5 Mayıs 2016 Perşembe

Sinan Gümüş, Hücumda Akıl Üstünlüğü; Galatasaray 0-0 Rizespor


Türkiye Kupası olmazsa olmaz, bu olmazlık deplasmanda alınan 3-1'lik skora rağmen kendi sahanda rotasyon yapabilme imkanını sana tanımıyor. Beşiktaş maçı öncesinde olabilecek en as kadrolardan biriydi bu, yanlışları olmakla birlikte. Sabri Sarıoğlu'nun sağ açık olarak 11 başlaması, Olcan Adın'ın savunma düşüncesiyle 45'de oyuna girmesi ama sol savunmanın daha çok çökmesi gibi. Riekerink'in de takıntıları var ama (en büyüğü Linnes) bahane üretmiyor, kendince bir şeyler deniyor ve en azından takımın üzerindeki ölü toprağını atmayı başardı.

Anlamadığım nokta şuydu, Rizespor'un tempo aradığı, hücum yokladığı zamanlarda bizim de tempoyla cevap vermemiz. Daha sakin, daha kontrollü kalabilseydik ilk yarıdan da işi bitirebilirdik. Rakibin etkili geldiği anlar var ama Galatasaray'ın da eline fişi çekeceği imkanlar geldi, maalesef sakin kalamadığımız için bitiremedik. Tempoya tempoyla karşılık verdik, rakibin oyununa ayak uydurmaya çalıştık derken ortaya tempolu, bol pozisyonlu ama 0-0 biten bir maç çıktı. Kweuke'siz Rizespor'un hücumu zaten bu, bitirememek üzerine kurulu. Galatasaray ise sakin kalamadığı için bulamadı.

Podolski'yi kullanamama sorunu da büyük, 4-2-3-1 oynadığımızda Sneijder'in yokluğu ise kendini en çok belli eden durum. Podolski sürekli ikiye bir arıyor, verkaç deniyor ama cevap alabildiği bir isim olmadı. Sorumluluk alıyor, hareketli ama kullanamıyoruz, Galatasaray'ın hücumu tıkalı. Bugün Selçuk İnan iyi gününde değildi mesela, Donk ise her zaman kayıp. Emre Çolak'ı orta sahaya yakın izledik, bence yine de etkiliydi. Yasin Öztekin kendi oyununu oynuyor, Sabri Sarıoğlu'yla da ne yaratabilirsiniz. Böyle açıklar olunca da bek etkisi bekleyemezsiniz ki sağ bekiniz zaten Semih Kaya. Podolski'ye bakan bir hücum haliyle, o da tek başına yapamadı.

Ama Galatasaray'ın çehresini değiştiren bir adam var, Sinan Gümüş. Yasin Öztekin, Olcan Adın ve Sabri Sarıoğlu'nun tüm sezon gösteremediği aksiyonu neredeyse son yarım saatte gösterdi. Dönmesinden daha önemli olan güçlü dönmüş olması, bıraktığı yerden devam etti ve oyuna girmesi bir anda hücumda akıl üstünlüğünü Galatasaray'a geçirdi, devamında pozisyonları izledik. Top ayağındayken çok etkili, bizleri heyecanlandıran bir futbolcu. Dönüşü ancak bu kadar iyi olabilirdi, golü de bulmuş olsa gece müthiş tamamlanacaktı.

Neticede Galatasaray istediğini aldı, finale kadar geçen sürede de rahat bir Türkiye Kupası oluyor ama final zorlu olacak. O süreye kadar da Sneijder, Sinan Gümüş, Chedjou gibi isimlerin sahada olması gerekiyor..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir