22 Haziran 2016 Çarşamba

Ölü Toprağını Üzerimizden Attık, Tam Zamanında


Karakter değişmiyor, bitmiyor yani. Kötü başlayıp, en zor anda tüm taşlar bir anda yerine oturuyor ve kaos anından dahi güçlenerek çıkan bir takım. Fatih Terim'in karakteri çoğunlukla bu, her seferinde ısrarla başarıyor. Galatasaray'da da böyleydi, Milli Takım'da da. 

Şu durumu sadece karaktere bağlayamam, formasyonu doğru futbolcularla oynadığında doğru futbol da devamında geliyor zaten. Galatasaray'ın 4-4-2'sine özel bir durum vardı ama Fatih Hoca nedense orta saha özellikli kanat oyuncuları kullanarak devam etti. Hırvatistan maçında olmadığını gördük, İspanya maçında bunu tekrarlamak büyük hataydı. Çek Cumhuriyeti karşısında ise Emre Mor ve Volkan Şen'e dönüş sonrasında kanatlar doğru kullanıldı, hızlı çıktık ve etki yarattık.

Her iki takıma da beraberliğin yetmiyor olması aslında ortaya keyifli bir futbol çıkardı. Büyük açık alanlar vardı, orta sahaların rahat geçildiği. 1-0'ı da erken yakaladık, Çeklerin aldığı riskler daha da arttı ve 2-0 adına avantajlıydık ama son pasları yapamadık. Emre Mor büyük etki gösterdi, açık alanı da bulduğunda durdurulması neredeyse imkansız bir hale geliyor. Bu çocuğun Dortmund'da geleceği noktayı merakla bekliyorum.

Oğuzhan Özyakup'u aradım ilk yarıda, final pasları anlamında. Şans da yanımızdaydı, rakibin pozisyonları var, bitiremedikleri. İkinci yarıda ise rakibi yavaşlatmayı da başardık aslında, Oğuzhan Özyakup'u da alıp orta sahayı üçleyince top bizde kaldı, ilk yarıya göre direncimiz de yükseldi. Oyuncu değişiklikleri de normal, tutmak adına doğru isimlerdi ama Olcay Şahan'ı kendisi için ters kanat olan sağ tarafta kullanınca oradan yakaladığımız açıkları değerlendiremedik. Acaba Sinan Gümüş olsa nasıl olur dediğim zamanlardı.

İyi oynadık, kötü oynadık bir yana, mücadele ettik bugün, heyecanlandık. Doğru olanı biraz geç bulduk ama kaostan çıktık, ölü toprağını üzerimizden atmış olduk. Maç öncesi daha köklü bir rotasyon beklerken formasyonu o pozisyonun futbolcularıyla oynamayı tercih ederek istediğimizi aldık. İspanya maçıyla tamamen zıt bir görüntüydü, bu sevindirici. 2. tur adına da şansımız yüksek, yarın istediğimizi alırız diye tahmin ediyorum. Tam zamanında ayağa kalktık diyebilirim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir