5 Mayıs 2016 Perşembe

Kaplan'ın Düşüşü


Atletico Madrid'de oynadığı en son sezon 2012-2013. O sezonu düşünerek, benim için dünyanın en iyi santraforu durumundaydı. Büyük bir transfer bekliyordum, Monaco'ya gidişi sürprizdi. Tabii Monaco'nun çılgın attığı dönem, 60 milyon bonservis, 18 milyon avro yıllık ücretle Falcao'yu almaları gibi. Sonra doğru yolu buldular ama Falcao hamleleri fazlasıyla sansasyon yarattı. 

Atletico Madrid ise yükselişinden bir şey kaybetmedi, Falcao misali çok futbolcu gitti ama onlar her yıl daha da üzerine koyarak ilerledi. Falcao, Atletico Madrid'de kalmış olsaydı belki de kariyeri daha farklı şekillenecekti. Şampiyonlar Ligi'nde boy gösterememişti mesela bu adam, Avrupa Ligi kaldırdı ama Şampiyonlar Ligi'nde ilk boy gösterdiği takım kiralık olarak forma giydiği Chelsea, yani bu sezon. Her anlamda şanssız bir kariyer, maalesef Monaco'da yaşadığı sakatlık, devamında da Manchester United, Chelsea gibi takımların kötü gidişatında sadece bir figür olması onu çok geriye attı.

Bugün 30 yaşında, hala erken bir yaş ama yaşadığı düşüşe tanım bulunamıyor. Monaco'nun da işi zor, iki yıllık daha sözleşmeleri var ve bu adam 18 milyon avro gibi bir rakam alıyor. Ibrahimoviç alıyor böyle paraları, oynatmadıları Falcao onlar için büyük bir yük. Bu sözleşmeden çıkmak gerçekten zor, Falcao'nun transferini zorlaştıran da bu. Manchester United, Chelsea gibi takımlar bile Falcao'yu kiralarken maaşının yüzde 30-40'ını ancak karşılayabildiler.

Falcao'nun düşüşünün son halkası da Kolombiya'nın Copa America için açıkladığı 40 kişilik ön kadroda bile yer alamadı. 2 sene önce bu takımın en büyük yıldızı, onları sürükleyen isimdi ama bugün kimsenin aklına gelmeyen, istenmeyen futbolcu oldu.

Monaco'yla olan kontratı nasıl şekillenecek bilinmez, Falcao ne düşünüyor? Bence asıl soru bu, para diyerek Monaco'yla devam mı yoksa yeniden ayağa kalkmak için bir atılım mı? Mesele kontrattan çıkabilecek mi sorusu tabii, transferi sonra konuşulabilir. Çin, ABD, Katar hep ihtimal. River Plate'ye de geri dönebilir, bakarsınız Atletico Madrid onun için Torres tarifesi uygular. Bu sezonun ara transfer döneminde adı geçiyordu, Jackson Martinez'in de ayrılığı sonrası. Avrupa'da devam diyecekse Türkiye de onun adına bir ihtimal, İngilizler Falcao'yu Galatasaray'a yazıyor. Bu maddi ortamda imkansıza yakın ama ülkemize gelip yeniden ayağa kalkabilen forvetleri de düşününce Falcao için uygun adımlardan olabilirdi sanki.

2 yorum:

  1. ne türkiyesi aga.muhtemelen çine iyi bir bonservisle satacaklar.43 milyona a.madrid den almışlar.7+7 iki yıllık kiralama bedeli 14 milyon avro kasalarına koymuşlar.muhtemelen 30 milyona çin e gider.30 yaşında son bonservisli transferi olur.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir