24 Temmuz 2016 Pazar

Hugo Rodallega & Galatasaray, Bu Seviyede Sistem Onun Üzerine Kurulmayacak


Galatasaray'ın uzatmalı aşkı olma yolunda hızla ilerliyor. Çeşitli alternatifleri konuşuyoruz ama çıkan haberlere de bakınca kenarda köşede tuttuğumuz bir isim gibi Rodallega. Haziran'ın sonuna kadar 1.7 milyon avro'luk bir çıkış opsiyonu vardı, kullanmadık. Daha iyi taliplere bakıyoruz, Rodallega da alternatif olarak düşünülüyor olabilir veya takas deneyecekler. Kulübede bir Rodallega'ya hayır diyemem ama maliyete bakmak gerekecek, o rakamın üzerinde veya dolaylarında ödenecek her ücret Galatasaray tarihine yeni bir skandal olarak geri döner.

Galatasaray'ın iki tane forvete ihtiyacı var. 11 için bir pivot, Bas Dost misali bir isim. Kulübede ise daha güçlü, hızlı ve patlayıcı gücü yüksek bir isim. Niasse'nin adı geçiyordu ki o da olur, Rodallega da olabilir. Bu özelliği var. Patlayıcı gücü olan, hızlı, güçlü de diyebileceğimiz ama tekniği biraz düşük bir isim. Pas oyununa yatkın diyemem ama Akhisar sistemi de onun üzerine kuruluydu, o da buna iyi cevap verdi.

Akhisar Belediyesi kısır bir takımdı, hücumda Rodallega onları en iyi şekilde taşıdı. Dediğim gibi, patlayıcı gücü yüksek, ikili mücadelelerde ayakta kalan, hızlı ve bitirici özelliği olan bir isim. Güçlü ayakları, şut özelliği de doğal olarak beraberinde kalıyor ve Rodallega'nın uzaktan attığı güzel gollere de şahit olduk. Mesafe tanımıyor bu anlamda ama Galatasaray'da değişmek zorunda, onun üzerine kurulu bir sistem olmaz, sisteme ayak uydurmalı ki şu tabloda da önüne bir forvet alınır, Rodallega çoğunlukla kenardan gelir.

Rodallega'yı koşturmak lazım, Burak Yılmaz'ı gibi. Bu isimlerin üzerine de büyük takımlarda sistem kurmak güç. Galatasaray'da Burak Yılmaz çift santrafor oynadığında etkiliydi ama 4-2-3-1'e dönünce aynı verimi veremedi mesela ve eleştirildi. Burak Yılmaz üst profildi, iyi kazanıyordu, kaliteli de bir isimdi ama artık olmayacağı için ayrıldı. Doğru da bir karardı bu. Rodallega ise daha düşük bir profil, Akhisar'da sistem üzerine kurulur ama bu seviyede değişmek zorundasınız. Böyle bir patlayıcı gücü olan ismi kenardan getirdiğinizde etki edersiniz, onunla ilk 11 düşünmeniz ise zor. Riekerink'in ilk etapta Rodallega'yı veto etmesinin nedeni de bundandı.

Olumsuz bakmıyorum, beğendiğim de bir isim. Yararlı da olacağını düşünüyorum, hatta Anadolu'dan alınan yabancıların başarısızlığı algısını da kırabilecek bir isim. Tabii doğru kullanılması durumunda ve maliyete bakmak gerekecek. Yeniden adı sıklıkla geçmeye başladı, umarım yeni bir skandala batmadan bu iş halledilir. Takas söyleniyor, Donk, Tarık Çamdal, Olcan Adın ve Umut Bulut gibi isimler var elde..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir