8 Mayıs 2016 Pazar

Sneijder & Donk Değişikliğiyle Tadımız Kaçtı, Galatasaray 0-1 Beşiktaş


Son haftalara bakınca oyun iştahı artan bir Galatasaray olduğunu söylüyordum. Futbol oynamayı biraz olsun öğrenen, bir sistem dahilinde hareket etmeye çalışan bir Galatasaray vardı ve ilk yarı için konuşmak gerekirse mücadele gücü, istek, hırs son zamanlarda görmediğimiz düzeydeydi.

Bu mücadeleyi ben beklemiyordum, bence Beşiktaş'ı da afallatan bu oldu. Atiba, Oğuzhan, Sosa üçgeninde Emre Çolak & Selçuk İnan ikilisinin zayıf kalacağını, fizik anlamda yetersiz kaldığını düşünürken üstünlük kuran taraf biz olduk ve Beşiktaş en iyi olduğu yerde kitlenince Galatasaray oyuna hakim oldu, ilk yarıda yüzde 56'lık topla oynama oranı vardı. Bu işi ligde en iyi yapan taraf Beşiktaş, onlara karşı bu görüntü fazlasıyla iyiydi.

Sneijder'i merak ediyordum, fizik anlamda ne durumda olduğunu. Sık sakatlıklar yaşıyor, bence riske atılması da yanlıştı ama iyi dönmüş, takımı hücumda tuttu. Yasin Öztekin'i kaçırdığı golden sonra kaybettik ama Podolski'yle birlikte hücumda çok aradılar, pozisyon da yakaladık ama değerlendirmek gerekiyordu. Tek noksan ceza sahasına az girmemiz, Sabri Sarıoğlu ekstra işler yaptı. Mücadelesi bir yana, ceza sahasına giren tek isimdi, Galatasaray oyunu sürekli rakip yarı saha etrafında oynadı, ikiye birlerle ceza sahasına sızmak düşünceydi belki ama santraforsuzluğu ilk yarıda buram buram aradık.

Bu temponun ardından sonucu alamadık, haliyle de oyundan düştük. Kondisyon sorunu var, sezon başından bu yana. Riekerink de bunu çözemez, oyundan düşmemiz de sürpriz değildi ama Beşiktaş ayaklandı, sadece Sosa'nın kaçırdığı üç pozisyon var. Belki buna önlem anlamında ve Sneijder'i de daha fazla riske atmamak için Donk oyuna girdi, orta sahayı kalabalık tutup bunu bozmak düşünüldü ama Galatasaray adına ilk kırılma anı yaşandı. İkincisi de Sinan Gümüş'ün müthiş pasında Emre Çolak'ın kaçırdığı gol. Birkaç dakika sonra Beşiktaş'ın golü geldi zaten.

Sneijder oyundan çıktıktan sonra Galatasaray'ın tadı kaçtı diyebiliriz, hücumda aklı tamamen kaybettik. Donk değil de Bilal Kısa düşünülebilirdi, hatta solda olmayan Sabri Sarıoğlu'yla da Umut Bulut'u değiştirmek. Bunlar da Riekerink adına eksi yazacak ama Riekerink maça iyi hazırlanmış, net çalışmış ve ilk yarıda beklediğimizden çok daha iyi bir Galatasaray varken sonuca gidemedik. Nihayetinde malzeme bu, Beşiktaş'ın Cenk Tosun, Gökhan Töre ve oyuna girmeyen Kerim Frei gibi kozları varken bizde sadece Sinan Gümüş. O da geldiği iki pozisyonda etki yarattı ama sonrasında top dahi atamadık.

Emre Çolak'ı beğendim, orta sahada varlık gösteremeyiz derken çok etki etti. Linnes'i beğendim, savunamıyor dedikleri bu adam aslında çok da güzel savunuyor. Quaresma veya Olcay Şahan nefes dahi alamadık, istediklerini yapamadılar ki oyundan da alındılar. Sneijder iyi dönmüş, bu beni çok mutlu etti. Daha da önemlisi hırs, istek, mücadele. İkinci yarıda maalesef nefesimiz yetmedi, bir anlamda dağıldık ama oyun iştahı yükseliyor, Galatasaray futbol oynamayı geç de olsa öğreniyor. 

Riekerink bir şekilde gemiyi karaya yanaştırdı, iyi veya kötü, o ayrı konu ama mazeret üretmedi. Şu kadar sakat var demedi, ekstra talepleri olmadı ve deniyor. Formasyonla oynadı, futbolcuların yerlerini değiştirdi ve verim aldı, bazı isimlerde ısrar etti ve kazandı (Emre Çolak gibi) ve oyun iştahını yükseltti. Kupa finaline giderken bunları görmek güzel. Kaybettiğimiz için üzgünüm, özellikle ilk yarıdaki görüntünün ardından ama elinden geleni yaptı Galatasaray..

4 yorum:

  1. merhaba, blogu uzun süredir takip ediyorum,blogların popüler olduğu zamandan bu yana :) başka önerebileceğiniz blog var mı?

    YanıtlaSil
  2. F.Bahçe maçını tribünden izledikden sonra Beşiktaş ın G.Saray ı çok rahat yeneceğini düşünmüştüm. Ancak dünkü maç da beklelenden iyi bir G.Saray vardı.Beşiktaş dar alanda baskılı futbolda etkili olamayan bir takım. Kasımpaşa ve Fnerbahçe nin Beşiktaş a yaptığını G.Saray da yaptı ve belli bir süre oyuna hükmetti. Forvette U.Bulut un dağıtıcılığı ve presi, G.Saray da düşen orta sahayı Donk a gerek kalmadan rahatlabilirdi., Sneijder yorulduğunda Bilal tercih edilse araya atılacak toplarla S.Gümüş çok daha fazla pozisyon bulabilirdi.Bence G.Saray dün Beşiktaş ın şampiyonluk hayallerini sona erdirebilirdi.Buna bugüne kadar beklenenden daha iyi gelişim gösteren Riekerink in hatalı oyuncu tercihleri neden oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Riekerink'in çözemediği tek kusuru bu, oyuncu değişiklikleri ama suç bulamıyorum, adam teknik direktör değil :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir