14 Haziran 2016 Salı

Eto'o Konusu Yeniden Alevlendi Gibi Görünüyor


Daha önce yazmıştım gerçi ama o güne bakarak bugün Eto'o durumu daha ciddi gibi görünüyor. Tabii haberler ne derece doğru bilmiyorum ama mantıklı düşününce de bu hamlenin olabilirliği yükseldi gibi geliyor. Galatasaray'ın ilgisi olması durumunda.

Daha önce yazdığımda Antalyaspor Başkanının görevi bırakma gibi bir durumu yoktu ve Ronaldinho misali isimleri konuşuyorduk. Böyle bir tarz belirlemişlerdi kendilerine ve Eto'o hamlesi de hem saha içi hem de tanıtım, marka anlamında tutunca bu tarzda bir isim daha düşündüler. Ama bugün gelinen noktaya bakınca Gültekin Gencer görevi bırakıyor, yeni başkan seçilmesi beklenen Ali Şafak Öztürk de bu tarzın dışına çıkacak. 

Gültekin Gencer & Eto'o ilişkisini düşünerek de Eto'o nun ayrılma ihtimali doğdu. Kulüp için aldığı ücret büyük çünkü, bugünü iyi konuşurken yarınlarda neler olacağını kimse bilemez. Yaşı da 35, 3 yıllık anlaşmıştı diye hatırlıyorum. Eto'o nun ücretinin fazla gelmesi ve bu ücretten kurtulmak istemeleri doğal, yeni bir yönetim geliyor çünkü. Mutlaka başka plan ve projeleri vardır ki Ali Şafak Öztürk'ün de futbol konusunda ilgi çeken, akılcı fikirleri var.

Gelelim Galatasaray ayağına. 35 yaşındaki futbolcuya Galatasaray'ın bonservis verme lüksü yok ve uzun vadeli, yüksek ücretli bir kontrat. 1 senelik kontrata 2.5 milyon avro gibi bir rakamdan bahsediyorum ve 35 yaşında da olsa Eto'o gibi bir isme hayır diyemeyiz. Garanti katkı çünkü, en az 20 gol için ki iddialıyım da bu konuda. 

Antalyaspor'da bir anlamda tek başınaydı, takımın da kümede kalmasında, o yarışın içerisinde olmamasında bir numaralı unsurdu. 31 maçta 20 gol 6 asist yaptı geçen sezon ama 9 numara gibi oynadı asla diyemeyiz. Oyun kurucu gibiydi, saha içerisinde serbest. Oyunu kuran, yönlendiren, oynayan ve oynatan. 

Bu transfer gerçekleşirken "para için geliyor" diyordum ama çok büyük karakter koydu. Verdiği performansın yanında ortaya koyduğu liderliğin, karakterin pahasını biçmek güç. Teknik direktörsüz geçen zamanda takımı çalıştıran isim dahi oldu, Antalyaspor'u büyük sahiplendi ve aldığı her kuruşun da hakkını sonuna kadar verdiğini düşünüyorum.

Galatasaray'ın da böyle bir isme ihtiyacı var. Kaptan Selçuk İnan, lider de Sneijder diyoruz (saha içinde) ama hiçbiri bir Drogba değildi, onun sahaya koyduğu karakteri, liderliği hatırlıyoruz, yakın geçmiş. Böyle bir isme ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum, dağınık bir takım var. Eto'o mutlaka Galatasaray formasıyla da büyük bir karakter ortaya koyacaktır ve Antalyaspor'a oranla saha içerisinde ona yardım eden birçok futbolcu olacak. Antalyaspor'da bulduğu 20 golün üzerine dahi çıkması şaşırtıcı olmaz, iş onu sağlıklı ve zinde tutmak, doğru alternatif ile kullanmak.

Moussa Dembele'nin de ismi geçiyor mesela. 19 yaşında ve önemli bir yetenek. Peşinde büyük kulüpler vardı, Galatasaray'a nasıl gelir bilmem ama Eto'o yu böyle bir isimle alternatif altına almak ve Podolski, Sinan Gümüş gibi isimleri de ekleyerek ortaya nasıl bir rotasyon çıktığını görebiliriz. Sadece ligdeyiz sonuç olarak, Avrupa (yüksek ihtimalle) olmayacak. Bu da gayet yeterli ve kaliteli.

Dediğim şartlarda gelmesi durumunda kendisini çok isterim, aksi takdirde anlamını yitirir. Ama saha içerisinde mutlaka yaratacağı bir fark olacak, gördüğümüz üzere Eto'o bitmemiş, hala ayakta ve kalitesini, farkını ortaya koyuyor..

5 yorum:

  1. Gelirken Antalya'nın hocasını da getirse mesela nasıl olur ?

    YanıtlaSil
  2. gelirken kilolarını antalyada bırakırsa neden olmasın aga.herşey kiloya bakıyor günümüzde.pres yapmasına gerek yok.önemli olan sahada yüreyecek mi yoksa gol koşuları mı yapacak.45 dakikalık oyuncu an itibariyle.son atımlarını yapıyor.dediğine katılıyorum.çok yönlü oyuncu.ama bunu 90 dakika kullanması koşmasına bağlı.buda fiziksel bişey

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelirken kilolarını dediğin adam tek başına neler yaptık izledik koca sezon :) Burası Galatasaray deme şimdi, orada tek başına oynuyordu. Burada yardımcı aktörler de çok fazla.

      Sil
  3. Ben bu transfere karşıyım bu sezon zaten sadece ligteyiz projeci bir hocayla başlayıp daha genç oyuncularla oynamalıyız.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir