1 Haziran 2016 Çarşamba

Geriye Dönüp Baktığımda Gurur Duyulacak Bir Takım Var


Geriye dönüp baktığımda asla unutmayacağım bir takım var, yıllar sonra bile hatırlanacak. Euro Cup yolunda çıktığımız bir sezon ve o yolda da unutmayacağımız günler yaşadık. O yolda da takım içerisinde çok güzel karakterler çıkardığımızı düşünüyorum. Gurur duyulacak bir tablo var, bu takımla da gurur duyuyorum, asla unutulmayacak güzel bir ekip.

Fenerbahçe karşısında seriyi kaybetmek doğal, dar bir rotasyon var ki maalesef ayaklar bir noktada gitmiyor, nefes yetmedi. Lasme tek başına 5 numarayı, Chuck Davis ise 4 numarayı oynuyor ki bunu da çok uzun zamandır oynuyorlar. Ligde de saha avantajı her şey demek, bunun da kaybedildiği bir ortamda kazanmak zor, üstelik saha dışı etmenlerle de mücadele etmek zorundayken. Euro Cup'un ardından bir doymuşluk olacak, lig hedefi düşünülmez derken Karşıyaka deplasmanında takım yeniden uyandı ve bu noktaya geldik. Ortada yine müthiş bir emek ve mücadele var. Tebrik etmek gerekiyor, noksanlar olabilir ama elinden geleni yaptı bu takım.

Euro Cup en büyük hedefti, hatta tek hedef bile diyebiliriz. O doğrultuda kurulan bir kadro vardı, geçtiğimiz sezonlara oranla da çok daha düşük bir bütçeye. Ama sezon içerisinde parasal sorunları çok duymamak mühimdi, hatta başarının bir numaralı anahtarı. Sıkıntılar oldu, Dorsey'in bir türlü olmaması gibi ya da yaşanan sakatlıklar, bu sakatlıklardan geri dönemeyen Caleb Green misali. Artılar da var, kimse toparlanmasını beklemezsen x faktör etkisiyle sezonu kurtaran hamle olan Chuck Davis.

En büyük pay Ergin Ataman'ın, bu başarı onun eseri. Kendisi Galatasaray tarihine geçti, müzeye bir Avrupa kupası daha ekleyerek. Galatasaray için önemli ve değerli, umarım devam edilir. Yeni sezon adına planlar daha da büyümeli, Euroleague oynayacağız ve şartları biraz daha zorlamak gerek. Sezon içerisinde Euro Cup maçının olduğu gün başkanın çıkıp "bütçeyi daha da düşüreceğiz" dediğini hatırladım da, gerçekten bu şartlarda gelen başarı çok büyük. Bazılarını da uyandıran cinsten. Ergin Ataman da hedef doğrultusunda odaklandığında büyük coach, başardı. Sezon içerisinde ya da son Fenerbahçe serisinde eleştirdiğimiz noktalar oldu ama başarı büyük, hakkı çok.


Sezonun adamı Lasme, N'Dong dan bu yana ilk defa gerçek anlamda bir pivot izliyoruz, hatta daha büyük bir etki yarattı. Tek başına oynadı, rotasyonu yok. Yorgunluktan kenara gelip istifra etti ama çıktı yine son topu savundu, mücadelesinin tarifi yok. Micov artık bu takımın emektar isimlerinden, herkes para derken o aldığı ücreti de düşürerek takımda kaldı. Chuck Davis ise sezonu kurtaran adam, basketbolu bırakmıştı, büyük sakatlıklar yaşadı, kimse de iyiyi düşünmezken çıktı ve x faktör rolünü üstlendi. Euro Cup MVP'si McCollum da unutulmamalı, dalgalandığı zamanlar çok oldu ama bu kupanın gelmesinde de en büyük pay sahiplerinden. Herkesin eli yanarken o çıktı ve sorumluluk aldı.

Bu takımı tarif eden olay ise Blake Schilb'in kardeşinin vefat ettiğinde bunu takımdan gizlemesi ve takımla deplasmana gitmesi. Hiç kolay bir durum değil, herkes bu karakteri gösteremez ama o takım için bunu yaptı. Performansı, beklentiler konuşulur o ayrı da şu vefayı gördükten sonra da bu başarının tesadüf olmadığını görüyoruz.

Takımı ateşleyen Göksenin Köksal, eleştirsek bile bu takımın kaptanı olan Sinan Güler, konuşmasak bile Euro Cup yolunda katkı veren Jerrells. Önemli isimler var, hepsi bu başarı yolunda katkı sağladı ve basketbol adına tarihi günleri yaşamış olduk. Bu sezon Galatasaray camiasının en büyük gurur duyduğu branşlardan biri erkek basketbol oldu, tekrar bu güzel sezonda emeği geçen herkesten Allah razı olsun.

Yeni sezon daha büyük hedefler demek, bu yolda da en büyük adım Ergin Ataman ile devam etmek, bütçeyi biraz daha yükseltmek ve kemikleşen kadroyu koruyup, rotasyonu 12 kişiye yaymak. Değişen Euroleague formatında daha fazla maç var, haliyle de bu dar rotasyonla sezon içerisinde yürümek imkansız. Bu başarı geldikten sonra küçülemezsiniz, hedefler yükselmek zorunda. Galatasaray taraftarı basketbolu seviyor ki Avrupa'nın en iyi tribünlerinden biri, belki de en iyisi. Bu takımı ve taraftarı ödüllendirmek zorundayız. Bu da yönetimin işi ama mevcut yönetim altında insan gerçekten büyük korkular yaşıyor..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir