24 Temmuz 2016 Pazar

Dzemaili de Döndü, Bakalım İkna Olacak Mı


Ayrılmak istediği ilk günden beri malumunuz ama Sosa mevzusunda yaşanan şey burada olmuyor mesela. Dzemaili, kendisi için verilen tarihte geri döndü ve idmanlara katıldı. Şimdi de takımla birlikte Danimarka kampına gidecek. Gitmek istiyor, bunun için de uğraşılıyor ama tek talibi Genoa ve Bologna. Ortada da bonservis yok, Galatasaray'ın da Dzemaili'yi bedavaya bırakacak durumu.

Telles gitti, Bruma ise kaldı gibi görünüyor. Dzemaili'nin durumu ise muamma, gitme ihtimali yüksek ama Riekerink'in tutmak istediği futbolculardan. Kamp döneminde de görüşecekti, belki de ikna eder, bilemiyoruz. Kalması durumunda da transferde kartları yeniden dağıtırız, orta saha için gerekli hamle sayısı 1'e düşer. Bir defansif orta saha hamlesiyle durumu kurtarmak mümkün ki sinekten yağ çıkarma konusunda başarılı gördüğümüz Riekerink de belki Dzemaili'li yeni bir düzen inşa eder. Beklemek ve görmek lazım, tabii daha öncesinde Dzemaili'nin vereceği bir karar var.

Daha önce de yazdım onun için, sıklıkla hem de. Galatasaray tarihinin en skandal kararlarından biriydi, yüzde 70'lik ücretini karşılayıp kiralık göndermek. Küstürdük bu adamları, döndüklerinde de doğal olarak gitmek istiyorlar. Telles o kafayla geldi ve gitti, o konuda Carole'ye şükredelim ki kazançlı çıktık. Bruma aynı şekilde geldi, şimdi de Dzemaili. 

Dzemaili'nin Genoa günleri başarılıydı, özellikle de Ocak 2016'dan sonra iyi bir çıkış, istikrar yakaladı ve bunu Euro 2016'ya da yansıttı diye düşünüyorum. Piyasa yapması bizim adımıza olumlu oldu ama beklenen ölçüde talipler çıkmadı, teklif alamadık. Şu durumda da sözleşmesi fesih edilip yollanamaz, hata olur. 2-3 milyon avro'luk bonservis beklentisi vardı ama bu da olmadı. Dzemaili'yi ikna edip, ücretini düşürüp, prim sistemi uygulayarak sözleşmesini uzatmak en doğru adımlardan biri. Bu durumda kalmak isteyecektir.

Dzemaili ile ne oynanır dersek, geçen sezon Emre Çolak & Selçuk İnan ikilisinden katkı alan bir Riekerink vardı. Dzemaili'yi ön libero kullanmak hata ama, Selçuk İnan'ı 6'ya çekip, Dzemaili'den 8 numarada katkı almak mümkün. Doğru ikili yine değil ama Avrupa olmayacak, ligde idare eder. Tabii bir defansif orta saha almak en doğrusu. Ya da Sneijder'i sola çekip, Dzemaili'yi 10 numaraya kaydırabiliriz. Alternatif yaratacak yani, eli güçlendiriyor..

1 yorum:

  1. son cumleye kadar hersey tamam da sneijder sola dzemaili 10 numaraya cumlesi hic olmadi bence..ben soyle bir oneride bulunayim prens Selçuk!! kulubeye gecsin alinacak defansif orta sahayla dzemaili oynasın..Muslera-linnes-chedjou-hakan-dzamaili-TRANSFER-bruma-sneijder-podolski-TRANSFER..lig icin gayet yeterli kulubede de Selçuk hamit sabri yasin serdar sinan ve diger forvet transferiyle gayet olumlu bir kadro

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir