29 Haziran 2016 Çarşamba

Jose Rodriguez Mainz'da


Beklediğimiz gibi, Jose Rodriguez'in Mainz'a transfer açıklandı. 2.145 milyon avro'luk bir bonservis var ve bu paranın da yüzde 30'u Real Madrid'e gidecek. Yani Galatasaray'a kalan rakam 1.7 milyon avro. Futbolcunun da bonservissiz olarak transfer edildiğini düşünürsek ilk etapta kazançlı bir iş gibi görünüyor ama tekrarlıyorum. İlk gidenler daima daha az kazananlar ve gitmesi gereken asıl isimler hala takımdalar.

Doğru futbolcuyu transfer ettiğinizde de zarar etme şansınız yok, daha önce de yazmıştım. İyi bir potansiyeldi, değerlendiremedik. Nedeni de onu yanlış pozisyonda kullanmak, kendisinden 4-2-3-1'in defansif orta sahasını yaratmayı denedik ama Jose Rodriguez'in iyi özellikleri olan topla dikine çıkması ve kilit pas özelliğini elinden aldık. Bizim yarı sahamızda pas yaparken, daha doğrusu pas hatası yaparken izliyorduk, sonrasında da tribün tepkisi derken kendisini tamamen kaybettik. Antalyaspor maçını hatırlayın, yuhalandığı dakikada attırdığı bir gol vardı. İşte o Jose Rodriguez'in potansiyeli.

Sezona iyi başladı, devamını getiremedi. Hamza Hamzaoğlu bir anlamda kendi kazandığı ismi yine hiç etti. Bruma'da da yaşadığımız gibi, üstüne gitmedi. Rizespor deplasmanıyla da (Selçuk İnan'ın yerine oyuna girdiğinde) kırılma noktasını yaşadı ve bir daha toparlanamadı. Yine de ilk gitmesi gereken isim değildi, Jose Rodriguez'e kadar sayacağımız isimler vardı ama burada da tutunamazdı, daha önemlisi böyle bir teklifi reddetme lüksümüz yoktu. Bir anlamda Rodallega'nın parası çıktı diyelim.

Mainz ve Bundesliga onun için doğru yer, potansiyelini göstermesi için en doğru takımlardan birine gitti. Martin Schmidt onu ısrarla istedi ve transferini bitirdi. Sırada da Koray Günter var diyorlar, Mainz'in ona karşı da ilgisi mevcut. Dediğim gibi, böyle bir teklifi reddetme lüksümüz yoktu ama bundan 2-3 sene sonra Jose Rodriguez'in gelebileceği olası nokta sonrasında da "ah, vah" çekmek olası.

Galatasaray'ın da elinde orta saha kalmadı burada, Bilal Kısa, Emre Çolak ve Jose Rodriguez gitti. Donk'u da gitti gözüyle görüyorum, yazacağımız tek isim Selçuk İnan ki onun da alternatifi yok. 6 numara için ise ne bir 6 numara ne de alternatif olarak bakacağımız isim var. Zaten eksik olan orta saha rotasyonu iyice boşalmış durumda..

1 yorum:

  1. "Doğru futbolcuyu transfer ettiğinizde de zarar etme şansınız yok" demişsiniz. Doğrudur ancak daha doğrusu; doğru futbolcuyu doğru fiyata, doğru zamanda, doğru müddetle olmalı.

    Rodriquez'i Hamza Hamzaoğlu'nun hiç ettiğine ise hiç katılmıyorum. Hamza Hamzaoğlu Rodriquez transferinden sonra kaç maç takım başında kaldı? Artı Rodriquez, Sneijder olarak pozizyonunda oyuncu olmayan yere mi geldi? Yoksa pozisyonunda Selçuk ve Bilal gibi 2 önemli oyuncu olan,kariyerine başlayacak genç oyuncu olarak mı geldi. Hamzaoğluna bu eleştiri Sinan konusunda yapılan eleştiri kadar haksız ve anlamsız.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir