22 Mayıs 2016 Pazar

Lucescu'nun Yolu, Çok Yakında


Galatasaray ve Beşiktaş adına kırılma noktasıdır Lucescu. Her iki takım da ondan vazgeçmemiş olsa 2000'li yıllarda kurulan büyük bir hanedanlıktan bahsediyor olacaktık ki bu hanedanlığı Shakhtar Donetsk kurdu. 12 yıl önce Shakhtar Donetsk'i aldığı nokta ve bugün bırakırken gelinen nokta. Güçlü bir sermaye ama Ukrayna futboluna yön veren, istikrar kazandıran isim de Lucescu. Büyük harcadığı da oldu ama daima büyük kazandırdı ve Shakhtar'ı Avrupa'nın en iyilerinden biri yapmayı başardı. Tek tek isimleri saymaya gerek yok, herkesin aklında. Hanedanlık bundan sonra devam eder, Lucescu o yapıyı kurdu ama kendi dönemi gün itibariyle bitiyor. Bu saatten sonra ne yapacağını merakla bekleyeceğiz. Kariyeri boyunca gözü yükseklerde olmadı, daima istikrar aradı ve bunun peşinden gitti ama artık yaş 70. İstikrar, yeni bir maceradan ziyade daha rahat, imkanı bol bir iş de arayabilir ya da bazı aşkları bu yaşta dahi depreşebilir. Bunu kısa bir zaman içerisinde göreceğiz..

2 yorum:

  1. ''Her iki takım da ondan vazgeçmemiş olsa 2000'li yıllarda kurulan büyük bir hanedanlıktan bahsediyor olacaktık''

    hafız sen isveçtemi yaşıyor.ne hanedanlığı aga.türkiyedeki futbol ikliminde saha dışı nedenlerden dolayı en fazla 2 yıl izin verirler hanedanlığa.sonra dağıtırlar seni bi şekilde.reyting herşeyi belirliyor.hatta sezon içinde bile yarışta tek başına bırakmazlar adamı.yarış genelde hep son haftaya kadar gider.

    onunçün türkiyede en fazla 2 yıllık plan yapacaksın.3. yıl küçülmeye gidip ara vereceksin şampiyonluğa.vermezsen verdirirler aga.luce namağluğ gidiyordu beşiktaşta.50 hafta mı ne.sonra bir anda uçurdular beşiktaşı.

    YanıtlaSil
  2. Lucescu için,
    4 sene Türkiye'de kaldı.
    2 sene Galatasaray'ı ve 2 sene de Beşiktaş'ı çalıştırdı.
    Bu 4 senede birer kez Galatasaray ve Beşiktaş'ı şampiyon yaparken, tam 2 sene Fenerbahçe'yi şampiyon yaptı, diyorum. İnsanlar şaka yaptığımı düşünüyor hahahah.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir