19 Mayıs 2016 Perşembe

Ömer Toprak Konusuna Takıldım, Varlığı Önemliydi


Euro 2016 kadrosunu heyecanla bekliyorduk, sonunda açıklandı. Benim adıma sürprizler var, bazı beklentilerim gerçekleşmedi. Genel anlamda bakınca stoper rotasyonunu doğru kurmadık diyebilirim, forvet konusunda da sıkıntılar olacak. Ama Fatih Terim faktörü işte, şampiyona öncesinde en büyük kozumuz olacak. Pozisyonları tek tek inceleyelim, sizler de görüşlerinizi yorum kısmında paylaşırsanız sevinirim.

Kaleciyle başlıyoruz. 4 kaleci var ve Ali Şaşal Vural'ın varlığını sorguluyor herkes. 25 yaşında, genç bir isim diyemem. Yani ortada parlatılacak bir potansiyel yok ki bu sezon oynadığı maç sayısı da sadece 5. Boffin gibi bir kalecinin arkasında yedek. Tolga Zengin'i bekliyordum mesela, şampiyon takımın kalecisi olarak. Onur Recep Kıvrak'ın varlığı bile tartışılır hatta, bu sezon gösterdiği performans neticesinde. Harun Tekin doğal, Volkan Babacan ise zaten bu takımın kalecisi. Serkan Kırıntılı da aday olabilirdi, hak ettiğini düşünüyorum.

Bek tercihleri beklediğim gibi. Gökhan Gönül, Şener Özbayraklı sağ, Caner Erkin ve İsmail Köybaşı sol bekler. Fatih Terim'in sol bek için tercihi Emre Taşdemir'di aslında, grup aşamasında da sürekli kadroda bulundurdu ama bugünlerde kendisini sağ açık bile izlediğimiz için dalgalanan bir performans oldu ki Milli Takım'daki yerini şimdilik kaybetti. Kendisi önemli bir potansiyel, umarım kendi pozisyonunda oynatılır. Caner Erkin ise ne olursa olsun hocanın birinci tercihi, uzun zamandır oynamıyor olması da bu durumu değiştirmez. İsmail Köybaşı'nı ise bekliyordum, Hasan Ali Kaldırım da hak etti ama Fatih Terim çok fazla tutmuyor kendisini.

Stoper konusu sorun, en çok konuşulacak taraf. Ömer Toprak'ın kadroda yer almasını bekliyordum. Kaliteyi de en az iki tık yukarı çekecek isimdi. Milli Takım'ın böyle bir ismi kullanamama gibi bir lüksü olmamalı. Dortmund'un Hummels sonrası düşündüğü isimden bahsediyoruz, Bundesliga'nın en iyilerinden ki mevzusunda da haklı, haksız değil. Ben yer alır diye düşünüyordum, hatta kesin gözüyle bakıyordum ama Fatih Terim maalesef kendisini affetmiş değil. Aytaç Sulu, Yalçın Ayhan gibi isimler için de aynısını yazarım, yaş kaç olursa olsun performansları itibariyle burada olabilirlerdi ve Fatih Terim daha önce yaşa bakmayacağını da söylemişti. Euro 2008'de Emre Aşık, Ayhan Akman gibi isimler kadrodaydı mesela. Hakan Balta, Serdar Aziz, Çağlar Söyüncü, Ahmet Çalık doğal, mutlaka buradan eleme olacak ama Semih Kaya tercihi de diğer anlamsız nokta. Bu kadar kötü bir sezon yaşarken.

Orta saha için çok fazla sürpriz yok, şu isim nasıl olmaz diyebileceğim bir futbolcu olmadı. Selçuk İnan, Nuri Şahin, Mehmet Topal, Ozan Tufan, Oğuzhan Özyakup beklenen isimler, Alper Potuk'u da Fenerbahçe'de kanat oynamasına rağmen bu rotasyona yazmak mümkün. Buranın sürprizi Mahmut Tekdemir, o da performansıyla hak etti diyebilirim ama 23 kişilik kadro için şansı az.

Kanat rotasyonu kalabalık. Hakan Çalhanoğlu'nu kanatlarda kullanıyor hoca, Arda Turan, Olcay Şahan, Yasin Öztekin, Yunus Mallı, Emre Mor, Gökhan Töre rotasyonu var. Gökhan Töre'nin 2 maç cezası var ve ligin ikinci yarısını sakat, formsuz geçirmiş bir isim. Varlığını bu anlamda sorguladım ama uzun vadede mutlaka katkı verir, o ayrı. Emre Mor buranın sürprizi, hatta turnuvanın da sürpriz ismi olabilir. Çok yetenekli bir isim, Milli Takım adına önemli kazanım. Yasin Öztekin'den de vazgeçmiyor hoca, ben 23 kişilik kadroda yer alabileceğine ihtimal vermiyorum.

Forvet konusu da diğer sorunlu taraf. Burak Yılmaz'ın sakatlığı var, Çin'de çıktığı maç sayısı sadece 2 ve 2.5 ayda. Yetersiz durumdayız bu pozisyonda, biraz da mecburuz. Ersan Gülüm için gözden uzak gönülden uzak diyoruz, stoper kalabalıklığında da kayboldu. Burak Yılmaz için bunu yazmak imkansız, alternatif çok fazla yok. Cenk Tosun şu an en formda isim mesela ama o da Mario Gomez'in arkasında yedek. Mevlüt Erdinç göze çarptı, yine kadroda yer alacağını düşünmüyorum ama kendisi de büyük ezber oldu, anlam veremedim. Mehmet Batdal'ı beklerdim mesela, o da hak etti ve tarz anlamında da büyük yararlılık sağlardı.

Beklediğim 11;

Babacan
Gönül Topal Balta Caner
Selçuk Ozan Oğuzhan
Çalhanoğlu Cenk Arda

Olan oldu, kadro için eleştirilerim bu yönde ama Fatih Terim ismine de sonuna kadar güveniyorum. Turnuva hocasıdır, zor zamanlarda neler yaptığımızı da hatırlarsınız. Beklentim var, iyi bir takımız, iyi de bir teknik direktörümüz var. Ben güveniyorum, umarım güzel işler yaparız..

3 yorum:

  1. Volkan~serdar aziz~hakan~caner~gökhan~mehmet topal~ oğuzhan~ volkan şen~ çalhanoğlu~arda~cenk..ideal 11 budur da Fatih Terim selçuktan vazgeçmeyeceği için olan volkana olacak,kendisini hiç sevmem ama bu seneki performansı ilk 11i hakediyor,mevlut konusu ise forvet hattında ne halde olduğumuzun göstergesi,gerçi 23 kişilik kadroda olmayacağını düşünüyorum

    YanıtlaSil
  2. Sinan Gümüş sakatlanmasaydı bu kadroda kesinlikle yer alırdı diye düşünüyorum.Kendisi için ve milli takım açısından maalesef kötü oldu bu durum.

    YanıtlaSil
  3. yazinin basligini okudugumda kesin sinan gumuse deginecegini dusunmustum ama sasirdim. sinan bugun yine gosterdiki bu kadroda yer almasi gerekiyodu hem kanatlara hemde forvete backup olarak.
    omer toprak konusunda harfi harifne katiliyorum.
    ayriyeten kazim konusunada deginmek isterim. iyi bir cikis yakalamisti iki sezondur ayni sinan gibi kanatlara ve forvete ( zaten yok ) iyi bir backup olurdu.
    ama herseye ragmen umutluyum hocamizada guveniyorum
    yari final tahminlerim: almanya, turkiye, fransa ve bir supriz takim (belcika, izlanda, ingiltere

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir