20 Mayıs 2016 Cuma

Söz Gümüşse Sinan Altındır, Galatasaray 6-0 Kayserispor


Hatayı lige erken havlu atarak yaptık, tek hedefi Türkiye Kupası olarak belirleyerek. 34. hafta sonunda görüldü ki en kötü ihtimalle 5. olmak mümkündü, başaramadık. Son haftalarda ölü toprağını üzerinden atan, toparlanan bir Galatasaray vardı ama nefes yetmedi işte. Bu durumda da Türkiye Kupası bir kupa kazanmanın ötesine geçti, Avrupa hedefi, dolayısıyla cezayı bir senede tutmak. Lig, kupaya oranla çok daha rahat ve kolay bir hedefti.

Maça gelirsek, daha önceleri neredeydiniz tadında alınan bir skor. Kayserispor'un ligde kalması da bu rahat görüntüde etmen tabii. Ama alınan farklı skor, Sinan Gümüş'ün 3 gol atması, Podolski'nin 1 gol 3 asisti falan işin içine girince de görüntü keyif verdi, en azından gelecek sezon adına bir heyecan vesilesi oldu.

Maçın ilginç bir istatistiği var. Kayserispor'un neredeyse Galatasaray'ın iki katı şut attığını görüyoruz, pozisyonlar da buldular ama Muslera son haftalarda olduğu gibi yine büyük bir etmendi. Galatasaray ise attığı 9 şuttan 6'sını gol yaptı, bitirici ayaklar ön plana çıktı. Podolski ve Sinan Gümüş gibi. İkisi de gol özelliği yüksek, sol ayaklarını müthiş kullanan bitiriciler.

Podolski forvet olarak verim veriyor, gücü ve vurup geçmesi büyük etmen. Ceza sahası içerisinde de önemli bir bitirici ama doğru kullanmaktı mesela. Doğru kullanacak isim de Sneijder, ilk yarıda bunu yaptı. İlk golün asisti mesela, büyük bir akıldı ama bu ikiliyi sezon içerisinde birlikte kullanamadık. Sneijder sola çok kayan, sol kanadında oynayan futbolcuyu ihya eden bir isim. Podolski'yi hep solda hayal ettim, sağ kanatta devam etti. Sonrasında sakatlıklar oldu derken en güçlü olduğu tarafı hiç kullanamadı Galatasaray.

Sinan Gümüş'ün de Allah vergisi bir gol sezgisi var, golün olduğu yerde bir anda topla buluşuyor. Attığı iki gol tam bir fırsatçı forvet işi, orada olması büyük işti. Galatasaray'ın hücum oynadığını ama ceza sahası içerisine çok girmediğini yazıyordum. Podolski de Sneijder'in yokluğunda daha çok gezerek, oyun kurmaya çalışarak oynuyordu ama Sneijder'in varlığında ceza sahasını kalabalık tutmayı başardık ve ilk yarıda 3-0'la maç bitti zaten.

Sonrasında ise oyun koptu, çok fazla risk almanın da mantığı yoktu. Sneijder & Bilal Kısa değişikliği geldi, Bilal Kısa yine klasını konuşturdu, rakip geldikçe Galatasaray boş alan buldu derken bir anda sonuç 6-0 oldu ama daha da ileri gidebilirdi. Ama bu sonucun bir önemi yok, Galatasaray farklı kazandı ama Osmanlıspor evinde Akhisar Belediyesi'ni yenince lig hedefine ulaşılamadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir