23 Mayıs 2016 Pazartesi

Lider Sinan Gümüş, Gizli Lider Bilal Kısa, Kazanan Podolski


Sevgili @DennisMertkamp 'ın çalışması, sezon içerisinde de bu çalışmadan fazlasıyla yararlandık. Bu istatistiğin şöyle bir farkı var, burada birinci çıkan aslında birinci olmayabiliyor. Oynanan maç sayısı, aldıkları süre burada önemli, ona bakarak değerlendirmeyi yapmak lazım ya da futbolcuların oynadıkları pozisyonlar itibariyle.

İstatistiğin lideri Sinan Gümüş. 25 maçta 11 gol 4 asist. Takımın da en golcü 3. ismi. Türkiye Kupası burada belirleyici etmen olabilir ama sezon başından bu yana düzenli forma bulan ve sakatlık dönemini yaşamamış bir Sinan Gümüş olsa emin olun gol sayısı çok daha çılgın bir noktada olurdu. Buna rağmen 11 gol, büyük iş. Son Kayserispor maçında da 3 golü vardı, maalesef ki kullanamadık bu adamı.

Burak Yılmaz 2. sırada ki o da bu sezonun en çok hakkı yenen futbolcularından biri. Sakatlıklarla dolu kötü bir sezon yaşıyordu aslında ama bu adam gol atıyordu, 21 maçta 10 gol 1 asist. Umut Bulut ise 46 maçta 7 golde kalmış mesela, ligde Yalçın Ayhan'ın arkasına düşmüş. Satılması yanlış değildi, bunu da belirteyim ama forvet rotasyonunu yaratamamak büyük hataydı. Haliyle Burak Yılmaz sonrası düşülen durum ortada.

Lukas Podolski 3. sırada, 42 maçta 16 gol 10 asist ve bu istatistiğin lideri o aslında. Takımı gol anlamında sırtlayan isim oldu, bir numaralı hücum kozuydu. Galatasaray'ın asıl sorunu gol değil diyoruz ya bu fazlasıyla Podolski sayesindeydi. Yoksa Galatasaray'ın hücum anlamında da sorunu var ama Podolski bu yükü sırtladı.

Bilal Kısa'ya da değinmeden olmaz, o da istatistiğin gizli lideri. 36 maçta 8 gol 5 asist. Hakkı maalesef verilmedi, Mustafa Denizli dönemi yüzüne bile bakılmadı. Son dönemde de istikrarlı şekilde 11 kullanılmıyor ama forma şansı yakaladığı her an elinden geleni yaptı. Bu sezonun neredeyse bütün jenerik anlarında Bilal Kısa'nın golleri var. Elbette Melo'nun yerini dolduramazdı, onu Melo yerine düşünenler burada utanmalı ama Bilal Kısa kendi sınırları dahilinde elinden geleni yaptı, bu sezonun en önemli transferlerinden biriydi.

Yasin Öztekin ise istatistiğin yalan kısmı, yalanı söyleyen rakamlar. 48 maçla Galatasaray'da en çok maça çıkan futbolcu olduğunu söylemiştim, 10 gol 9 asisti var. Rakam anlamında geçen sezonun çok üzerinde ama katkı anlamında öyle gerisinde ki. Şahsi futbolun getirisidir bu, Yasin Öztekin kendine oynamıştır ve ancak bunu yapabildi. Takıma herhangi bir katkı getirmeden.

Selçuk İnan'ın yaptıkları da önemli, o da gol anlamında takımın yükünü taşıyanlardan. Sneijder için bu sezon hayal kırıklığı diyebiliyoruz ama 5 gol 10 asisti var ve kendisini çok fazla sahada tutamadık. Emre Çolak son haftaların çıkış yakalayan, istikrar kazanan ismi. Bence 29 maçta 3 gol 3 asistlik rakamı da gayet iyi..

1 yorum:

  1. tablodan şu anlaşılıyor.ilk 7 sıra ilk 11 de oynamalıydı ligin ikinci yarısında.burak gitti 6 oyuncu kaldı.selçuk birlo orta sahası.yasin-sneijder-poldi üçlüsü ve ileride sinan. sinan ın sakatlığı birlo nun tercih edilmemesi ilk 5 in dışında bıraktı.defansif anlamda ideal olmasada etkili bir hücum takımı olurdu şu 6 oyuncu ile galatasaray.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir