28 Mayıs 2016 Cumartesi

Emre Çolak Deportivo La Coruna'da


Emre Çolak'ın geleceği burada önemli olan. Onun için sürekli "istikrar yakalayamadı" deriz. Zaten istikrar yakalamış olsaydı bu adımı çok daha önce Deportivo değil de daha büyük bir takım atardı. İstikrar yakalayan Arda Turan'dı işte, onu bile yerden yere vurduk, çok eleştirdik. O daha erken gitti ve bugün geldiği nokta.

Emre Çolak istikrarı yakalayamadı, Fatih Terim döneminin ardından çok düştü, hatta kayboldu. Ta ki geçen sezona kadar, yeniden rotasyona dahil olduğu dönem. Bu sezon ise yine kayıplardaydı, Riekerink onun için ısrar edene kadar. Israr etti, inadına oynattı, bence kazandı da. Galatasaray'ın şu son dönem ölü toprağını üzerinden atmasında ve Türkiye Kupası'na giden yolda Emre Çolak'ın payı var. Kabul edin veya etmeyin, değişmez.

Yukarıda da dedim, geleceği önemli olan. Yaş 25, bu fırsat önemli. Mesele oynadığın takımdan ziyade biraz zihniyet, o ligin havası, yapısı. Yabancı kontenjanının genişlemesi böyle güzel işte, fırsatı yakalayan gidiyor, daha da büyümek adına. Caner Erkin'in Inter'e gitmesi kadar Emre Çolak'ın da Deportivo transferi konuşulmalı bence.

Umarım çok başarılı olur, önemli işlere imza atar ve Deportivo kendisi için bir basamak olur. Ben gurur duyarım, sonuçta Galatasaray altyapısının yetiştirdiği bir isim daha La Liga'da. Deportivo da önemli bir yetenek alıyor, Emre Çolak'ın Galatasaray kariyeri hiç de boş değil. Alınan tonla kupa, o da bu takımın bir parçasıydı.

Burada eleştiriliyordu, nedense herkes ilk onu görüyor. Galatasaray'da gitmesi gereken isimler diye bir liste yapsam ve bunu fiyat - performans ekseninde yürütsem Emre Çolak'ı listeye dahil etmem. Takımın en az kazanan futbolcularından biri ama aldığına oranla gösterdiği faydaya bakınca bu takımda kalması gereken isimlerden biriydi. Galatasaray'ın rotasyonu adına kayıp olarak görüyorum, çünkü yerine düşünülen isimler Emrah Başsan ve Engin Bekdemir niteliğinde. Emre Çolak'dan da bonservis kazanamıyorsunuz, bunu da ekleyelim. Elinizde daha yetenekli olandan olup, yine aynı paraya ya tutarsa üzerinden hamle yapıyorsunuz. Bu hata.

Kendisi açısından hayırlı olan kararı verdi, gidip orada denesin. Gelişme, büyüme imkanı var. En azından içine gireceği zihniyette rahat bir nefes alacak. Emre Çolak'ın aradığı şey yetiştirici teknik adamdı, Fatih Terim mesela. Ya da Şenol Güneş ve Riekerink'in elinde de kendisini gördük. Galatasaray açısından konuya baktığımda ise hata görüyorum, takımda tutulması gereken bir isimdi. Puel vari bir teknik direktör takımın başına gelirse eğer bu ayrılığa daha da üzülmüş olacağım. Hakkında hayırlısı diyelim, kendisini takibe devam..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir