23 Haziran 2016 Perşembe

Biz Bitti Demeden Bitti, Euro 2016 Bizim Adımıza Hayal Kırıklığı


24 takımla düzenlenen Avrupa Şampiyonası'na katılmak olağan bir durum olmalıydı ama imkansız bir noktadan öyle bir imkan yakaladık ki bunu efsanevi bir iş saydık. 24 takımlı şampiyonada da 16 takımın kalifiye olduğu ortamda bir üst tura yükselmek yine olağan bir durum olmalıyken öyle kötü başladık ve Çek maçında yaratılan imkanla bu durumu yine efsanevi bir iş saydık. Ortak nokta kendi göbeğimizi kesememek ama ayağa kalktığımızda da yürümek. Bu sefer olmadı ama, biz bitti demedik ama bitti. Kabul edelim ki başarısız bir turnuvaydı, hayal kırıklığı yarattık.

Avrupa Şampiyonası için çağrılan aday kadroyla başladı mevzu, planlamayı hatalı yaptık. Ömer Toprak gibi bir ismi dışarıda bırakma lüksümüz yoktu ama bıraktık, üstelik Gökhan Töre'yi de götürmediğimiz bir şampiyonada. Mehmet Topal'ı stopere yazdık, Hakan Çalhanoğlu'ndan kanat yaratmaya çalıştık, Arda Turan misali formsuz yıldızlarla uğraştık derken tüm taşlar yıkıldı, ta ki Çek maçına kadar. Hırvatistan maçındaki kötü görüntünün ardından İspanya karşısında da hemen hemen aynı 11'le başlamak hataydı ama Çek maçında 4-2-3-1'i en azından doğru kanat oyuncularıyla oynayınca heyecan yarattık, iyi bir galibiyetti ama kendi bağımızı kesemedik işte.

An itibariyle de İtalya neden rotasyon yaptı diyemem, elbette yapacak. Liderlik cepte, ceza, sakatlık ve yorgunluk gibi ihtimaller var. Turnuva uzun, 2. turlar öncesinde de aradıkları ortam. Kim böyle oynamaz ki? Bizim yapmamız gereken iyi başlamaktı ama bugüne kadar hangi turnuvaya iyi başladık? Yaşanan kaos ve sorunlar daha önce görülmeyen cinstendi, herkes umudu kesmişken ayağa kalkmak başarıydı. 2. turu görmemiz durumunda da yürüyebilirdik, üzüntüm bu yüzden.

Gelecek adına neler olacak, hep birlikte göreceğiz. Elimizde iyi ve genç bir malzeme var, gelecek adına da umutlanmamak için sebep yok. Bu futbolcuların kazanımı önemli, daha da önemlisi şampiyona sırasında çıkan sorunların önünü kesmek, kim hatalıysa cezalandırmak. Bir anlamda kendi kendimizi yedik, Milli forma altında konuşulacak son şey paradır ama biz sürekli bunu okuduk, para anlamında çıkan krizleri. Futbolu Çek maçından sonra konuşacaktık ki bu sefer nefes yetmedi işte, geçmiş olsun..

2 yorum:

  1. şunuda eklemek lazım.kötü bir gruba düştük.diğer gruplara bakıyorumda kimler çıkmadı ki?ispanya ve hırvatistan bizden iyi idi.ama hırvatlara karşı doğru sistemle oynasaydık 1 puanı alabilirdik ve 4 puanla yola devam ederdik.turu ilk hırvatistan maçında kaybettik .

    YanıtlaSil
  2. tabi şu düşünüldü mü bilmiyorum.ispanyollara karşı tek farklı yenilmek hesabı sanırım yapılmadı.irlanda 3puan 2-2 ve 0 avaranjla turladı.hırvatistan yenilgisi sonrası direk bu hesapları yapmak lazımdı kanımca.iki 3 puanlı takım turladı averajla.

    terim ispanya maçından sonra dedi ki. ilk yarının son dakikalarında 2. golü yediğimizde oyun koptu.oysa o maç 2-1 yenik bitseydi şu anda farklı bir tablo olabilirdi.sanırım terim beraberliği hesap etti hep.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir