16 Haziran 2016 Perşembe

Galatasaray'ı Düşünmemeye ve Nasıl Olsa Fatih Terim Var Demeye İhtiyacım Var


Zamanı geldi, yavaştan konuşmaya başlayalım. Gerçi ben hala gelmesine ihtimal vermiyorum, böyle bir yönetim varken Fatih Terim neden gelsin? Galatasaray'ı çok sevdiği ve sorumluluktan kaçmak istemediği için olabilir ama Fatih Terim de dahil olmak üzere bu yönetim altında çalışacak herhangi bir teknik direktörün de başarılı olma şansı az. Ama Fatih Terim başarıya en yakın isim olur, tüm ipleri eline alması durumunda. Böyle de bir ihtimal varsa kulüp başkanı belki Dursun Özbek görünür ama o saatten sonra alacağımız muhatap Fatih Terim'dir.

Euro 2016'ya iyi başlamadık, bundan sonrası nasıl devam eder bilmiyorum. Fatih Terim, ülke futbolunu da Milli Takım bazında ayağa kaldırdı, orası net. Sadece Milli Takım'ı değil futbolu da yönetiyor. Yabancı kontenjanı derdi Galatasaray'ın başında, Milli Takım'a geçince kaldırdı mesela. Bu tarz aldığı kararların da başarılı olduğunu düşünüyorum. Bugün Euro 2016'dayız, elimizde geleceğe yönelik iyi bir kadro var, bugünden ziyade gelecek adına heyecan duyuyorum ve "heyecan" duymamız bile Milli Takım için başlı başına bir başarı. Bunu da sağlayan yine Fatih Terim. Euro 2016'da alacağımız sonuç ile bağımsız, 0 da çekebiliriz. Bu eleştirilir ama orada olmak büyük iştir.

Fatih Terim gibi bir ihtimal varsa ben onu zorlarım, ucunda herkesin sayıp, hayal edebileceği diğer teknik adamlar olmasına rağmen. Heyecan yakalamamız, ayağa kalkmamız gerekiyor. Maalesef enkaza yaklaşan bir görüntü var, değişmesi gereken de bir Galatasaray. Sistem yok, futbol yok, dibe doğru ilerleyen ve ayağa kalkması gereken futbolcular var, en önemlisi kıyım ihtiyacı var. Yani değişim, bir anlamda 2011-2012 sezonuna girerken yapılan hareket. Sıkıntı şu, o gün para harcadık ve temeli attık. Bugün öyle de bir imkan yok, az paraya büyük işler başarılmalı. Yani 96 ruhu, yine Fatih Terim'in başarı sağladığı bir ortam.

Elde iyi isimler var, potansiyelli gençler de dahil olmak üzere. Terim gelmiş olsa Emre Çolak için kayıp derim mesela ama Linnes, Sinan Gümüş, Bruma, Telles, Carole gibi isimler adına da bir şans. Herkesin 4-4-2 özlemi sabit ama taktiksel esnekliği unutmamak, olayı sadece 4-4-2'e yıkmamak lazım. O gün mevcut kadronun şartları neyi gerektiriyorsa o formasyonda oynanır, iş sistemi kurmak. Yeniden aç bir Galatasaray yaratmak, savaşmak ve mücadele etmek. O ruhu arıyoruz, bunu da Fatih Terim'le yakalamak mümkün.

Uç taraflardayız tabii, çoğu kesim zannediyor ki "birini sevmek diğerinden nefret etmek". Aysal'cı kesim var Terim'den nefret eden, Terim'ci bir kesim var ki Aysal'dan nefret eden. Geçmiş bir kenara bırakılamıyor, ortak payda olan Galatasaray'da buluşulamıyor. İnanıyorum bu yazının da altına her iki kesimle alakalı hem destek hem nefret yorumları gelecek. Maalesef aşamadık bunu. Ben günün şartlarında Fatih Terim'in olmazsa olmaz isimlerden biri olduğunu düşünüyorum. 

Geçen Schaaf falan derken eldeki alternatiflere göre konuştum, Fatih Terim söz konusuysa iş değişiyor. Şu eleştirilebilir, neden her zor durumda Fatih Terim? Neden bu takımın bir planı ve projesi yok ve Favre, Puel gibi isimler dahi ikna edilemiyor? Fatih Terim bu görevi Galatasaraylı olduğu için kabul eder, kendi plan ve projesini üretir, gittiği yere kadar da sürdürür. Maalesef ki o vizyonda bir yönetim henüz göremedik, hele ki mevcut yönetimin böyle bir plan yapmasını kaç kişi bekliyordu? Bu anlamda Schaaf iyidir derim, en azından taktisyen, yetiştirici ve az olana eyvallah demesini bilen olduğundan.

Şu an tüm şartlar Fatih Terim'i işaret etse de umarım yönetimin bir b planı vardır diyeceğim ama Riekerink öyle bir güven ortamı vermiş ki bu yönetime biliyorum, b planı yok. Umarım bu iş olur diyeyim, yastığa kafamı koyduğumda Galatasaray'ı düşünmemeye ve nasıl olsa Fatih Terim var demeye ihtiyacım var..

3 yorum:

  1. Euro16 turnuvasınının istatistiklerini buradan buldum Sporticos futbol infografikleri tavsiye ederim ;)

    YanıtlaSil
  2. Fatih Terim bizim icin bir efsane ve bu sekilde kalmali. Terimin egosunun tavan yaparken taktiksel dusuncesinin tabana kaydigi cok acik. Avrupa sampiyonasi performansindan sonra arda gibi islanmak istemiyorsa uzak durmali. Cunku Terim evlatlarindan vazgecmiyor ve bizim evlatlarina tahammul edecek sabrimiz kalmadi....

    YanıtlaSil
  3. sana şunun garantisini verebilirim.terim gelirse saha dışında galatasaray çok güçlenir.ama şunun garantisini veremem.terim gelirse oynanan futbol izlenir mi?

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir