1 Temmuz 2016 Cuma

"Bilgi Kirliliği" Bıraktığımız Yerden Devam Ediyor


Sezonu gün itibariyle açmış bulunmaktayız ve geçen sezon bıraktığımız yerden. Geçen sezonun yaz dönemini hatırlayın, en büyük sorun "bilgi kirliliği" olmuştu. Her kafadan çıkan ses, tepkiden korkan ve içine kapanan yönetim, haliyle oluşan bilgi kirliliği. Geçen sezon şampiyon olarak sezon açıldı ve o kredi çok kısa zamanda tüketildi. Bu sezon ise kaoslar neticesinde biten lig, daha da büyük kaoslar içerisinde açılmış bulunmakta.

Galatasaray'ın yeni teknik direktörü dün açıklandı, bugün de takımın başında idmana çıkıyor. Yardımcı hoca belli değil, Ayhan Akman olacağı söyleniyordu ama kendisini göremedik. Taffarel'le kaleci antrenörü olarak devam edilecek, yine kendisini göremedik. Daha da önemlisi, Mustafa Denizli döneminde gelen kondisyoner Stefano Marrone ile yollar ayrılmıştı, yerine getirilen isim belli değil.

Bilgi kirliliği için en büyük sorun dedim, saha içerisindeki sorun anlamında da geçen sezonun en büyük sıkıntısı "yaz dönemi yapılamayan doğru yükleme" değil miydi? Sezon içerisinde bunun sıkıntılarını yaşamadık mı? Bazı futbolcular sakatlık konusunda 3. tura dönüyordu en son, maalesef kötü çalışan, doğru yüklemeyi yapmayan, dolayısıyla da sezonu daha başlamadan kaybeden bir Galatasaray vardı. Almanya'dan bir kondisyoner geleceği söyleniyordu ama o da piyasada yok, umarım geçen sezondan dersler alınmıştır diyeceğim.

Plansızlık, programsızlık artık kanımıza işledi. Allah'a emanet yürüdüğümüz bu yolda yarın başımıza ne geleceğini bilmiyoruz. 10 dakika önce söylenenler, yapılan yorumlar bir anda haksız çıkabiliyor ya da konuyla çok alakasız kalabiliyor. İş bilmeyen, olası tepkiden korkan yönetimin de yönettiği ortamda haliyle bilgi kirliliği olması çok doğal.

İlk idman bu, normalde taraftara açık olması, GS TV'den yayınlanması gerekiyor ama basına dahi kapalıydı. İdman bitti ama kimler idmana çıktı, kimler çıkmadı öğrenmek için 2-3 saatin geçmesi gerekti. Sadece Carole var dendi mesela ama gördük ki Telles ve Bruma da idmanda yer almış. Sneijder'in izin konusu hala muamma ve buna benzeyen bir çok gelişme. Elde de zaten fotoğraf yok, bir tek yukarıdaki kare ve Riekerink'in pozları.

Hayırlı olsun diyelim, gün itibariyle sezon açıldı. Büyük kaoslar, son güne kadar devam edecek olan transfer karmaşası, bilgi kirlilikleri, yeni skandallar bizleri bekler.. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir