9 Haziran 2016 Perşembe

Plan & Proje ve İmkanlar, Bütün Mesele Bu


Teknik direktör gündemine devam edelim, tabii böyle bir gündem varsa. Bizimle adı geçen teknik adamların teker teker çeşitli takımlara imzalar attığını görüyoruz. Bir anlamda "plan, program, proje ve imkan" adı altında bir film izliyoruz. Tüm bunlar Galatasaray'da olmadığı için çeşitli önemli teknik adamlar Galatasaray adının çok altında takımlara imza atabiliyorlar.

Lucescu'yu ayırıyorum, o imkan ve daha rahat ortam diyerek Zenit'e gitti. Niye gelsin ki zaten, bütçe yok ve bu yaştan sonra futbolcuların alamadıkları ücretleriyle mi uğraşacak. 70 küsür oldu, bu saatten ve Shakhtar hanedanlığından sonra elbette önce imkan diyecekti. Öyle de yaptı, Zenit'de önüne büyük bir transfer bütçesi sundular, ortam rahat, imkanlar geniş. 2001-2002 sezonu hayalleriyle mi yaşadı bizim yöneticiler anlamadım.

Sonra Favre'nin Nice'a gidişi. Plan ve programın resmi bu, projen kadar varsın. Nice nere Galatasaray nere diyoruz ama Favre gibi bir teknik adam Nice'ı tercih ediyor işte. Nice da Favre'yi Puel gibi bir teknik adamın yerine getiriyor. Favre yaptığı açıklamalarda "projeyi beğendiğim için kabul ettim" demişti. Eminim ki Galatasaray'ın önerdiği ücretin çok daha aşağısına imza attı, bu teknik adamları da zaten parayla ikna edemezsiniz.

Son halka ise Flores. O da gün itibariyle Espanyol'a imza atmış durumda ve Galatasaray'ın takımın başına getirmek istediği isimlerden biriydi. İyi mi olurdu kötü mü olurdu bilmem ama lanse edildiği kadar kötü bir teknik adam asla değil. O da plan, proje sevdalılarından, önceliğini paraya verdiğini düşünmüyorum. Espanyol'un planı ve imkanları mutlaka bizden daha fazla, bunu da biliyorum. Zamanında Atletico Madrid ile proje üzerinden yürüdü, bugünlerde gelinen noktada mutlaka onun attığı temelin de katkısı var. Watford günleri kötü görülebilir ama küme düşme mücadelesinden uzaklarda, rahat bir lig geçirdiler. Daha ötesi de bence beklenmiyordu. Başarılıydı yani, isterdim Galatasaray'a gelsin.

Durum bu, daha nice isimleri yazmaya devam edeceğiz. Sampaoli için Granada diyorlar mesela, Sampaoli'nin farkı ise plan & proje diyeceği kadar paraya da önem vermesi. Şu ana kadar herhangi bir takımla anlaşamama nedeni bu. Puel'i yazabiliriz, o da Monaco'yu bekliyordu ama olmadı. Büyük ihtimalle de beklemeye devam edecek. Abdullah Avcı desek bizi reddetti, o da plan ve proje diyerek. Fatih Terim'i mi bekliyoruz dersek, daha çok bekleriz derim..

2 yorum:

  1. Galatasaray'ın esas sorunu yönetim sorunudur. Teknik direktör konusunda yaşadığımız bu çaresizlik bile bunun en güzel örneği. Çapsız, hiçbir başarısı olmayan, buna mukabil basındaki eşi dostu tarafından şişirilen, ama gerçekte kendini giydiği dar burbery trençkotu ile Pep sana Abdullah Avcı'dan bile ret yiyecek kadar alçaldığımız başka bir dönem var mı acaba?
    Yönetim sorunu artık bu başkan ve ekibi gitsin yerine yeni bir seçim yapalım ve 5-6 kişilik dar bir LİSELİ klik havuzu içinden yeni bir başkan ve 30 yıldır farklı dönemlerde “yöneticilik ve yiyicilik” yapmış tek vasfı hasbel kader Galatasaray Lisesi’nden mezun olmak olan, aynı isimler gelsin kısmını çoktan aştı.
    Dursun Özbek'in kepaze bir başkan olacağı geçen sene seçildikten 1 ay sonra Haziran ayında belli olmuştu bile. Galatasaray maalesef artık o patinaj dönemini aştı gitti. Radikal ve marjinal bir devrime ihtiyaç duyuyor. Bu kafa yapısının, bu kliğin, bu oligarşinin yıkılması gerekiyor. Yoksa dursun gidecek yerine başka biri gelecek. Galatasaray bu zengin/şimarık/egosu şişkin/ ama ünsüz kişilerin elinde kendilerini reklam etme, güçlerine güç, ünlerini ün katma malzemesinden başka bir işe yaramayan bir araç olmaya devam edecek. Ta ki resmi olarak batana, iflas edene veya küme düşene kadar.
    Galatasaray 20-25 yıldır bu saçma kısır döngü içinde ara sıra iyi gibi görünüp, kendi bağrından çıkan "lise" kliğinin yarattığı iç hesaplaşmalarla sürekli vakit kaybediyor, patinaj yapıyor. Ne vakti mi kaybediyor? 2001,2002 veya 2003 yıllarından birinde şampiyonlar ligi şampiyonu olması şansını mesela. ya da 2014, 2014, 2015 veya 2016 yılında aynı başarıyı tekrar etme şansını. Dünyanın en top 10 takımından biri olma şansını. Güçlü, istikrarlı bir finansal yapıya sahip, ismi Real Madrid, Barcelona, Manu gibi takımlarla bir anılma şansını kaybediyor.
    Galatasaray'da genel kurul üye yapısı değişmeden, demokratik bir yapıya kavuşmadan, taraftarı ile, bizim gibi karşılıksız ve yürekten sevenleri ile arasına sokulan engeller parçalanmadan düzelemez. böyle 1 ileri 2 geri şeklinde gider gelir. Galatasaray’ı taşıdığı büyük potansiyeliyle zincirlere vurulmuş, kafeslere kapatılmış aslana benzetiyorum. Ayağında prangalar var. Onları bir yıksa, o kafesi bir parçalayabilse, yapabileceklerinin limiti yok. Hayalleri ile sınırlı sadece. Ben buna inanıyorum.

    YanıtlaSil
  2. plan proje için önce kulübün başkanı olması lazım .galatasarayda göstermelik iktidar olan muktedir olmayan bir yapılanma var aga.galatasarada başkanlar genelde güçsüz oluyorlar.çünkü atanıyorlar.

    terim hem başkanlık yapıyordu hemde teknik direktörlük.onunçün bir proje plan yapıldı yakın geçmişte.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir