23 Mayıs 2016 Pazartesi

Hakan Çalhanoğlu Tarihe Geçti Ama Türkiye Tarihi Hediye Etti


İngiltere'nin Türkiye futbol tarihinde yarattığı bir psikolojik akım var, öyle akım ki bir hazırlık maçı olmasına rağmen Fatih Terim tarihe geçmek adına her şeyi denedi ama başaramadı. Yine de oynanan futbol, takımın geldiği nokta şampiyona öncesi büyük umut veriyor. Tabii bazı noksanlar dışında.

Stoper rotasyonu tartışılacak, bu belli bir şey. Ömer Toprak'ı daha çok konuşuruz ki böyle bir ismi kadroya almama gibi bir lüksümüz yok ama almıyoruz işte. Stoper konusunda tartışmalar da Mehmet Topal'ın stoper denenmesi üzerine ama bence tartışılacak isim o değil, çünkü çok da iyi stoper oynar. Hatta bundan sonraki kariyeri adına en hayırlı olanı. Tartışılması gereken isim bence Hakan Balta, kötü bir sezon geçirdi ama sol stoper kıtlığı onu vazgeçilmez kılabiliyor. Her şey güzel ama stoper tandemi iyi ışık vermedi, turnuvada büyük sıkıntı yaşarız.

İsmail Köybaşı da tartışılacak tabii, şu an kadroya bakınca iki sol bek var ve Euro 2016'da yeri garanti gibi görünüyor. Dün yenen golde hatası barizdi. Caner Erkin farklı bir isim ve kalitesi itibariyle de olmazsa olmaz ama onu İsmail Köybaşı'yla yedeklemek çok akıllı bir iş değil ki Beşiktaşlıların bile tartıştığı, istemediği bir isim. Hasan Ali Kaldırım iyi bir sezon yaşamıştı, onun da yokluğu tartışılacak.

Doğru formasyonla oynuyoruz, 2015 yılında bu formasyonla çıkış yakaladık ve seri geldi. 4-3-3'den vazgeçmeyecektir Fatih Terim. Hatta bu formasyon ve Selçuk İnan'ın oynadığı pozisyon gelecek sezon Galatasaray için de bir yol haritası olmalı. Ozan Tufan'ın enerjisi, Oğuzhan Özyakup'un ise hücum kimliği orta sahayı tamamlıyor ve güçlü, dinamik kılıyor ki alternatif anlamında da en güçlü olduğumuz pozisyonlardan biri. Arda Turan döndüğünde de Volkan Şen'le değişeceklerdir ve Volkan Şen hamle anlamında Türkiye'nin en büyük kozu olacak.

Cenk Tosun'u beğendim, Milli forma altında yükselmeye devam ediyor ama alternatifi yok. Mevlüt Erdinç değil o isim, Burak Yılmaz'ın da nasıl döneceği muamma. Bu da diğer sıkıntı, Cenk Tosun'un olmaması durumunda 4-6-0, sahte 9'lu sistemler devreye girecek ki Yunus Mallı bu durumda değerli bir alternatif.

İngiltere'ye karşı mağlubiyeti hak ettik diyemem. İlk yediğimiz gol belki de hayatımda gördüğüm en bariz ofsayt gol oldu. Sonrasında erken toparladık, Volkan Şen'in dinamizmi Hakan Çalhanoğlu'na golü attırdı ve Hakan Çalhanoğlu tarihe geçti. Genelde dengeli bir oyundu, Türkiye'nin de girdiği ama değerlendiremediği pozisyonlar var. Oğuzhan Özyakup & Mahmut Tekdemir değişikliği ise oyunun hakimiyetini İngiltere'ye verdi, hücumda tutunamamaya başladık derken saçma bir gol daha yedik, 2-1 mağlup ayrıldık ama 2-2'nin de eşiğinden döndük.

Oyuncu değişiklikleri hatalıydı. Mahmut Tekdemir ve İsmail Köybaşı değişiklikleri oyunu İngiltere'ye verdi. 2-1 sonrasında hücum adına hamleler ise Yasin Öztekin, Mevlüt Erdinç gibi hamleler olunca da bir şey elde edemediniz. Olcay Şahan'ın kaçırdığı bir pozisyon var, sadece o. Onun dışında varlık göremedim. Hücum ararken Yunus Mallı'yı düşünmek gerekiyordu, Bundesliga'da sezonun en iyilerinden ama bizde bekliyor.

Sonuç olarak kötü değil, daha iyisi mutlaka olacak, henüz ilk maç. İngiltere bizim için psikolojik anlamda da çok güçlü bir rakip ve Euro 2016 gruplarının da en iyilerindendi. Favorilerden birine karşı iyi bir mücadele verdik, mutlaka daha iyisi olacak. Üzüldüğüm nokta ise daha iyi olmak bazı isimlerle mümkün olabilecekken o isimleri düşünmemek..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir