

      şuraya bak.

      http://www.transfermarkt.de/emre-colak/detaillierteleistungsdaten/spieler/77707

      bir tam sezon oynamış olsa bir fikrimiz olurdu.hep yarım yarım oynamış.buda sanırım onda özgüven sorunu yarattı

      Sil
  3. Bjk tolgayı kaça bırakır acaba.
    Eger cenk gibi 500-600b euro civarinda birakirsa emrenin yerine dusunulmeli.

    işin mistik kismina gelirsek emrenin ayrilmasi bana baska bir olayi hatirlatti;
    Ardanin Ayrilmasi Terimin Gelmesi
    (arda birazdaha gec ayrildi ama benzer şeyler) :) belki bu seferde emre ayrilir bu sefer Terim gecgelir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tolgay Arslan'ın düşüncesi mühim. Şu şartlarda Beşiktaş'ta işi zor..

      Sil
  4. Bence Bjk tarafi tamam dese tolgay tarafi sorun olmaz,kendisi aileden galatasarayli.Bunu tv programinda(beyazftbl) telefon baglantisinda soylemisti.
    emreden cok katki verir.
    O yuzden tolgay tarafindan cok bjk tarafi onemli diye dusunuyorum

    YanıtlaSil
  5. Tolgay ı şu bjk den almak bana kalırsa net hayal bugün istesen 4 5 iyimser rakamları söyledim isterler hadi istediler gene veremezsin ayrıca ben çolak in tam oynadığı bi sene hatırlıyorum terimli ilk sene sonuçta ortada kesinlikle takımda tutulmalı ve motivasyon sağlanmalı

    YanıtlaSil
  6. EMRE KALIYORMUŞ
    ANLAŞMA SAĞLANMIŞ
    BİZDE KALACAKMIŞ

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir