3 Haziran 2016 Cuma

Renkli ve Heyecanlı Bir Takım Olmak İçin İlk Adım, Marina Maljkovic


Kadın basketbol takımı adına bir tükenmişlikten söz edebiliriz, maalesef bu takıma heyecanı kaybettirildi. Euroleague şampiyonluğunun ardından o seviyede kalamadık, doğru adımlar atılmadığı gibi sürekli elimizde olanı kaybettik ve bugüne geldik. Bu süreçte Ekrem Memnun gibi bir isim küstürüldü, Galatasaray'ı Milli Takım'a tercih eden isimdi ve bu coğrafyada görebileceğimiz en iyi hoca da diyebilirdik ama gitti. Hakkıdır da. 

Geriye baktığımızda ise heyecanını kaybetmiş, Işıl Alben ve Cansu Köksal dışında sözleşmeli bir oyuncusu da kalmamış, bir anlamda kendini sıfırlamış bir takım var. Marina Maljkovic ise bu heyecanı tekrar yerine getirebilecek en ideal hocalardan. Galatasaray kadın basketbol takımı yıllar sonra bir yabancı hoca getiriyor ki Ekrem Memnun sonrası için atılabilecek en doğru adımdı. O heyecanı yakalamak, renkli bir takım olmak adına. Bundan sonra yapılacak hamleleri göreceğiz ama şunu söyleyelim, yeniden yapılanmak ve ayağa kalkmak için doğru adrese gidildi. Bu yönetimden beklemeyeceğim tarzda bir hamle, itiraf edeyim.

Kadın basketbolu en iyi takip ettiğini düşündüğüm isim bizim Anıl Yılmaz, resmen yaşıyor. Onun şu sinerjisini futbol takımına biz aktarabilsek inanın çok başka bir noktada olurduk. Marina Maljkovic'i Ekrem Memnun gittiği günden bu yana yazıyordu ki twitter'da bu flood'unda da en iyi şekilde anlattı, okumanızı tavsiye ederim; https://twitter.com/beckyanil/status/736612157547241473

Euro Cup mı yoksa Euroleague mi oynayacağız bilmiyorum ama kendimizi sıfırlamak anlamında Euro Cup'a inmek ve ilk sezon için bu kupayı hedeflemek en doğru adım gibi. Yeniden ayağa kalkmak için böyle bir heyecan gerekli, Marina Hoca'nın işi zor, ilk senesinden Euroleague sertliğinde kaybolup gidebiliriz ki lig için de şampiyonluk hedefinden ziyade sezonu kupayla bitirebilmek hedef olabilir. Bu hamleyle birlikte hemen eski günlere dönmüyoruz, eski günlere dönmek adına bir adım atıyoruz.

Sırbistan önemli bir ekol, Marina Maljkovic de o ekolün önemli temsilcilerinden. Transfer için (özellikle yerli anlamında) geç kaldığımızı düşünsem de doğru adımların atılacağını düşünüyorum. Bütçe veya sponsor konusunda da bilgim yok ama Marina Hoca'nın en önemli özelliği az parayla büyük işler başarabilmesi. Sponsor sağlıklı bir yapı demek, umarım bulunur. Geçen sezon bulunan sponsorun nasıl kaybedildiğini hatırlarsınız, 1 milyon dolar gibi bir rakamdan olduk ki o para bizi yeniden şampiyon kılabilirdi, Euroleague için ise iddia demekti ve bugün Ekrem Memnun devam ediyor olurdu. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir