28 Haziran 2016 Salı

Hakkını Verdiği Sezon İçin Hakkını Helal Etsin, Biz Bilal Kısa'nın Hakkını Veremedik


Biten sezon Galatasaray adına kötü geçti, tarihin en kötü sezonlarından biriydi. O kötü sezon içinde de "iyi" diyebileceğimiz çok az an var ve o iyi anların içerisinde olan isim de Bilal Kısa. Üzüldüğüm bir ayrılık oldu, hak etmiyordu gitmeyi. Maaş, para gibi konuları konuşmak istemiyorum ama en azından bir transferin "takas" malzemesi olacak isimlerin sonlarında olması gerekirken ilk ayrılanlardan oldu.

Ön yargı neticesinde katıldı Galatasaray'a, Hamza Hamzaoğlu'nun politikasından kaynaklı ilk etapta çoğu kesim istemedi ve formayı giymeden ateşi hissetti. Hoca'nın da açıklamaları bunda etmen, iletişim konusunda kurban edeceği bir isim de Bilal Kısa olacaktı ki kendisini kısa zamanda gösterdi, ön yargıların çoğunu kırdı. Üstelik doğru pozisyonda da oynatamadık, Melo'nun yokluğunda Selçuk İnan'la birlikte taşımaya çalıştılar orta sahayı ve yaşına, oyun tarzına göre maç içerisinde kat ettiği mesafelere de bakınca çok önemli iş yaptı.

Bilal Kısa transfer olurken düşüncem şu yöndeydi, 60'dan sonra oyuna girer ve çilingirdir, çok kapı açar diyordum. Tekniği, şut özelliği, kilit pas yeteneği derken Sneijder adına iyi alternatif olacaktı ama Melo'nun yerine izlerken gördük. Bunu da iyi yaptı ama yaranamadı. Mustafa Denizli kendisini kesti, takımın tüm ayarını bozdu. Devamında Riekerink de çok düşünmedi ama yine de kenardan da olsa oyuna sokuyordu, alternatif anlamda değerlendiriyordu. O Emre Çolak'ı kazanmayı tercih etti mesela, Mustafa Denizli ise Chedjou'yu orta saha oynattı ama Bilal Kısa'ya yine bakmadı.

Şöyle bir istatistik var;
Bilal Kısa; 36 maç, 8 gol 5 asist, 2177 dakika
Umut Bulut: 46 maç, 7 gol 2 asist, 2699 dakika

Ama ilk giden Bilal Kısa oluyor işte, Umut Bulut'un kazandığının yarısını kazanmasına rağmen. Sercan Yıldırım, Furkan Özçal gibi isimleri göndererek kurtuluşu arıyorlar, oysa Tarık Çamdal, Olcan Adın diye uzayan bir liste var ki, işin içerisinden çıkılamıyor.

İsterse 45 yaşında olsun, aldığı sürenin hakkını veren bir isimdi, bu sebeple ayrılmasını istemezdim. Kimse üzerinde durmuyor ama boşalan bir orta saha rotasyonu da var, şimdi o pozisyonları yeni transferlerle doldurmayı deneyeceğiz ve bu işten kazanç mı sağlamış olduk. Bilal Kısa'ya Bursaspor'da başarılar, hakkını verdiği sezon için hakkını helal etsin..

1 yorum:

  1. hafız o değilde hazard ı izledin mi?çok acayip bir oyuncu.dripling var ara pas var tek pas var dar alanda çalım var.var oğlu var.

    bazı tercihler oyuncunun kaderini çok etkiliyor hocam.tabi hazard bunu öngeremezdi.lille den çelsi yerine münih real madrid yada barca ya gitseydi belkide biz messi mi hazard mı diye soruyor olacaktık.müthiş zeki bir oyuncu yeteneklerinin yanında.defansif takıma gitmiş olması onun şansızlığı.dünya futbolunda değerini bulamamış bir süper yetenek.saf yeteneklerden.

    bilale gelirsek:)

    bilal den çok umutluydum.lakin bilal bu stresi kaldıramadı.kendini ispat etme stresine girdi.basit pas vereceği yerde kendisini zorunlu şekilde ara pası vermeye odakladı.akhisar da herşey kendi etrafında dönüyordu.herşey bilale bağlıydı.galatasarayda ise herşey snijder ve selçuk üzerinden dönüyordu.bu onu kısıtladı ve dengesini bozdu.

    uzaktan mesafe tanımaksızın vurduğu sutlar ve gollerle hatırlanacak.geç keşfedilmiş bir yetenek.

    bu arada uğur karakullukçuyu izlemişsin sanırım.benzer yorumlarda bulunuyordu tvde.

    umut bulut demişken .çok çalışkan çok arayan bir forvet tipi.lakin onunda özgüveni bitmiş durumda.hakan şükürde bir dönem bu durumlara düşmüştü.yerli oyuncularda genelde hep bu sorun oluyor.medyadan yorumlardan çok etkilenip psikolojileri bozuluyor.yoksa umut bulut bu istatistiklerin adamı değil.

    şu istatistiklere baksana hafız.tam sekiz sezon çift haneli sayılarda goller atmış.

    http://www.transfermarkt.de/umut-bulut/detaillierteleistungsdaten/spieler/10143

    bu gollerin yanına preside ekleyen bir oyuncu idi.ne var ki verilen yüksek maaşlar ve eleştireler sonucu kaybolan özgüvenle şu anda istenmeyen adam durumunda haklı olarak.

    umut bence yedekten gelip katkı verecek özellikte değil.ya satacaksın yada ilk 11 e koyup özgüven depolayacak.an itibariyle de galatasarayda oynama şansı sıfır.

    33 yaşında.çalışkan bir oyuncu.onu alan ve ona özgüven veren bir teknik adama sahip anadolu takımında oldukça yararlı olur.net

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir