14 Haziran 2016 Salı

SC Nostalji #58; Bogdan Stancu


Bogdan Stancu Galatasaray'a geldiğinde 24 yaşındaydı. Genç bir yıldız adayı olmanın dışına çıkmıştı ama Romanya'nın önemli isimlerinden biriydi. Steaua Bükreş formasıyla iyi işler çıkarmıştı ki 2010-2011 sezonunun ara transfer döneminde Galatasaray'a 5.5 milyon avro gibi bir rakama geldi. Kötü bir sezondu, ara transferde yapılan hamlelerle ayağa kalkmak istediler, büyük de harcadılar ama başarısızlığın önüne bir türlü geçilemediği gibi bir de enkaz ortamı oluşmuştu.

Böyle bir bonservis verdiğiniz futbolcudan da beklentiniz doğal olarak büyük oluyor. Futbolculuk bir durum yok aslında, tamamen beklenti ekseninde ilerleyen bir süreç. Stancu Galatasaray formasını yarım sezon giydi ve sadece 2 gol attı. Culio o dönem ön plana çıktı, maliyetsiz bir işti. Dolayısıyla da beklenti büyük olmadığından Culio sevildi, o kötü takımda parlayan isimlerdendi. Stancu ise o beklentiyi karşılayamadı, bir anda gözden düştü. Oysa üzerine gidilebilir bir hamleydi ki böyle bir bonservis ödediğiniz futbolcudan 6 ayda vazgeçmek hata. Gerçi biz Misimovic'i kaç ayda harcamıştık.

Fatih Terim'in Culio ve Stancu konusunda pozitif düşüncesi vardı aslında, her iki futbolcuyu da hazırlık kampında denedi, baktı, şans verdi ama yabancı sınırı işte. Önce Culio Orduspor'a kiralandı ki bu hepimizi şaşırttı, sonrasında Stancu'yu sol açık gibi de denedi Fatih Terim, sadece forvet olarak görmedi ama yabancı kontenjanının o da kurbanı oldu ve Orduspor'a kiralandı. Bugünün düzeni o zaman olsa Stancu kalırdı mesela ve Sercan Yıldırım alınmazdı. Sercan Yıldırım'ı da büyük bir rakama aldık, Stancu'dan ise zarar etti. İşte, yabancı sınırının kötü yanları.

Stancu'nun da Galatasaray kariyeri bir anlamda hikaye, asıl hikaye sonrası. Çünkü hiç Türkiye dışına çıkmadı ve burada da iyi bir kariyeri var, ligin hatrı sayılan forvetlerinden biri. Orduspor'da da başarılıydı, Gençlerbirliği'nde ise çok daha büyük bir futbolcu konumuna geldi ve takımın olmazsa olmazlarından. Her zaman belli bir çizgisi var, aşağı düşmez ki büyük katkı sağlar. Galatasaray'ın da sağlam belalılarından, neredeyse boşu yok, her maç affetmez. Şu sıralarda da Euro 2016'da Romanya formasıyla boy gösteriyor, Milli Takım'da olan yerini de hiç kaybetmedi..

2 yorum:

  1. bende stancu yu beğeniyorum.en önemli özelliği golü koklaması.ve doğru zamanda doğru yerde olması.durarak oynamıyor.hareketli bir forvet.romanyada da hemen hemen bütün pozisyonların içinde stancu var.

    daha önce yazdım.türkiyede transfer demek para sirkülasyonu demektir.para sirkilasyonu demek birilerinin cebinin dolması demek.yani teknik nedenlerden çok tamaaamen duygusal! nedenler var .

    bu soygun düzeninin değişmesi içinde kulüplerin özelleşmesi gerekiyor aga.

    YanıtlaSil
  2. hem beş para etmez bir adama 5m euro ver,hem de başka takımlarda sana neredeyseher maç gol atsın,ama 2015 sinan ile karşı karşıya atamadığı pozisyon bana herşeyi unutturdu.kendini öldürmesi için kiralık katil tutan mülayim sert in hikayesi gibi,hem al hem hem de başına bela et

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir