17 Mayıs 2016 Salı

Podolski Euro 2016 Hazırlık Kadrosunda Ama..


Euro 2016 için Almanya'nın hazırlık kadrosu açıklandı. Bu kadro turnuva öncesinde 23'e inecek ve gündem haliyle Podolski. Kendisi Löw'ün vazgeçmediği, kullanmasa bile mutlaka kadroda bulundurduğu bir isim. Löw'ün ezberi de diyebiliriz ama sıkıntılı bir durum var.

Aday kadroda olmayabilir diye de düşünüyordum, çünkü kendisi açısından müthiş bir sezon oldu diyemem. İşini yaptı, gollerini attı, kendisi adına kötü bir sezon asla değil ama daha başka şeyler beklediğine de eminim. Euro 2016 için geldi buraya, Şampiyonlar Ligi de önemli etmendi. Arsenal'de kendini göstermekte zorlanırken oynamak ve yeniden doğmak adına Galatasaray'ı tercih etti. Oynadı, belki yeniden doğdu ama belki Galatasaray için fark yarattı ama Galatasaray'ın durumu da ortada. 

Önünde de büyük rakipler var ve seviye Almanya. Mario Gomez hak etti mesela, yeniden devlerin de radarına girmiş durumda. Şampiyona sonrası da çok daha iyi bir hamle yapabilir, o şansı var. Podolski bu anlamda Mario Gomez seviyesinde değil, Mario Gomez'in yeri garanti ama Podolski'nin 23 kişilik kadroda olmasını beklemiyorum aslında.

Löw onun tecrübesinden bahsediyor, belki bu nedenle yerini alabilir ama rakipler zor, çok kaliteli ve geniş bir kadro. Alttan da sağlam bir ekip geliyor ki bu kadro onun bir harmanı olacak. Podolski'nin 23 kişilik kadroda yer alması benim için sürpriz olur. Keşke yerini alsa, o ayrı.

Bir diğer korkum da Podolski'nin hedefsiz kalma ihtimali. Euro 2016 için gelmişti buraya ve yüksek ihtimalle bu onun son şampiyonası olacak. Galatasaray'la kontratı devam ediyor ama Avrupa'da da en az bir sene boy gösteremeyecek bir Galatasaray olacak. Sneijder için durum farklı, o Galatasaray'ı farklı bir yerde görüyor, artık buraya ait, öyle de hissettiriyor ama Podolski bunu isteyecek mi, ne kadar başaracak. Bunu da merak ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir