25 Mayıs 2016 Çarşamba

Myron Markevych İçin "Kurt Hoca" Deyimini Rahatlıkla Söyleyebiliriz

Teknik direktör arayışları devam ediyor, devam edecek gibi de görünüyor. Neyse ki Lucescu Zenit'e erken imza attı da bekleme gereği kalmadan yeni isimleri konuşabiliyoruz. Adı geçen son isimlerden biri de Dnipro'nun teknik direktörü Myron Markevych. Kendisinin adı Lucescu'nun yerine Shakhtar için geçerken Braga'nın teknik direktörü Paulo Fonseca'ya yöneldi onlar ve Dnipro'nun yaşadığı maddi sıkıntılardan ötürü yaşanan yaprak dökümünün de son halkası o olacaktır ki adı Galatasaray'la anılmaya başladı. Ben de sevgili @azinba_1905 ile kısaca Myron Markevych 'i konuştum..


Yıllar içerisinde Dnipro'nun erimesine şahit oluyoruz, futbolcuları bir bir gitti derken son halka teknik adam Markevych olacak gibi. Metalist ve Dnipro günleri aklımda daha çok, sence nasıl bir kariyer?

Canberk Ardzınba: Metalist’te Dnipro’ya oranla maddi açıdan daha rahat olsa da hem Metalist hem de Dnipro kariyeri maddi zorluklarla geçti. Transferi olursa Galatasaray kariyeri de pek farklı olmayacak gibi. Kısa sayılabilecek (7 ay) milli takım kariyeri mevcut. Ukrayna’nın saygın hocalarından.

Nasıl bir teknik direktör olduğunu düşünüyorsun, onu öne çıkaran özellikleri neler ve kendisine nasıl bir gelecek şekillendirmesini bekliyorsun?

Canberk Ardzınba: Hocayı 2008-2009 senesinde Avrupa ligi 1.turunda Beşiktaş eşleşmesinde tanımıştık, 1-0’ın rövanşında Kharkiv’de 4-1 kazanarak gruplara kalmıştı Metalist, Sami Yen’de de Galatasaray’ı 1-0 yenmişlerdi. Grubu Benfica, Olympiakos, Hertha Berlin ve Galatasaray’ın önünde yenilgisiz lider tamamlayarak büyük sükse yapmışlardı.

Kariyerindeki en büyük patlamayı geçtiğimiz sezon Dnipro’ya Avrupa Ligi finali oynatarak yaptı Markevych. Oyun zekası mükemmel, "kurt hoca" deyiminin rahatlıkla söylenebileceği adamlardan. Güney Amerika oyuncu havuzu da geniş. Şuan Shakhtar’da oynayan Marlos-Taison-Azevedo gibi isimler Avrupa kariyerlerine Markevych’le başladılar.

Geçtiğimiz haftalarda Shakhtar’la görüştüğü de konuşuluyordu, Ahmedov karar değiştirirse ki öyle görünüyor, ülke dışına çıkmaya sıcak bakacaktır.

Galatasaray adına nasıl bir teknik adam olacağını düşünüyorsun, şu şartlarda aranan teknik adam kendisi mi ve böyle bir imkan olabileceğini düşünüyor musun?

Canberk Ardzınba: Uzun süredir Galatasaray’a istiyorum, tam olarak takım olgusu yaratabilecek kompakt futbol oynatabilecek bir hoca. Maddi sıkıntılarla da uzun süre haşır neşir olduğu için Galatasaray’ın içinde bulunduğu duruma yabancılık çekmeyecektir.

Az parayla büyük işler başarabileceği yönünde yorumlar var, başarısını daha çok neye bağlıyorsun?

Canberk Ardzınba: Özellikle Dnipro kariyeri için geçerli bu söylem, Metalist’le ilk yıllarında para da harcadı ama sürekli oyuncu satabilen bir görüntü çizdi.

İsim değil sistem takımı kuruyor Markevych. Avrupa liginde final oynayan kadrodan Kalinic, Boyko, Kankava, Seleznev, Konoplyanka gibi isimleri kaybetmesine rağmen geçtiğimiz sezonki kadar puan toplamayı başardılar. Uzun süre maaşların ödenmediğini de eklemek lazım, bu şartlarda aynı disiplinle maçlara çıkabilmek kolay iş değil.

Ukrayna’da yaşamak bile başlı başına bir olaya dönmüşken konsantre olabilmesi ve edebilmesi de ayrıca önemli bir başarı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir