28 Mayıs 2016 Cumartesi

İster İstemez Futbol Akılları Kim Sorusu Soruluyor


Osmanlıspor'un futbol aklı kim sorusu ister istemez soruluyor. Biten sezonu müthiş geçirdiler ve Avrupa hakkını elde ettiler. Şimdi üzerine koyuyorlar, hedef bir adım ilerisi. Şunu ekleyeyim, çünkü itirazların geleceğinden net eminim. "Arkasında belediye desteği var" diyeceksiniz, Başakşehir'i de yazınca bu yorum gelmişti ki Osmanlıspor dediğimde bu yüzde yüz yazılacak. 

O kısım tartışılır, ne kadar doğrudur yanlıştır bilmiyorum, açıkçası çok da ilgilenmiyorum ama burada anlatmak istediğim nokta bir destek geliyorsa bile bunun ne kadar iyi kullanıldığı. Bunu kullanamayanlar ve dibe batanlar da var, büyük harcayıp büyük kaybedenler. Başakşehir ve Osmanlıspor'un ise ortaya doğru bir futbol aklı koydukları kesin.

Jürgen Röber ismi ön plana çıkıyor, Osmanlıspor'un sportif direktörü. Zamanında kulübün adı Ankaraspor'ken teknik direktördü ama kulüp küme düşürüldüğü için ayrıldı, şimdi yeniden burada. Kendisi önemli bir tecrübe, iyi bir teknik direktörlük kariyeri var ki Hertha Berlin macerası en unutulmaz olanı. Son teknik direktörlük deneyimi Ankaraspor'daydı, şimdi futbol aklı olarak çalışıyor ki tablo ortada. Mutlaka başka isimler de var, Mustafa Reşit Akçay'ın ve ekibinin de katkısı büyük. Mesela zaten plan, program ve doğru futbol aklı.

Umar, Badou N'Diaye gibi önemli piyasa kazanmış futbolcuları var ellerinde. Bu adamları da hemen hemen bedavaya getirdiler ki Umar'ın hikayesini yazdım zaten. Geçen sezonun devre arasında Lawal boşa çıktı, affetmediler ve büyük katkı aldılar. Oysa Galatasaray 4 yaş daha büyük Donk'u alıp, 2.5 milyon avro da bonservis ödedi ve sıfır katkı. Yeni sezona girerken de aynı nokta atışları görüyoruz.

Karcemarskas mesela. Alan Anadolu takımı ihya olacak, umarım ülkeden ayrılmaz derken Osmanlıspor'a imza attı. Bonservisi elinde, kalitesi ve tecrübesi kanıtlanmış bir kaleci. Böylelikle arkayı güvene aldılar ki alabilecekleri en iyi kaleciyle. Forvet hamleleri ise bence daha çok ses getirir, Cheick Diabate. Yine bonservisi elinde, kalite anlamında da kendisini kanıtlamış bir isim. Tarz anlamında da bu ülkede fark yaratabilecek bir isim. Pivot ve teknik özelliği ön planda. Sakatlık sorunları var ama her sezon belli bir çizgiyi tutturan, asla aşağısına düşmemiş bir isim ki Ligue 1'in de önde gelen forvetlerindendi. Nereden bakarsak bakalım nokta atışları.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir