6 Haziran 2016 Pazartesi

Bayern Münih Senin Elinden Hummels'i Alıyorken Sen Rode'yi Almak Durumundasın


Yapılan iyi bir iş var, hamleler erkenden geliyor, fazla beklemeden ama son açıklanan transferler olan Bartra ve Rode müthiş hamleler mi dersek bu konu tartışmaya açık. Hummels giderken Bartra, İlkay Gündoğan giderken Rode geldi. Yeni bir stoper ve orta saha hamlesi gelir mi bilmiyorum ama bu isimlerle o boşlukları doldurmak imkansız. Şöyle diyelim, Bayern Münih senin elinden Hummels'i alırken sen ise Bayern Münih'in gözden çıkardığı ve neredeyse hiç şans vermediği Rode'yi transfer ediyorsun. Sebastian Rode'yi küçümsemiyorum, iyi de bir isim, 25 yaşında, Tuchel'in sisteminde de yeniden yukarı yükselebilir ama mevcut politika çok içime sindi diyemem. Weigl, Castro, Kagawa, Nuri Şahin'li bir rotasyon var, bir de Rode'yi ekledik. Rode de joker, birçok pozisyonda oynayabilir ki Tuchel'in bu tarz isimleri sevdiğini ve onlara yeni pozisyonlar aşılayabildiğini biliyoruz. Ginter, Castro gibi örnekler var, joker futbolcuları seviyor. Rode'yi de ısrarla istedi, Xhaka'nın ardından Gladbach'a gitmesini beklerken Dortmund'a geldi. Oraya gitmiş olsaydı bonservisi 8 milyon avro'ydu, Dortmund'a ise 12-14 milyon avro dolaylarında bir bonservisle geldi.Hayırlısı diyelim, erken hamleler, geleceğe dönük adımlar güzel ama hala iddialı bir adım yok..

4 yorum:

  1. Rode sakattı bu sezonun genelinde,gayet iyi transfer

    YanıtlaSil
  2. ''Weigl, Castro, Kagawa, Nuri Şahin'li bir rotasyon var''

    kagawa orta saha ikilisinde değil.önde ve kanat açıklarındaki rotasyona dahil.

    imdi orta saha 2 lisinde normalde 4 oyuncu olması lazım değil mi?weigl-castro-nuri-rode oldu.uzun maroton ve cl yi düşünürsek oldukça mantıklı bir mühendislik.
    cm pozisyonunda castro ve nuri
    dm pozisyonunda ise weigl ve rode

    rekabeti yaratılmış oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kağıt üzerinde iyi rotasyon ama seviye Dortmund, şampiyonluk mücadelesi vermek gerekiyor ki giden isim İlkay Gündoğan. Yazdıklarım bunun ışığında :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir