31 Mayıs 2016 Salı

Nihayetinde Kadro Bu, Bizlere de Desteklemek Düşecek


Önce hayırlısı olsun diyelim. Eleştirilecek noktalar elbette var ve bunları yazıp konuşacağız ama Milli Takım bu, bizlere de desteklemek düşecek. Fatih Terim'e inanıyor ve güveniyorum, onun olduğu yerde de daha ilerisi hayalden öte hedef olacaktır. Şartları zorlayacağız, umarım Euro 2016'da iyi bir netice alırız.

Stoper konusu konuşulacak tabii, belki en iyi olabileceğimiz rotasyon şu an en sıkıntılı noktamız gibi görünüyor. Mehmet Topal artık stoper, bu kesinleşti. Çağlar Söyüncü liste dışı kalan isim, oysa ben kadroda olur diye bekliyordum. Semih Kaya'nın 23 kişilik kadroda yer alması ise en büyük sürpriz. Onu en iyi tanıyan Fatih Terim ama Semih Kaya kadroda yer almayı asla hak etmedi, hele ki stoper rotasyonuyla. Oysa son haftalarda Galatasaray'da oynadığı pozisyon sağ bek bir de. 

Serdar Aziz ise sakatlığı nedeniyle yok, onun olmaması da hem Milli Takım hem de Bursaspor için kayıp. Bursaspor onun satışından önemli bir rakam bekliyordu ki Euro 2016'yı bekliyorlardı, büyük bir piyasa imkanıydı. Oradan kayıpları olacak, ayrıca Milli Takım'ın açıklanan geniş kadrosunda da yer alan belki en iyi stoperdi. Ömer Toprak, Yalçın Ayhan, Aytaç Sulu, Ersan Gülüm gibi isimler ise ayrı nokta. 

Gökhan Töre'nin olmaması şaşırtıcı değil. Cezası bir yana form durumuyla da şu an için burada olmayı hak etti diyemem ki 23 kişinin dışında kalması doğal. Ama Gökhan Töre'yi bahane ederek Ömer Toprak'ı bu şampiyonanın dışında tutmak çok büyük bir hata oldu. 

Stoper konusu dışında da doğal kadro. Emre Mor'u sürpriz görmüyorum, Karadağ karşısında bulduğu ve iyi değerlendirdiği şans onu bu turnuvaya taşıdı. Nuri Şahin mi Alper Potuk mu sorusu sorulabilir bir tek, performans anlamında Nuri Şahin'in de hak ettiğini düşünmüyorum ama sağlıklı olduğunda hocanın her daim yanında tuttuğu isimlerden biri. 

Babacan
G.Gönül Topal H.Balta Caner
Selçuk Ozan Oğuzhan
Çalhanoğlu Cenk Arda

Bu 11'le de başlayacağımızı, sonra duruma göre hamlelerin gelebileceğini düşünüyorum. Hayırlısı olsun, iyi ya da kötü kadro bu. Bizlere de desteklemek düşecek. Daha derinlere insek her pozisyon için "şu neden yok, bu neden var" tartışmasına girer ve işin içinden çıkamayabiliriz. Bu kadrolar böyle tartışmalar adına çok müsait..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir