18 Haziran 2016 Cumartesi

Yunus Mallı'yla İlgili Plan Ne, Bilen Açıklasın


Yunus Mallı'yı Milli Takım'a kazandırmak için büyük bir çaba verdik, Fatih Terim kaç kere Almanya'ya gitti geldi bilmiyorum. Önemli de bir kazanım, büyük bir yetenek olduğunu düşünüyorum. 24 yaşında ve kendisini Bundesliga'da da kanıtlayan bir isim. Dortmund ve Schalke 04 gibi takımlar peşindeydi, mutlaka hak ettiği transferi de yapacak ama Mainz'in geçen başarılı sezonunun da anahtar isimlerinden. 11 gol 4 asisti var, gol özelliği yüksek bir orta saha. Bir anlamda hücum jokeri aslında, forvetin arkasında, sahte 9 gibi en önde ya da orta sahadan top taşıması için kullanabileceğiniz bir isim. Bunun yanında her iki kanatta da kullanmak mümkün, gol özelliği ve dikine, hareketli oyunu en önemli özelliği. Soru ise şu, Milli Takım'ın Yunus Mallı ile ilgili planı ne? Şu ana kadar bir maçta 11'de izleyemedik ya da adam akıllı diyeyim, müzmin yedeklerden. Ben ise 11'de kesin olması gereken isimlerden biri olduğunu düşünüyorum, bu konuda Hakan Çalhanoğlu'nun dahi önünde tutabilirim. Ama biz ne düşünüyoruz, Milli Takım'da onunla ilgili plan ne? Hangi pozisyonda kullanılacak ya da ne gibi durumlarda. Kenardan gelen isim anlamında bile 12. adam değil, 15 hatta 16. adam durumunda. Mustafa İzzet'i hatırlar mısınız, kendisini Milli Takım'a kazandırmak için ne çabalar gösterdik ve o bizi seçtiğinde ülkemiz nasıl bayram yeriydi. Peki kendisinden ne aldık, neydi planımız ve hangi konumda kullandık?

1 yorum:

  1. hocam o değilde bu akşam potekizde raphael guerreiro yu izledin mi?harika bir sol bek.dortmund tam bi scout işi yapmış.12 milyon avroya transfer oldu.lakin bu piyasada saçma sapan oyunculara verilen rakamları düşününce sudan ucuz nokta transfer.özel yeteneklerden biri kesinlikle.seneye dortmund 40-50 ye satarsa hiç şaşırmam.

    andre gomes ide beğendim portekizde.tarzı biraz viera ya benziyor.

    yunus mallı ya gelirsek.dediğin gibi sahte forvet rolünde daha etkin oynar.bence orta saha için fazla yumuşak kalır.driplingi var ama milli takımda bunu hiç göremedim.mainz da sazı eline aldığı karşılaşmaları izlemiştim.

    bence 4-4-2 de 2 forvetten biri olarak oynar.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir