13 Mayıs 2016 Cuma

SC Nostalji #57; Serkan Aykut


Dönemin en iyi golcülerinden biri olduğunu kimse inkar etmez. Samsunspor altyapısının ülke futboluna sunduğu önemli isimlerden biri de Serkan Aykut'du. Uzun yıllar Samsunspor'da oynadıktan sonra Hakan Şükür ve Arif Erdem'in ayrılığı sonrasında Jardel'le birlikte Galatasaray'a katılmışlardı. O dönem Jardel Avrupa, Serkan Aykut ise Türkiye gol kralıydı. Beklenti bu ikilinin birlikte oynamasıydı ama Lucescu'nun sisteminde Serkan Aykut nöbetçi golcü olmanın ötesine geçemedi.

En büyük handikapı da geldiği bonservis. Maalesef o büyük bonservisin altında ezilen bir isim oldu ve bonservisle alakalı beklenti de çok büyüktü. Lucescu, tek forvetli bir sistemde oynadı, hakkı da var. Jardel & Serkan Aykut uyumlu bir ikili olamazdı, iki aynı tarzda futbolcu. Alternatif görmek adına da Serkan Aykut pahalıydı ama işini iyi yaptı. O sezon ligde 14 golü var mesela ama bizler kendisini yetersiz gördük. Bugün bu rakama ulaşamayan forvetler var. Serkan Aykut ise bunu daha çok yedek kalmasına rağmen yaptı.

2001-2002 sezonu da Serkan Aykut için kötü geçti diyemem. Jardel gitti, Ümit Karan geldi derken forvet kalitesi birbirine yakın isimler oldu ve orada iyi bir rotasyon vardı. Serkan Aykut da oyuna sonradan dahil olup sık gol atan bir futbolcuydu, hatta o sezon için şöyle bir istatistik var. Aldığı süre başına golle en çok buluşan Galatasaraylıydı ama bonservisin altında ezildiğinden Bülent Akın'la kaderi aynı oldu. Galatasaray performansına bakınca da 59 maçta 27 golü var, bence yeterli bir rakam ama yeterli görmedik.

Lucescu'nun ayrılmasından sonra kadroda büyük bir değişiklik oldu, transfer harekatına girişildi. Serkan Aykut ise ilk iki kamp döneminde takımda kalmayı başardı ama Fatih Terim'in neşteri bir yerde ona da denk geldi derken Samsunspor'a geri döndü ve 2. uzun Samsunspor dönemi de başlamış oldu. Çok uzun yıllar Samsunspor'da kaldı ve futbolu da burada bıraktı. Kendisi ligin en iyi golcülerinden biriydi ama hakkı verilmeyen futbolcular listesinde de üst sıralarda yer alır. Özellikle de Galatasaray performansıyla.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir