11 Haziran 2016 Cumartesi

Futbol Sadece 11 Kişiyle Oynanmıyor, Dzemaili'yi Nerede Oynatacağız Diyenler İçin


Kendisini sever ve beğenirim, Genoa döneminde de neler yaptığını sık sık bloga yazdım. Sevindiğim nokta ise performansını överken boş yapmadığımı görmüş olmak, Euro 2016'da ilk maçı olan Arnavutluk karşısında bunu gösterdi. Özellikle ilk yarının İsviçre adına fark yaratan ismiydi ki forvet arkasında oynadığında ve defansif yüklerinden biraz daha arındırıldığında nasıl etkili olabileceğini göstermiş oldu.

Genoa'da da daha çok 10 numara gibi kullanıldı ama 8 numaraya daha yakın bir isim olarak tanıdık kendisini. Prandelli de 4-3-3'ü düşünerek ve kafasında Sneijder'i sol tarafa yerleştirdiği için (Mancini dönemi böyle oynamış ve verimli olmuştu) bu transferi gerçekleştirdi. Tam Dzemaili forma girmiş, yükselmeye başladığı bir dönem yaşanmaya başlamıştı ki (Karabükspor deplasmanında maçın adamıydı) ama uzun bir sakatlık yaşadı, ligin ilk yarısını kapattı ve devre arası hazırlık kampını da kaçırınca Hamza Hamzaoğlu için bir anda yok hükmünde bir futbolcu durumuna geldi. Başakşehir maçının 2-2'ye gelmesi Dzemaili'nin suçu değil mesela, iyi oynayan Yasin Öztekin'i çıkartan ve Dzemaili'yi kanata atan hocayı eleştirmek gerekiyordu ama ihale Dzemaili'nin oldu ve böyle hatırlandı.

Orada olay koptu zaten, Hamza Hamzaoğlu kendisini "temposuz" yaftasıyla gönderdi. Ücretinin yüzde 70'ini ödeyip kiralamak ise Galatasaray tarihinin transfer konusunda attığı en saçma adımlardan biri oldu ama Dzemaili'yi de bu yorumla gözden çıkarmak en az onun kadar saçma bir hareketti.

Futbol sadece 11 kişiyle oynanmıyor, Dzemaili'yi nerede oynatacaktık diyenler için söylüyorum. Galatasaray tarihinin en boş yedek kulübelerinden birini bu sezon izledik, herhangi bir kadro derinliğinden bahsedemeyiz. Yılda 2 küsür milyon avro alan bir futbolcuyu yedek bırakmak lüks diyenler için ise, zaten ücretinin yüzde 70'ini sen ödedin. Bunu da geçtim, Hamit Altıntop 2.750 milyon avro aldığı halde tek dakika süre alamadı. Bu adamı kullanamadık ki Galatasaray'ın geçen sezon kadrosunu düşünelim, dikine çıkan, oynayan bir tane orta saha sayabilir miyiz?

Yeni sezonda ne olur bilmem, ben kadroda tutardım. Ücretini biraz daha düşürüp sözleşmesini uzatmak bir ihtimal (sözleşmesinin son senesine giriyor) ya da burada yapabileceği piyasa sonrasında satabilmek de diğer ihtimal. Boş bir futbolcu değil, anlatmak istediğim bu ve kendisini ön libero, defansif orta saha gibi görenler de büyük hata edecek. Melo alternatifi değil, Selçuk İnan veya Sneijder'in pozisyonları için alternatif. 

Petkoviç de kendisini 10 numara gibi kullanıyor, defansif yüklerinden daha arındırılmış ama top rakibe geçtiğinde de kovalıyor, önde iyi basıyor, defansif katkı da vermeye çalışan bir yapısı var. O bölgeyi iyi süpürüyor, yay çevresinde de etkili. Ceza sahasına sürpriz koşuları var, şut özelliği çok iyi. Ocak ayından bu yana da müthiş bir form yakaladı, bu form grafiği de devam etmekte..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir