26 Haziran 2016 Pazar

Telles, Porto ve Galatasaray, Bu İşin Üç Kazananı Olur


Görünen bir çok şey var. Bruma'nın takımda kalması ve Telles & Dzemaili'nin gitmek istemesi gibi. Ya da Riekerink'le yola devam edilmesi, yardımcılığına Ayhan Akman'ın getirilip, Taffarel'in de kalması. O kadar plansız ve programsız devam ediyoruz ki her an her şey olabiliyor, her saniye farklı bir sürprizle karşılaşmak mümkün ki bu sürprizler de genelde kötü anlamda gerçekleşiyor.

Telles konusu çetrefilli tabii, yönetimin yeni sezon transfer harekatı için bir numaralı para kaynağı gibi görünüyor. Porto'nun da ciddi bir teklifi var, 6 milyon'lara dayanan ama Galatasaray'ın isteği en az 8 milyon avro. İşin ucunda takas ihtimali de var ama Galatasaray buna yanaşmıyor derken pazarlık devam ediyor. Kesin olan ise Telles'in kalmak istememesi ve bu teklifin büyük piyango olduğu. Porto'nun mutlaka Telles haricinde bir b planı vardır, çok da zorlamamak gerekiyor. Böyle bir talip yakalamak çok zor.

Carole şu an benim için çok daha sağlam oyuncu ve onun varlığında Telles'in satışı doğal. Telles kalmış olsa da ortaya müthiş bir sol bek rotasyonu çıkacaktı ama sadece lig derken bu rotasyonun da lüks kaldığı yerler var. Dediğim gibi, Carole şu an için benim gözümde daha sağlam ve garanti isim ama Telles'in potansiyelinin de sınırı yok. Bu anlamda Carole'nin çok önünde ki Porto'nun bu teklifi de çok şeyi açıklıyor. Telles belki de kendisi için en doğru adrese gidecek.

Inter dönemi hayal kırıklığı, orası kesin. Galatasaray döneminde ise iyi ve kötü olduğu, başkalaştığı zamanlar var. Hücum beki olarak geldi, Gremio'da duran toplara kadar kullanan, sol ayağını müthiş kullanan, teknik bir isimdi. İlk maçlarında da bu yönü çok gördük, sonrasını toparlayamadı, uyum dönemini iyi aşamadı. Hamza Hamzaoğlu döneminde ise savunma bekine dönüştü sanki, savunması güçlendi, kademe özelliği çok yükseldi, hücumdan öte savunma performansıyla konuştuk. Inter döneminde savunması eleştirildi ama o lige uyum sağlayamadı. Savunması yok diyen büyük hata yapar.

Şimdi de önünde Porto fırsatı olabilir, yeniden hücum beki olduğunu hatırlar, onlar açısından da büyük yatırım olur. Porto'nun bu paraları kolay harcadığını görmeyiz, peşinde oldukları genç isimlerde mutlaka bir potansiyel, gördükleri ışık vardır. Her iki taraf açısından da hayırlı olur ve Porto'dan da alınabilecek isimler varken, Galatasaray'ın takas konusuna neden bu kadar soğuk olduğunu anlamıyorum.

2 yorum:

  1. Telles'i Porto'ya 4 Milyona versek de keşke bir sonraki transferinde alınacak bonservisin %50'si bizde kalsa

    YanıtlaSil
  2. telles bruma yüksek bonservisle satılabilir.hele bu ikisine geçen sezon 2500+ dakika süre vermiş olsaydık ikisinden en az 20 milyon avro kasaya girmişti.net

    bonservise etki eden şeyleri daha önce yazdım.önce maaşa bakılıyor.maaşı düşükse alacağın bonservis yüksek oluyor.dzemaili den bonservis alman çok zor.maaşı yüksek.ama telles ve bruma dan alabilirsin.tabi geçen sezonu az dakika alarak geçirmeleri sıkıntı.

    oyuncu satan kulüpler önce süre veriyorlar.genelde bu 2500+ dakikadır.o süre almaları bonservisi bir yere getiriyor.ayrıca oyuncuda o sürede 8 gol 8 asistlik performans falan elde etmişse bonservis daha farklı oluyor.

    http://www.transfermarkt.de/jeffrey-bruma/detaillierteleistungsdaten/spieler/88721

    jefreey bruma örneği misal.çelsiden 3,5 milyona geliyor.psy ye.3 sezon ful oynuyor.15 milyona sattılar.wolsburga.

    bu sezon galatasaray kadrosunu düşün.genç 90 doğumlu ve üstü ful oynayan var mı?city denayer i galatasaraya kiraladığına pişman olmuştur.misal.celtikte ful oynadı.bir gelişme kaydetti.galatasarayda yarım yamalak süre verdiler.en çok oynayanlardan biri hakan balta.33 yaşında.

    emre çolak az süre almasına rağmen deportivoya gitti.el sebeb.düşük maaş.

    5 büyük lige oyuncu satmak için 900 bin avro ila 1.2 milyon avro arası maaş vermek gerekiyor.waris i trabzonspor 4,5 milyona sattı.hemde fransa orta sıra takımı olan loriant a. maaşı 900 bin avro idi.avrupanın orta sıra takımlarıda bu maaşları verebiliyor.

    ikincisi.maaş 1.5 milyon avrolara çıktıysa bu oyuncuyu alabilecek olanlar 5 büyük ligin baş altı takımları oluyor.yani bu maaşı verip iyide bonservis kazanmak istiyorsan bu oyunuyu satabileceğin takımlar belli.sevilla -villareal-a.madrid -fioreintina vs.

    üçüncüsü.2 milyon avro+ verdiğin ve bonsvervis kazanacağın kulüplerde avrupanın ilk 10-15 kulübüdür.madridler barcalar manular münihler vs.misal caner bonservissiz gitti.2 milyon kemiksiz maaşa.

    dördüncüsü.eğer oyuncuya 3 milyon kemiksiz maaş vermişsen geçmiş olsun.sadece çine katara giderse bonservis kazanabilirsin.real madrid gelip senden oyuncu almaz.bu parayı real verir ama senden almaz .

    a.madrid ardaya 12 milyon verdi.ama maaşı o kadar yüksek değildi.

    özetle an itibariyle serdar aziz den bonservis kazanma ihtimali sıfır.bonservissiz elden çıkarma ihtimalide çok düşük.avrupada kim vergiler dahil serdara 4 milyon avro senelik verecek.imkansız.

    900bin ila 1.2 milyon arası maaş alan ve süre alan genç oyunculardan çok kolay bonservis kazanabilirsin.galatasaray geçen sezon o fırsatıda tepdi.telles ve bruma süre alsalardı mutlaka istatistikte yapacaklardı.avrupalı önce oynuyor mu diye bakıyor.sonra istatistiğe gol ve asist vs.

    eren yazmış.portoya 4 e versek keşke diye.porto bişey yapmayacak aga.sadece süre verecek.sende süre ver sende pazarlarsın aga.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir